UP-info utanpotlassport.hu 2019.11.02 19:06 Frissítve: 2019.11.06 16:03

Vívás: Szűcs 2. Szocsiban a junior női kardozók vk-viadalán

Szocsiban, a szezonnyitó junior kard-világkupaversenyen a kadét-világbajnok Szűcs Luca nyújtotta magyar szempontból a legragyogóbb teljesítményt; a BVSC-Zugló 17 esztendős reménysége ezüstéremmel gazdagodott Szocsiban.

Szűcs Luca ezüstérmet szerzett a Szocsiban zajló junior vk-versenyen Forrás: Magyar Vívó Szövetség

Szűcs Luca ezüstérmet szerzett a Szocsiban zajló junior vk-versenyen  •  Forrás: Magyar Vívó Szövetség

A junior világkupa-szezon első hétvégéjén a kardozók a Fekete-tenger partján fekvő, oroszországi üdülővárosban, Szocsiban léptek pástra. A nők versenyében kis létszámú, ám a húsz orosz indulót tekintve nem gyenge viadalt rendeztek. Két junior-világbajnok fiatal, Szűcs Luca és Battai Sugár fémjelezte a magyar kontingenst, és előbbi nagyszerűen szerepelt. Pályafutása egyik legszebb sikerét érte el ezüstérmével, a döntőben az orosz Alina Kljucsnyikovától szenvedett vereséget (15:8). Bejutott a legjobb nyolc közé Nagy Valentina és a kadétkorú Keszei Kira is, előbbi hatodik, utóbbi nyolcadik helyen végzett.

Férfi kardban jóval nagyobb létszámú és erősebb mezőnyű versenyt rendeztek, minden valószínűség szerint azért, mert itt csapatverseny is szerepel a vasárnapi programban. Ennek függvényében junior kardozóink kifejezetten szépen szerepeltek, mivel Nagy Kristóf és Baaken Mátyás számára is csupán a legjobb nyolc jelentette a végállomást, előbbi hatodik, utóbbi hetedik helyen zárt, úgy, hogy az odáig vezető úton mindketten értékes skalpokat gyűjtöttek. Mellettük a legjobb 32 közé Urbán Tamás tudott még bekerülni, az ifi olimpiai bajnok Rabb Krisztián azonban a legjobb 64 között búcsúzott.

További korosztályos hírek VÍVÁSBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2021.04.14 09:10:20

Utánpótlássport Nagy Dániel utanpotlassport.hu

Autós tréning? Kocsiedzés? A „car coaching” fogalmát többféleképpen is fordíthatjuk, mivel a magyar nyelvben – egyelőre – nincs rá kifejezés. A szavak mögött megbújó jelenség sem kap óriási figyelmet, pedig olyan problémakörről van szó, amely jelentősen befolyásolhatja a fiatal sportolók fejlődését.

2021.03.28 09:02:01

Utánpótlássport Fekete Tamás utanpotlassport.hu

A 2–1-es vereség ellenére Gera Zoltán, az U21-es magyar válogatott szövetségi edzője szerint a mieink bebizonyították, hogy képesek jól teljesíteni a korosztályos Európa-bajnokságon.

2021.03.27 13:20:14

Utánpótlássport B. Z. utanpotlassport.hu

A 17 éves Krstulovic Alex győzelmével ért véget az ifjúsági online Hello Sakk-kupa; a Persányi Barnabás elleni fináléjában alig több mint egy másodperc döntött a javára.

2021.03.21 16:25:20

Utánpótlássport Fekete Tamás utanpotlassport.hu

Első nemzetközi mérkőzéseit játszotta Tímár Krisztián iránymutatásával az őszi Eb-selejtezőkre készülő U18-as válogatott. A szövetségi edző szerint jól dolgoztak a fiatalok a románok ellen vívott összecsapásokon.

2021.03.07 14:32:01

Utánpótlássport Jancsó Kornél utanpotlassport.hu

Csupán három hetet várt az újabb rekordokkal az utóbbi két esztendőben a legjobb magyar férfi súlyemelőnek megválasztott, alig 17 éves Fekécs Szilárd, aki ezúttal a szombathelyi Savaria Kupán remekelt, megint átírva az ifjúságiak 81 kilogrammos kategóriájának országos korosztályos csúcsait.