Vízilabda: a németek ellen kezdi az Eb-t az U19-es leányválogatott

B. Z. utanpotlassport.huB. Z. utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2022.07.02. 13:22
Címkék
A Benczur Márton irányította U19-es leány vízilabda-válogatott vasárnap a németek ellen kezdi meg szereplését a korosztálya izraeli Európa-bajnokságán.

Vasárnap az izraeli Netanyában kezdi meg Európa-bajnoki szereplését az U19-es leány vízilabda-válogatott. Benczur Márton együttesének első ellenfele az a német csapat lesz a C csoportban, amelyet a kontinensviadal szerdai főpróbáján 16–5-re legyőzött a Szőnyi úton. Bár a felkészülési meccs után a vezetőedző hangsúlyozta, az Eb-találkozó szorosabban is alakulhat, várhatóan nem forog majd veszélyben a magyar siker a nyitányon.Benczur Márton együttesének első ellenfele az a német csapat lesz a C csoportban, amelyet a kontinensviadal szerdai főpróbáján 16–5-re legyőzött a Szőnyi úton. Bár a felkészülési meccs után a vezetőedző hangsúlyozta, az Eb-találkozó szorosabban is alakulhat, várhatóan nem forog majd veszélyben a magyar siker a nyitányon.

Vasárnaptól Netanyában szerepel Eb-n az U19-es leányválogatott Fotó: Kovács Anikó/MVLSZ
Vasárnaptól Netanyában szerepel Eb-n az U19-es leányválogatott Fotó: Kovács Anikó/MVLSZ

Vasárnaptól Netanyában szerepel Eb-n az U19-es leányválogatott  •  Fotó: Kovács Anikó/MVLSZ

A lányok első nagyobb erőfelmérője majd kedden következik, amikor is a görögök ellen minden bizonnyal a csoportelsőségért játszik a csapat. A kvartetten –amelynek még Svájc tagja–belüli sorrend azért sem mindegy, mert az első helyezett automatikusan a negyeddöntőben folytathatja a tornát. A magyaroknak egyébként kellemes emlékei vannak Netanyából, hiszen tavaly a Varga Tamás irányította U20-as válogatott itt szerzett világbajnoki bronzérmet. Abból a gárdából Aubéli Tekla, Dömsödi Dalma, Neszmély Boglárka és Szegedi Panni ennek a nemzeti csapatnak is a tagja (utóbbi három játékos a felnőttválogatottban is bemutatkozott már.)

A mostani U19-es válogatott azonban javarészt a tavalyi U17-esre épül. Arra, amelyik a horvátországi Sibenikben szerzett Eb-bronzérmet ugyanúgy Benczur Márton szakmai felügyelete mellett. Abból a csapatból kilencen vannak ott a mostaniban. Az összeszokottság pedig azért sem lehet probléma, mert a tizenöt fős válogatottban tízen is a felnőtt- és ifjúsági bajnok UVSE-ben pólóznak. A lányok ma este még igyekeznek kiszurkolni a női válogatottnak a világbajnoki aranyérmet az Egyesült Államok ellen, és holnaptól ők is megcélozzák a kontinensviadaluk győztesének járó trófeát.

A magyar válogatott Eb-kerete:
Kapusok: NeszmélyBoglárka (FTC),GolopenczaSzonja (UVSE).
Mezőnyjátékosok: DömsödiDalma (FTC),AubéliTekla (UVSE),SzegediPanni (UVSE),HajdúKata (UVSE),GolopenczaNóra (UVSE),MácsaiEszter (UVSE),KókaZelma (UVSE),TibaPanna (UVSE),SümegiNóra (DFVE),IrmesRozália (UVSE),LendvayZoé (UVSE),FeketeFlóra (BVSC),VarróEszter (OSC).
Leány U19-es Európa-bajnokság, Netanya (július 3-11.):
A-csoport:Spanyolország, Izrael, Törökország, Románia, Szerbia
B-csoport:Franciaország, Olaszország, Szlovákia, Horvátország
C-csoport:Magyarország, Görögország, Németország, Svájc
D-csoport:Hollandia, Nagy-Britannia, Portugália, Ukrajna
A magyar válogatott csoportmeccsei:
Július 3., 12 óra:Németország–Magyarország
Július 5., 20 óra 30: Magyarország–Görögország
Július 7., 10 óra 30:Magyarország–Svájc

További korosztályos hírekVÍZILABDÁBANa sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik