Nagy Dániel utanpotlassport.hu 2022.11.30 17:33 Frissítve: 2022.12.01 13:20

Triatlon: nehezen hiszi el az U23-as vb-ezüstöt Kiss Gergely

Ezüstérmet szerzett a múlt heti, abu-dzabi U23-as triatlon-világbajnokságon Kiss Gergely, aki ezzel az eddigi legjobb eredményét ünnepelhette. A Tiszaújvárosi TK 21 éves versenyzője lapunknak úgy nyilatkozott: túlszárnyalta az előzetes célját, és még motiváltabban várja a jövő évi folytatást.

Öt magyar fiatalnak szurkolhattunk a múlt heti triatlon-világbajnokság U23-as mezőnyében: a fiatalok közül egyedül Kiss Gergely állhatott dobogóra, aki remek versenyzéssel a második helyen ért célba. A Tiszaújvárosi Triatlon Klub 21 esztendős versenyzője elégedetten idézte fel az Utánpótlássport számára az Abu-Dzabiban történteket.

„Spanyolországban és Cipruson edzőtáboroztam a vb előtt, a felkészülés pedig remekül sikerült. Utóbbi helyszínen talán a szokásosnál is jobb időjárás fogadott minket, megfelelőek voltak a körülmények, ráadásul a tréningek is jól mentek; egyet sem kellett kihagynom, elkerültek a sérülések – emlékszik vissza Kiss. – Ennek köszönhetően egyre magasabbra tettem magam elé a lécet: eredetileg a top tízbe akartam bejutni, a versenynek viszont már dobogós reményekkel álltam neki, annak ellenére, hogy erős, hetvenfős mezőnnyel kellett felvenni a harcot, ráadásul a teljesítendő olimpiai távokhoz sem vagyok még hozzászokva. Az úszásnál kimondottan magabiztosnak éreztem magamat, jó pozícióban, megfelelő erőben haladtam – ennek köszönhetően az első kör végén a vezető helyen fordultam, és a legjobbak között szálltam ki a vízből. A kerékpáros szegmensben komoly vezető boly alakult ki, ám a bukásokat szerencsére elkerültem. Az első holtpont a futásnál jött el, három-négy kilométerrel a cél előtt: a lábaim kezdtek elerőtlenedni, és a derekam sem volt százszázalékos, ám átlendültem a problémákon, és ekkor már csak a másik két dobogós sráccal versenyeztem. A második helyért folyó küzdelemben végül jól hajráztam, és meglett az ezüstérem.

Az idei legrangosabb eseményem volt ez, hosszú évadot zártam a sikerrel, talán ez is az oka, hogy még nem fogtam fel teljesen az eredményt. Napokkal a verseny után is vannak olyan pillanatok, amikor átfut az agyamon, hogy ezt nem álmodtam, tényleg megtörtént. Messze a legnagyobb sikerem eddig.
Kiss Gergely az abu-dzabi U23-as vb-n Fotó: Wagner Araujo/World Triathlon

A fiatal a vb-ezüsttől függetlenül is sikeres évadot zárt: a felnőttek között több Európa-kupán is bronzérmet szerzett, a korosztályában pedig az európai ranglista harmadik helyén zárta az idényt.

„Nagyon bizakodó vagyok a következő szezonnal kapcsolatban. Az Ek-érmek is hozzájárultak ahhoz, hogy elhiggyem, akár a dobogó is összejöhet Abu-Dzabiban;

egy évvel ezelőtt ez még elérhetetlen célnak tűnt.

Van még két évem az U23-as korosztályban: tovább szeretnék menni, és ha lehetőségem lesz rá, még fényesebbre cserélni a korábbi medáljaimat. A jövőre már a felnőttek világkupáján is részt veszek, ami egy újabb lépcsőfok fölfelé.”

(A kiemelt képen: Kiss Gergely remekül futott az abu-dzabi U23-as vb-n / Forrás: Wagner Araujo/World Triathlon)

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2023.01.28 21:20:03

Utánpótlássport Nagy Dániel utanpotlassport.hu

Az utolsó napra is maradt magyar aranyérem az olaszországi téli EYOF-on: Bányai Attila szuperóriás-műlesiklásban bizonyult a leggyorsabbnak. A diadal után a fiatal és edzője, Szepesi Bertold örömittasan értékelt az Utánpótlássportnak.

2023.01.21 13:40:04

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Az ausztriai St. Antonban zajló junior-világbajnokságon szuper-G-ben is dobogóra állhatott Bányai Attila, aki az U18-asok között a harmadik helyen fejezte be a versenyt.

2023.01.21 10:50:02

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

A magyar jéglabda-válogatott egyik fiatal játékosa megbukott a drogteszten, így kizárták a válogatottunkat az U19-es világbajnokságról.

2022.10.18 21:50:02

Utánpótlássport H. B. utanpotlassport.hu

Megszületett az első magyar aranyérem a kötöttfogású Takács István (87 kg) révén a spanyolországi Pontevedrában zajló U23-as birkózó-világbajnokságon. A nehézsúlyú Vitek Dárius bronzérmet szerzett, míg Szőke Alex (97 kg) bejutott a szerdai döntőbe.

2022.10.10 14:10:07

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Az eredetileg behívott négy utánpótláskorú kézilabdázóból sérülések miatt csak ketten maradtak keretben a magyar férfi felnőttválogatott e heti Eb-selejtezői előtt.