B. Z. utanpotlassport.hu 2020.11.16 09:00 Frissítve: 2020.11.16 11:16

Torna: a 14 éves Mayer Gréta a mesterfokú bajnokságon is remekelt

Az immár az ifjúsági Európa-bajnokságra fókuszáló 14 éves Mayer Gréta nem számított az összetett ezüstéremre a női tornászok mesterfokú bajnokságán.

A tornászok ifjúsági ob-ja után a mesterfokú bajnokságon is remekelt a Dunaferr SE 14 éves ígérete, Mayer Gréta. A győri Olimpiai Sportparkban rendezett háromnapos eseményen a fiatal versenyző három érmet is nyert a felnőttek között. Az elsőt még pénteken, a mesterfokúval együtt rendezett szuper csapatbajnokságon, amelyen a hétvégén legjobban teljesítő női tornásszal, Kovács Zsófiával, valamint Makovits Mirtillel, és a 2007-es születésű Czifra Bettinával állhatott fel a dobogó legfelső fokára. Bár a kezdés után maradt hiányérzet Grétában, így is a legjobb utánpótlástornászként, ötödik helyen kvalifikálta magát a másnapi összetett döntőbe, amelyben kiváló teljesítményt mutatva ezüstérmet szerzett Kovács Zsófia mögött.

Mayer Gréta a mesterfokú bajnokságon is bizonyított Fotó: Freschli József/MATSZ

Mayer Gréta a mesterfokú bajnokságon is bizonyított  •  Fotó: Freschli József/MATSZ

Aztán a zárónap szerenkénti fináléjában, ahová ugráson, felemáskorláton és gerendán is bejutott, az utóbbi szeren is a második helyen végzett olimpikon klubtársa mögött. A viadalon a pénteki nap Eb-válogatóként is szolgált, Gréta pedig a mutatott eredménye alapján az egyik legstabilabb tagja lehet a decemberben a törökországi Mersinbe utazó ötfős ifjúsági leánycsapatnak.

„A nyitónapon egy kicsit szétszórt voltam, ez rányomta a bélyegét a szereplésemre – értékelt Trenka János és Badics Réka tanítványa az utanpotlassport.hu-nak. – Gerendán és talajon is rontottam, de szerencsére a másnapi összetett döntőre összeszedtem magam, és a talajt ki tudtam javítani. A gerenda meg éppen vasárnap sikerült úgy, ahogyan terveztem. Hogy az összetett döntőben második leszek, arra egyáltalán nem számítottam. A célom csupán a fináléba való bejutás volt. Az érmeknek nagyon örülök, és többnyire elégedett vagyok a szereplésemmel, de minden gyakorlatom lehetett volna még jobb is. A verseny után picit megnyugodtam, mert összességében jól teljesítettem, és már csak a végig a szemem előtt lebegő ifjúsági Európa-bajnokságra koncentrálok. Addig még tisztíthatom, pontosíthatom a gyakorlataim. Ott egy új ugrást, és a korlátomat is úgy akarom megcsinálni, ahogyan most is szerettem volna.”

A járványhelyzet miatt azért több remek tornászt is nélkülözni kénytelen mesterfokú bajnokságon jól szerepeltek az utánpótláskorú versenyzők. Az utolsó éves ifjúsági versenyző, Dobrovitz Ádám ezüst-, az ugyancsak 18 esztendős Bátori Szabolcs bronzérmet nyert a KSI-nek a férfiak összetett döntőjében, míg Dobrovitz nyújtón második, gyűrűn harmadik lett. Külön dicséret illeti a Delfin SI SE 2007-es születésű reménységét, Maráczi Fruzsinát, akinek az ugrás döntőjében lett ezüstérem a jutalma.

A mesterfokú és a vele párhuzamosan rendezett kismester bajnokság eredményei ITT érhetők el.

További korosztályos hírek TORNASPORTOKBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2020.10.25 16:41:16

Utánpótlássport K. B. utanpotlassport.hu

Az utánpótláskorú magyarok közül Özbas Szofi (63 kg) és Naji Dávid (60 kg) szerepelt legjobban a Budapesten rendezett olimpiai kvalifikációs dzsúdó Grand Slam-versenyen; előbbi a harmadik, utóbbi pedig az ötödik helyen zárt.

2020.09.10 09:09:16

Utánpótlássport Munkatársainktól utanpotlassport.hu

Akadnak olyan edzők idehaza, akik úgy nevelik a jövő bajnokait, hogy közben maguk sem hagyták még abba az élsportot. Van közöttük olyan, aki a tokiói játékokra készül, van, aki válogatott-kerettag, egy másik szakember pedig már csak a sportág szeretete miatt áll edzésbe rendszeresen.

2020.09.03 09:09:16

Utánpótlássport Munkatársainktól utanpotlassport.hu

Sokak voltak csalódottak az utánpótlás-világversenyek elhalasztása, törlése miatt. Összegyűjtöttük, három sikersportágunkban (kajak-kenu, úszás, vívás), kik lehettek volna az év nagy nyertesei.

2020.08.26 09:09:17

Utánpótlássport Munkatársainktól utanpotlassport.hu

Az utóbbi időben jól megfigyelhető tendencia, hogy a gyerekeket egyre fiatalabban igyekeznek „megkaparintani” az egyes sportágak. Összeállításunkban arra keressük a választ, hogy miképpen működik a népszerűsítés az egészen kicsik körében, és arra is, hogy a korai kezdés együtt jár-e nem kívánatos mellékhatásokkal.

2020.07.23 16:35:17

Utánpótlássport Bruckner Vince utanpotlassport.hu

„Ebben a csapatban a vizet hordani vagy az időkérést meghallgatni is hatalmas dolog” – mondja az FTC 17 éves kézilabdázója, a felnőttekkel készülő Ballai Borbála, aki azt is elárulja, kitől tanulta a legtöbbet a nagyok között.