Krasznai Bence utanpotlassport.hu 2020.09.22 15:13 Frissítve: 2020.09.22 15:39

Vívás: a lehető legmagasabb szintre jutna el az OVSE

„A siker egyik kulcsa talán az, hogy szívvel-lélekkel, rengeteget dolgozom a gyerekekkel. Gyakran megkérdezem az edzéseken, ki akar világbajnok lenni. Szerencsére sokan jelentkeznek, úgyhogy azt hiszem, ezzel a céljainkat is megfogalmaztam” – Kovács Attila, az OVSE vívóklub vezetőedzője.

Öt arany- és egy bronzérmet nyertek az Óbudai Vívó SE-Jövő Záloga vívói a Balatonfüreden múlt héten rendezett olimpici párbajtőr országos bajnokságon; a fiúk között Légrádi Bálint gyermek egyéniben és csapatban (Örsi Benedekkel, Szabó Mátéval és Tatár Dániellel) aratott diadalt, és a serdülőegyüttes (Börcsök Koppány, Hazai Tamás, Horváth Ádám, Légrádi) is nyert. A lányok mezőnyében a törpicikorú Horváth Lotti arany-, Légrádi Dóra bronzérmes lett. Ezt figyelembevéve nem meglepő, hogy Börcsök Lélával és Gortva Zsófiával kiegészülve csapatban is az első helyet szerezték meg.

Légrádi Bálint háromszor állt a dobogó legfelső fokára Balatonfüreden Forrás: hunfencing

Légrádi Bálint háromszor állt a dobogó legfelső fokára Balatonfüreden  •  Forrás: hunfencing

Tették mindezt úgy az óbudaiak, hogy a nagyobb egyesületek közül például a Honvéd és a Vasas egy kategóriában sem győzött.

Az OVSE vezetőedzőjét, Kovács Attilát nem lepte meg a remeklés.

„Öt aranyat azért mégsem reméltem, de a verseny előtt azt mondtam, van hat-nyolc olyan szám, amelyben éremesélyesek vagyunk. Hogy ebből aztán öt első hely lett, az nagyon pozitív, örülünk neki” – nyilatkozza Kovács Attila.

A viadal legsikeresebb versenyzője három bajnoki címmel Légrádi Bálint lett. Mekkora potenciált lát benne a mester?

„Ügyes gyerek, minden képessége megvan ahhoz, hogy sikeres legyen; nagydarab, gyors, erős és jó keze van. Nagyon hosszú út áll azonban még előtte ahhoz, hogy megnyugodva hátra dőlhessünk. Pábajtőrvívásban ráadásul bármikor, bármi megtörténhet, és rengeteg a tehetséges sportoló idehaza. Bálintnak is keményen kell még dolgoznia, ez biztos.”

Az egyesület egyébként jelenlegi formájában 2018 óta létezik – Kovács Attiláék a FLESS SE-ből váltak ki, s alapítottak új klubot.

„Több nézeteltérésünk volt Kolczonay Istvánnal, és hosszas huzavona után elhagytam a FLESS-t. Közel nyolcvan gyerek jött velem, ebből nagyjából huszonöt olyan, aki igazán komolyan veszi a vívást: vannak amatőrök, igazán kicsik, így jön ki nagyjából a fentebb említett létszám.”

Az OVSE fiataljai a Fodros utcai Általános Iskola tornatermében készülnek.

Berhencz Ákos kollégámmal foglalkozunk a sportolókkal. Rendkívül jó hangulat uralkodik nálunk, ráadásul kiemelkedően jó generáció a mostani. Húsz éve edzősködöm, eredetileg öttusázó alapjaim vannak. A siker egyik kulcsa talán az, hogy szívvel-lélekkel, rengeteget dolgozom a gyerekekkel. Gyakran megkérdezem az edzéseken, ki akar világbajnok lenni. Szerencsére sokan jelentkeznek, úgyhogy azt hiszem, ezzel a céljainkat is megfogalmaztam. Tudjuk, hogy ehhez borzalmasan sok munkára van szükségünk, de a lehető legmagasabb szintre szeretnénk eljutni!”

További korosztályos hírek VÍVÁSBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2022.02.20 20:12:03

Utánpótlássport B. Z. utanpotlassport.hu

Az U20-as atléták között Gálpál Zsombor és Keszthelyi Luca, az U18-as mezőnyben Trenka Ádám, valamint Kriszt Sarolta nyerte a fedett pályás összetett bajnokságot.

2022.02.06 09:02:02

Utánpótlássport B. V. utanpotlassport.hu

Csaknem két hónap után játszott újra a férfi NB I-ben a Nemzeti Kézilabda Akadémia, amely ezúttal több játékosát nélkülözve nem volt képes a bravúrra a Gyöngyös ellen.

2022.02.01 15:02:02

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

A 18 éves válogatott alpesi síelő, Trunk Tamás a több hazai élsportolóval is kapcsolatban álló The Path Sports Managementtel kötött együttműködési megállapodást.

2022.01.20 15:55:01

Utánpótlássport N. D. utanpotlassport.hu

Csütörtök délelőtt hirdették ki a pekingi téli olimpián részt vevő magyar rövid pályás gyorskorcsolya-válogatott keretét, amelybe a 19 éves Nógrádi Bence is bekerült.

2021.09.08 09:12:01

Utánpótlássport Bruckner Vince utanpotlassport.hu

Nehéz lenne belekötni az utánpótláskorú kézilabdás lányok nyári teljesítményébe: az U19-es és az U17-es Európa-bajnokságot is megnyerték. A sikerekről az MKSZ utánpótlás-fejlesztési igazgatóját, Zsiga Gyulát kérdeztük.