UP-info utanpotlassport.hu 2020.10.19 13:07 Frissítve: 2020.10.19 13:09

Vívás: a junior és kadét kardozók, valamint tőrözők is válogatóztak

A kardvívók és a tőrözők egyaránt megmutathatták magukat a hét végén: junior és kadét válogatóversenyeket rendeztek a fővárosban, amelyeken több meglepetés is született.

Kollár Anna 13 évesen nyert a kadétok között Forrás: hunfencing.hu

Kollár Anna 13 évesen nyert a kadétok között  •  Forrás: hunfencing.hu

A junior és kadét kardozóknak, valamint tőrvívóknak is lezajlott a második Magyar-kupa-fordulója a fővárosban. Meglepetésekből nem volt hiány, főleg a tőrözők mezőnyében: a kadét lányok versenyében például Kollár Anna 13 évesen utasította maga mögé a nála három évvel idősebbeket. Anna a döntőben Wolf Eszternél bizonyult jobbnak, aki másnap, az eggyel idősebbek között javított, és megnyerte a juniorok erőpróbáját. A Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnokban rendezett válogatót a junior fiúk mezőnyében Tóth Gergely lett az aranyérmes, miután a döntőben 15:2-re legyőzte Bagdány Albertet. Érdekesség, hogy a későbbi bronzérmes Horváth Soma a nyolcaddöntőben nagyarányú sikert (15:3) ért el az idei kadét Európa-bajnok Szemes Gergővel szemben.

A kardozó Nagy Kristóf hazai páston, az UTE csarnokában küzdött, a fináléig vezető úton még az ifjúsági olimpiai bajnok Rabb Krisztiánt (15:12) is maga mögé utasította. A döntőben aztán klubtársával, Kaiser Balázzsal csatázott nagyot, végül 15:14-es sikert ért el. A kadétvilágbajnok Szűcs Luca a felnőttválogatott Battai Sugárral nézett farkasszemet a juniorok elődöntőjében, végül előbbi jutott tovább (15:12), aki aztán az aranyérmet is megszerezte. A kadétok között Hanzély Zsombor és Spiesz Anna állhatott a dobogó legfelső fokára.

JUNIOR ÉS KADÉT KARD MAGYAR-KUPA-FORDULÓ, BUDAPEST
Fiúk
Junior: 1. Nagy Kristóf (UTE), 2. Kaiser Balázs (UTE), 3. Ondrik Konrád (BVSC) és Baaken Mátyás (KVSE)
Kadét: 1. Hanzély Zsombor (TFSE), 2. Vigh Benedek (Vasas), 3. Dallos Benedek (Vasas) és Tóth Bertalan (TFSE)
Leányok
Junior: 1. Szűcs Luca (BVSC), 2. Báthory Kata (Vasas), 3. Battai Sugár (Interfencing) és Kovács Zsanett (Törökbálint)
Kadét: 1. Spiesz Anna (Vasas), 2. Pápai Zoé (UTE), 3. Kovács Zsanett (Törökbálint) és Domonkos Emese (Vasas)
JUNIOR ÉS KADÉT TŐR MAGYAR-KUPA-FORDULÓ, BUDAPEST
Fiúk
Junior: 1. Tóth Gergely (Törekvés), 2. Bagdány Albert (Szigetszentmiklós), 3. Kovács Gergely (Törekvés) és Horváth Soma (FTC)
Kadét: 1. Bagdány Albert (Szigetszentmiklós), 2. Takács Kornél (Honvéd), 3. Horváth Keán (FTC) és Tabajdi Zsombor (Honvéd)
Leányok
Junior: 1. Wolf Eszter (Csomorkány), 2. Zászkaliczky Piroska (Gödöllő), 3. Nekifor Erika (Törekvés) és Zsoldosi Karolina (FTC)
Kadét: 1. Kollár Anna (Törekvés), 2. Wolf Eszter (Csomorkány), 3. Kovács Réka (Törekvés) és Török Boglárka (Honvéd)

További korosztályos hírek VÍVÁSBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2020.11.27 17:34:16

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Kocsis Evelin szalaggal rontott, aztán kiemelkedő buzogánygyakorlatával bejutott a ritmikus gimnasztikázók junior Eb-jének döntőjébe, melyben így három szerrel lesz érdekelt szombaton.

2020.10.25 16:41:16

Utánpótlássport K. B. utanpotlassport.hu

Az utánpótláskorú magyarok közül Özbas Szofi (63 kg) és Naji Dávid (60 kg) szerepelt legjobban a Budapesten rendezett olimpiai kvalifikációs dzsúdó Grand Slam-versenyen; előbbi a harmadik, utóbbi pedig az ötödik helyen zárt.

2020.09.10 09:09:16

Utánpótlássport Munkatársainktól utanpotlassport.hu

Akadnak olyan edzők idehaza, akik úgy nevelik a jövő bajnokait, hogy közben maguk sem hagyták még abba az élsportot. Van közöttük olyan, aki a tokiói játékokra készül, van, aki válogatott-kerettag, egy másik szakember pedig már csak a sportág szeretete miatt áll edzésbe rendszeresen.

2020.09.03 09:09:16

Utánpótlássport Munkatársainktól utanpotlassport.hu

Sokak voltak csalódottak az utánpótlás-világversenyek elhalasztása, törlése miatt. Összegyűjtöttük, három sikersportágunkban (kajak-kenu, úszás, vívás), kik lehettek volna az év nagy nyertesei.

2020.08.26 09:09:17

Utánpótlássport Munkatársainktól utanpotlassport.hu

Az utóbbi időben jól megfigyelhető tendencia, hogy a gyerekeket egyre fiatalabban igyekeznek „megkaparintani” az egyes sportágak. Összeállításunkban arra keressük a választ, hogy miképpen működik a népszerűsítés az egészen kicsik körében, és arra is, hogy a korai kezdés együtt jár-e nem kívánatos mellékhatásokkal.