N. D. utanpotlassport.hu 2022.06.18 08:53 Frissítve: 2022.06.18 09:00

Ökölvívás: tornák, edzőtáborok és vb előtt az ifjúsági fiú versenyzők

A múlt héten rendezett 71. egri Bornemissza-emlékversenyen eredményesen szerepeltek a hazai ifjúsági fiú versenyzők, akik nemzetközi tornákkal és edzőtáborokkal készülnek a novemberben kezdődő korosztályos ökölvívó-világbajnokságra.

A magyar indulók összesen huszonkét aranyérmet zsebeltek be a múlt heti, 71. egri Bornemissza-emlékversenyen. A rangos és komoly múlttal rendelkező, népes nemzetközi mezőnyt felvonultató tornán a juniorok mellett az ifjúságiak hazai képviselői is odatették magukat, közülük nyolcan állhattak fel a dobogó legfelső fokára. Közülük négyen ünnepelhettek első helyet, így esetükben kijelenthető: jó formában indítják a nyarat, ami nem a pihenésről fog szólni a számukra.

Zsigó Csaba (pirosban) aranyérmet szerzett a Bornemissza-emlékversenyen Forrás: Magyar Ökölvívó Szakszövetség

Zsigó Csaba (pirosban) aranyérmet szerzett az ifik között a Bornemissza-emlékversenyen  •  Forrás: Magyar Ökölvívó Szakszövetség

„Zsigó Csabit és Petrimán Milánt szeretném kiemelni először, akik egyaránt aranyérmet szereztek a kategóriájukban a Bornemissza-emlékversenyen – kezdi az egri eseménnyel kapcsolatban Ács József, a fiúk ifjúsági válogatottjának vezetőedzője. – Jól bokszoltak, egyiküknek sem jutott könnyű ellenfél, úgyhogy elégedett vagyok a teljesítményükkel. Búza Rafael harmadik, Gémes Levente ötödik lett a súlycsoportjában; ők mindketten szoros meccsen kaptak ki, közel jártak a jobb eredményhez. Ennek ellenére az elmúlt időszakban már bizonyítottak nemzetközi versenyeken, jó formában vannak. Összességében elégedett vagyok a korosztály fiúversenyzőivel, a torna pedig remekül szolgálta a felkészülést az év második felére.”

Jövő héten a korosztály fiúversenyzői összetartáson vesznek majd részt, amelyre tizenöt fiatalt vár a szakember. A vezetőedző szerint az ifik „krémje” jelen lesz, kivéve azok, akik az egri emlékverseny után pihenőt kaptak.

„Júliusban a német fiatalokkal is lesz egy közös edzőtábor, majd augusztusban a szerbiai Golden Gloves-versenyen fogunk részt venni, amelyen szintén népes nemzetközi mezőny várható. Ezek az őszi programmal együtt mind a novemberi korosztályos világbajnokságra való felkészülést szolgálják, ami az év legfontosabb eseménye számunkra. Márciusban a szófiai ifi Eb-n már bizonyították a bokszolóink, hogy tudnak meccseket nyerni ezen a szinten, és azóta is folyamatosan fejlődnek. Minden tornával előrébb tartanak; bízom benne, hogy beérik a kemény munka, és nem csak a vb-n, hanem a felnőttéveik során is számíthatunk rájuk.”

További korosztályos hírek ÖKÖLVÍVÁSBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2022.06.25 14:20:02

Utánpótlássport B. V. utanpotlassport.hu

Hidvégi Hunor, Nemes Réka és a Lugosi Gergely, Uhrin Dávid páros szállította a három magyar aranyérmet a Belgrádban zajló utánpótlás Európa-bajnokságon. Ezen kívül még két ezüst jutott a mieinknek az ezres döntőkben, mindez pedig az éremtáblázat élére repítette a csapatot.

2022.02.20 20:12:03

Utánpótlássport B. Z. utanpotlassport.hu

Az U20-as atléták között Gálpál Zsombor és Keszthelyi Luca, az U18-as mezőnyben Trenka Ádám, valamint Kriszt Sarolta nyerte a fedett pályás összetett bajnokságot.

2022.02.06 09:02:02

Utánpótlássport B. V. utanpotlassport.hu

Csaknem két hónap után játszott újra a férfi NB I-ben a Nemzeti Kézilabda Akadémia, amely ezúttal több játékosát nélkülözve nem volt képes a bravúrra a Gyöngyös ellen.

2022.02.01 15:02:02

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

A 18 éves válogatott alpesi síelő, Trunk Tamás a több hazai élsportolóval is kapcsolatban álló The Path Sports Managementtel kötött együttműködési megállapodást.

2022.01.20 15:55:01

Utánpótlássport N. D. utanpotlassport.hu

Csütörtök délelőtt hirdették ki a pekingi téli olimpián részt vevő magyar rövid pályás gyorskorcsolya-válogatott keretét, amelybe a 19 éves Nógrádi Bence is bekerült.