Hornyák Balázs utanpotlassport.hu 2023.01.30 20:56 Frissítve: 2023.01.30 21:20

Tenisz: Udvardy Luca vegyes érzésekkel tér haza Ausztráliából

A melbourne-i Grand Slam-torna egyetlen magyar résztvevőjeként Udvardy Luca egyesben az első fordulóban, párosban a negyeddöntőben búcsúzott. Ugyanakkor a viszontagságos előkészületek fényében a 17 éves fiatalnak nincs oka szomorkodni igazán.

Mint arról beszámoltunk, a fiúk mezőnyében Alexander Blockx révén belga, a lányok között pedig Alina Kornejeva jóvoltából orosz siker született egyesben az Australian Open junior tenisztornáján. A magyar színeket képviselő Udvardy Luca tizedik kiemeltként az első fordulóban esett ki a bolgár Rosics Dencsevával szemben. Eközben párosban az Udvardy Luca és a brit Ella McDonald (első kiemelt) duóját a negyeddöntőben búcsúztató Renata Jamrichova, Federica Urgesi szlovák, olasz egység nyerte meg a párosok versenyét. A magyar lány előzetesen nagy reményekkel utazhatott Ausztráliába, azonban a Grand Slam-viadal előtt, a traralgoni felvezető versenyen rosszul lett, és mint később kiderült, ételmérgezést kapott, ami miatt végül kórházba is került, így közel sem százszázalékos állapotban kezdte meg melbourne-i szereplését.

Remek téli felkészülésen voltam túl az ausztráliai túra előtt, és minden jól alakult egészen addig, amíg a felvezető tornán nem ettem a hivatalos vacsorán

– kezdte Udvardy az Utánpótlássportnak. – Majd fel is kellett adnom az első körös meccsemet Traralgonban, ezáltal viszont komoly meccshiánnyal küszködtem az Australian Open előtt, hiszen a felvezető tornán sem volt alkalmam megtalálni a ritmust, míg az év végén kisebb sérüléssel, illetve betegséggel küszködtem.

Leginkább ennek tudható be, hogy egyesben végül sajnos nem sikerült nagyot alkotni. Annak azonban örülök, hogy párosban a negyeddöntőig jutottunk.

Nyilván, szerettük volna megnyerni a tornát, szóval azért némi hiányérzet is van bennem, különösen annak a fényében, hogy a későbbi győztestől kaptunk ki.”

A Budapesti Honvéd játékosa első alkalommal indult az Australian Openen.

„Korábban nem volt alkalmam még Melbourne-ben játszani, így már önmagában az is hatalmas élményt jelentett, hogy egyáltalán pályára léphettem. Ráadásul nagyon sok magyar szurkoló is kijött a meccsemre, és támogatott, ami szintén maradandó élménynek bizonyult. Igyekszem tanulni az Ausztráliában szerzett tapasztalatokból, és a jövőben jobban odafigyelni a vacsorákra, főképp a fontos megméretések előtt.”

Luca Melbourne-ből hazatérve a következő hetekben itthon készül, és az edzésekkel szeretné visszanyerni régi formáját fizikailag, ezt követően a tervek szerint 15 ezres, felnőtt ITF-tornákon is kipróbálja magát.

(Kiemelt kép forrása: MTSZ)

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2023.03.24 19:41:01

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Vitális Milán szabadrúgásgóljával 1–0-ra győzött idegenben a magyar U21-es labdarúgó-válogatott a görögök korosztályos legjobbjai ellen vívott felkészülési mérkőzésen.

2023.03.07 14:43:02

Utánpótlássport B. L. utanpotlassport.hu

A labdarúgó NB I 22. fordulójában összesen 1112 percet kaptak a 2002-es vagy annál fiatalabb játékosok; nyolc klubban tizenkilenc ifjonc bizonyíthatott.

2023.02.10 20:51:01

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Varga Ádám kajakos és Pádár Nikolett úszó lett 2022 legjobb utánpótláskorú sportolója; a díjakat pénteken adták át a pandémia miatti kétéves szünet után idén újra megtartott Héraklész Gálán.

2023.01.28 21:20:03

Utánpótlássport Nagy Dániel utanpotlassport.hu

Az utolsó napra is maradt magyar aranyérem az olaszországi téli EYOF-on: Bányai Attila szuperóriás-műlesiklásban bizonyult a leggyorsabbnak. A diadal után a fiatal és edzője, Szepesi Bertold örömittasan értékelt az Utánpótlássportnak.

2023.01.21 13:40:04

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Az ausztriai St. Antonban zajló junior-világbajnokságon szuper-G-ben is dobogóra állhatott Bányai Attila, aki az U18-asok között a harmadik helyen fejezte be a versenyt.