Torna: a 14 éves Mayer Gréta a mesterfokú bajnokságon is remekelt

Vágólapra másolva!
2020.11.16. 09:00
Címkék
Az immár az ifjúsági Európa-bajnokságra fókuszáló 14 éves Mayer Gréta nem számított az összetett ezüstéremre a női tornászok mesterfokú bajnokságán.

A tornászok ifjúsági ob-ja után a mesterfokú bajnokságon is remekelt a Dunaferr SE 14 éves ígérete, Mayer Gréta. A győri Olimpiai Sportparkban rendezett háromnapos eseményen a fiatal versenyző három érmet is nyert a felnőttek között. Az elsőt még pénteken, a mesterfokúval együtt rendezett szuper csapatbajnokságon, amelyen a hétvégén legjobban teljesítő női tornásszal, Kovács Zsófiával, valamint Makovits Mirtillel, és a 2007-es születésű Czifra Bettinával állhatott fel a dobogó legfelső fokára. Bár a kezdés után maradt hiányérzet Grétában, így is a legjobb utánpótlástornászként, ötödik helyen kvalifikálta magát a másnapi összetett döntőbe, amelyben kiváló teljesítményt mutatva ezüstérmet szerzett Kovács Zsófia mögött.Mayer Gréta. A győri Olimpiai Sportparkban rendezett háromnapos eseményen a fiatal versenyző három érmet is nyert a felnőttek között. Az elsőt még pénteken, a mesterfokúval együtt rendezett szuper csapatbajnokságon, amelyen a hétvégén legjobban teljesítő női tornásszal, Kovács Zsófiával, valamint Makovits Mirtillel, és a 2007-es születésű Czifra Bettinával állhatott fel a dobogó legfelső fokára. Bár a kezdés után maradt hiányérzet Grétában, így is a legjobb utánpótlástornászként, ötödik helyen kvalifikálta magát a másnapi összetett döntőbe, amelyben kiváló teljesítményt mutatva ezüstérmet szerzett Kovács Zsófia mögött.

Mayer Gréta a mesterfokú bajnokságon is bizonyított Fotó: Freschli József/MATSZ
Mayer Gréta a mesterfokú bajnokságon is bizonyított Fotó: Freschli József/MATSZ

Mayer Gréta a mesterfokú bajnokságon is bizonyított  •  Fotó: Freschli József/MATSZ

Aztán a zárónap szerenkénti fináléjában, ahová ugráson, felemáskorláton és gerendán is bejutott, az utóbbi szeren is a második helyen végzett olimpikon klubtársa mögött. A viadalon a pénteki nap Eb-válogatóként is szolgált, Gréta pedig a mutatott eredménye alapján az egyik legstabilabb tagja lehet a decemberben a törökországi Mersinbe utazó ötfős ifjúsági leánycsapatnak.

„A nyitónapon egy kicsit szétszórt voltam, ez rányomta a bélyegét a szereplésemre – értékelt Trenka János és Badics Réka tanítványa az utanpotlassport.hu-nak. – Gerendán és talajon is rontottam, de szerencsére a másnapi összetett döntőre összeszedtem magam, és a talajt ki tudtam javítani. A gerenda meg éppen vasárnap sikerült úgy, ahogyan terveztem. Hogy az összetett döntőben második leszek, arra egyáltalán nem számítottam. A célom csupán a fináléba való bejutás volt. Az érmeknek nagyon örülök, és többnyire elégedett vagyok a szereplésemmel, de minden gyakorlatom lehetett volna még jobb is. A verseny után picit megnyugodtam, mert összességében jól teljesítettem, és már csak a végig a szemem előtt lebegő ifjúsági Európa-bajnokságra koncentrálok. Addig még tisztíthatom, pontosíthatom a gyakorlataim. Ott egy új ugrást, és a korlátomat is úgy akarom megcsinálni, ahogyan most is szerettem volna.”

A járványhelyzet miatt azért több remek tornászt is nélkülözni kénytelen mesterfokú bajnokságon jól szerepeltek az utánpótláskorú versenyzők. Az utolsó éves ifjúsági versenyző, Dobrovitz Ádám ezüst-, az ugyancsak 18 esztendős Bátori Szabolcs bronzérmet nyert a KSI-nek a férfiak összetett döntőjében, míg Dobrovitz nyújtón második, gyűrűn harmadik lett. Külön dicséret illeti a Delfin SI SE 2007-es születésű reménységét, Maráczi Fruzsinát, akinek az ugrás döntőjében lett ezüstérem a jutalma.

A mesterfokú és a vele párhuzamosan rendezett kismester bajnokság eredményei ITT érhetők el.

További korosztályos hírekTORNASPORTOKBANa sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik