UP-info utanpotlassport.hu 2019.11.02 19:06 Frissítve: 2019.11.06 16:03

Vívás: Szűcs 2. Szocsiban a junior női kardozók vk-viadalán

Szocsiban, a szezonnyitó junior kard-világkupaversenyen a kadét-világbajnok Szűcs Luca nyújtotta magyar szempontból a legragyogóbb teljesítményt; a BVSC-Zugló 17 esztendős reménysége ezüstéremmel gazdagodott Szocsiban.

Szűcs Luca ezüstérmet szerzett a Szocsiban zajló junior vk-versenyen Forrás: Magyar Vívó Szövetség

Szűcs Luca ezüstérmet szerzett a Szocsiban zajló junior vk-versenyen  •  Forrás: Magyar Vívó Szövetség

A junior világkupa-szezon első hétvégéjén a kardozók a Fekete-tenger partján fekvő, oroszországi üdülővárosban, Szocsiban léptek pástra. A nők versenyében kis létszámú, ám a húsz orosz indulót tekintve nem gyenge viadalt rendeztek. Két junior-világbajnok fiatal, Szűcs Luca és Battai Sugár fémjelezte a magyar kontingenst, és előbbi nagyszerűen szerepelt. Pályafutása egyik legszebb sikerét érte el ezüstérmével, a döntőben az orosz Alina Kljucsnyikovától szenvedett vereséget (15:8). Bejutott a legjobb nyolc közé Nagy Valentina és a kadétkorú Keszei Kira is, előbbi hatodik, utóbbi nyolcadik helyen végzett.

Férfi kardban jóval nagyobb létszámú és erősebb mezőnyű versenyt rendeztek, minden valószínűség szerint azért, mert itt csapatverseny is szerepel a vasárnapi programban. Ennek függvényében junior kardozóink kifejezetten szépen szerepeltek, mivel Nagy Kristóf és Baaken Mátyás számára is csupán a legjobb nyolc jelentette a végállomást, előbbi hatodik, utóbbi hetedik helyen zárt, úgy, hogy az odáig vezető úton mindketten értékes skalpokat gyűjtöttek. Mellettük a legjobb 32 közé Urbán Tamás tudott még bekerülni, az ifi olimpiai bajnok Rabb Krisztián azonban a legjobb 64 között búcsúzott.

További korosztályos hírek VÍVÁSBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2020.11.27 17:34:16

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Kocsis Evelin szalaggal rontott, aztán kiemelkedő buzogánygyakorlatával bejutott a ritmikus gimnasztikázók junior Eb-jének döntőjébe, melyben így három szerrel lesz érdekelt szombaton.

2020.10.25 16:41:16

Utánpótlássport K. B. utanpotlassport.hu

Az utánpótláskorú magyarok közül Özbas Szofi (63 kg) és Naji Dávid (60 kg) szerepelt legjobban a Budapesten rendezett olimpiai kvalifikációs dzsúdó Grand Slam-versenyen; előbbi a harmadik, utóbbi pedig az ötödik helyen zárt.

2020.09.10 09:09:16

Utánpótlássport Munkatársainktól utanpotlassport.hu

Akadnak olyan edzők idehaza, akik úgy nevelik a jövő bajnokait, hogy közben maguk sem hagyták még abba az élsportot. Van közöttük olyan, aki a tokiói játékokra készül, van, aki válogatott-kerettag, egy másik szakember pedig már csak a sportág szeretete miatt áll edzésbe rendszeresen.

2020.09.03 09:09:16

Utánpótlássport Munkatársainktól utanpotlassport.hu

Sokak voltak csalódottak az utánpótlás-világversenyek elhalasztása, törlése miatt. Összegyűjtöttük, három sikersportágunkban (kajak-kenu, úszás, vívás), kik lehettek volna az év nagy nyertesei.

2020.08.26 09:09:17

Utánpótlássport Munkatársainktól utanpotlassport.hu

Az utóbbi időben jól megfigyelhető tendencia, hogy a gyerekeket egyre fiatalabban igyekeznek „megkaparintani” az egyes sportágak. Összeállításunkban arra keressük a választ, hogy miképpen működik a népszerűsítés az egészen kicsik körében, és arra is, hogy a korai kezdés együtt jár-e nem kívánatos mellékhatásokkal.