B. Z. utanpotlassport.hu 2022.07.02 13:22 Frissítve: 2022.07.02 13:30

Vízilabda: a németek ellen kezdi az Eb-t az U19-es leányválogatott

A Benczur Márton irányította U19-es leány vízilabda-válogatott vasárnap a németek ellen kezdi meg szereplését a korosztálya izraeli Európa-bajnokságán.

Vasárnap az izraeli Netanyában kezdi meg Európa-bajnoki szereplését az U19-es leány vízilabda-válogatott. Benczur Márton együttesének első ellenfele az a német csapat lesz a C csoportban, amelyet a kontinensviadal szerdai főpróbáján 16–5-re legyőzött a Szőnyi úton. Bár a felkészülési meccs után a vezetőedző hangsúlyozta, az Eb-találkozó szorosabban is alakulhat, várhatóan nem forog majd veszélyben a magyar siker a nyitányon.

Vasárnaptól Netanyában szerepel Eb-n az U19-es leányválogatott Fotó: Kovács Anikó/MVLSZ

Vasárnaptól Netanyában szerepel Eb-n az U19-es leányválogatott  •  Fotó: Kovács Anikó/MVLSZ

A lányok első nagyobb erőfelmérője majd kedden következik, amikor is a görögök ellen minden bizonnyal a csoportelsőségért játszik a csapat. A kvartetten – amelynek még Svájc tagja – belüli sorrend azért sem mindegy, mert az első helyezett automatikusan a negyeddöntőben folytathatja a tornát. A magyaroknak egyébként kellemes emlékei vannak Netanyából, hiszen tavaly a Varga Tamás irányította U20-as válogatott itt szerzett világbajnoki bronzérmet. Abból a gárdából Aubéli Tekla, Dömsödi Dalma, Neszmély Boglárka és Szegedi Panni ennek a nemzeti csapatnak is a tagja (utóbbi három játékos a felnőttválogatottban is bemutatkozott már.)

A mostani U19-es válogatott azonban javarészt a tavalyi U17-esre épül. Arra, amelyik a horvátországi Sibenikben szerzett Eb-bronzérmet ugyanúgy Benczur Márton szakmai felügyelete mellett. Abból a csapatból kilencen vannak ott a mostaniban. Az összeszokottság pedig azért sem lehet probléma, mert a tizenöt fős válogatottban tízen is a felnőtt- és ifjúsági bajnok UVSE-ben pólóznak. A lányok ma este még igyekeznek kiszurkolni a női válogatottnak a világbajnoki aranyérmet az Egyesült Államok ellen, és holnaptól ők is megcélozzák a kontinensviadaluk győztesének járó trófeát.

A magyar válogatott Eb-kerete:
Kapusok: Neszmély Boglárka (FTC), Golopencza Szonja (UVSE).
Mezőnyjátékosok: Dömsödi Dalma (FTC), Aubéli Tekla (UVSE), Szegedi Panni (UVSE), Hajdú Kata (UVSE), Golopencza Nóra (UVSE), Mácsai Eszter (UVSE), Kóka Zelma (UVSE), Tiba Panna (UVSE), Sümegi Nóra (DFVE), Irmes Rozália (UVSE), Lendvay Zoé (UVSE), Fekete Flóra (BVSC), Varró Eszter (OSC).
Leány U19-es Európa-bajnokság, Netanya (július 3-11.):
A-csoport: Spanyolország, Izrael, Törökország, Románia, Szerbia
B-csoport: Franciaország, Olaszország, Szlovákia, Horvátország
C-csoport: Magyarország, Görögország, Németország, Svájc
D-csoport: Hollandia, Nagy-Britannia, Portugália, Ukrajna
A magyar válogatott csoportmeccsei:
Július 3., 12 óra: Németország–Magyarország
Július 5., 20 óra 30: Magyarország–Görögország
Július 7., 10 óra 30: Magyarország–Svájc

További korosztályos hírek VÍZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2022.07.26 22:34:01

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Parádésan szerepeltek a magyar fiatalok a szlovákiai Besztercebányán zajló EYOF második versenynapján: a távolugró Rózsahegyi Bori, a kalapácsvető Szabados Ármin és a sprinter Deák Zalán aranya mellett még hat ígéret állhatott fel a dobogóra.

2022.07.08 20:10:04

Utánpótlássport H. B. utanpotlassport.hu

Az U20-as női kosárlabda-válogatott 13 pontos különbséggel kikapott a csehektől a soproni korosztályos Európa-bajnokság nyitányán. A csoportkör második fordulójában, szombaton a hollandok ellen javíthatnak a mieink.

2022.06.25 14:20:02

Utánpótlássport B. V. utanpotlassport.hu

Hidvégi Hunor, Nemes Réka és a Lugosi Gergely, Uhrin Dávid páros szállította a három magyar aranyérmet a Belgrádban zajló utánpótlás Európa-bajnokságon. Ezen kívül még két ezüst jutott a mieinknek az ezres döntőkben, mindez pedig az éremtáblázat élére repítette a csapatot.

2022.02.20 20:12:03

Utánpótlássport B. Z. utanpotlassport.hu

Az U20-as atléták között Gálpál Zsombor és Keszthelyi Luca, az U18-as mezőnyben Trenka Ádám, valamint Kriszt Sarolta nyerte a fedett pályás összetett bajnokságot.

2022.02.06 09:02:02

Utánpótlássport B. V. utanpotlassport.hu

Csaknem két hónap után játszott újra a férfi NB I-ben a Nemzeti Kézilabda Akadémia, amely ezúttal több játékosát nélkülözve nem volt képes a bravúrra a Gyöngyös ellen.