Ökölvívás: tornák, edzőtáborok és vb előtt az ifjúsági fiú versenyzők

N. D. utanpotlassport.huN. D. utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2022.06.18. 08:53
Címkék
A múlt héten rendezett 71. egri Bornemissza-emlékversenyen eredményesen szerepeltek a hazai ifjúsági fiú versenyzők, akik nemzetközi tornákkal és edzőtáborokkal készülnek a novemberben kezdődő korosztályos ökölvívó-világbajnokságra.

A magyar indulók összesen huszonkét aranyérmet zsebeltek be a múlt heti, 71. egri Bornemissza-emlékversenyen. A rangos és komoly múlttal rendelkező, népes nemzetközi mezőnyt felvonultató tornán a juniorok mellett az ifjúságiak hazai képviselői is odatették magukat, közülük nyolcan állhattak fel a dobogó legfelső fokára.Közülük négyen ünnepelhettek első helyet, így esetükben kijelenthető: jó formában indítják a nyarat, ami nem a pihenésről fog szólni a számukra.

Zsigó Csaba (pirosban) aranyérmet szerzett a Bornemissza-emlékversenyen Forrás: Magyar Ökölvívó Szakszövetség
Zsigó Csaba (pirosban) aranyérmet szerzett a Bornemissza-emlékversenyen Forrás: Magyar Ökölvívó Szakszövetség

Zsigó Csaba (pirosban) aranyérmet szerzett az ifik között a Bornemissza-emlékversenyen  •  Forrás: Magyar Ökölvívó Szakszövetség

„Zsigó Csabit és Petrimán Milánt szeretném kiemelni először, akik egyaránt aranyérmet szereztek a kategóriájukban a Bornemissza-emlékversenyen – kezdi az egri eseménnyel kapcsolatban Ács József, a fiúk ifjúsági válogatottjának vezetőedzője. – Jól bokszoltak, egyiküknek sem jutott könnyű ellenfél, úgyhogy elégedett vagyok a teljesítményükkel. Búza Rafael harmadik, Gémes Levente ötödik lett a súlycsoportjában; ők mindketten szoros meccsen kaptak ki, közel jártak a jobb eredményhez. Ennek ellenére az elmúlt időszakban már bizonyítottak nemzetközi versenyeken, jó formában vannak. Összességében elégedett vagyok a korosztály fiúversenyzőivel, a torna pedig remekül szolgálta a felkészülést az év második felére.”

Jövő héten a korosztály fiúversenyzői összetartáson vesznek majd részt, amelyre tizenöt fiatalt vár a szakember. A vezetőedző szerint az ifik „krémje” jelen lesz, kivéve azok, akik az egri emlékverseny után pihenőt kaptak.

„Júliusban a német fiatalokkal is lesz egy közös edzőtábor, majd augusztusban a szerbiai Golden Gloves-versenyen fogunk részt venni, amelyen szintén népes nemzetközi mezőny várható. Ezek az őszi programmal együtt mind a novemberi korosztályos világbajnokságra való felkészülést szolgálják, ami az év legfontosabb eseménye számunkra. Márciusban a szófiai ifi Eb-n már bizonyították a bokszolóink, hogy tudnak meccseket nyerni ezen a szinten, és azóta is folyamatosan fejlődnek. Minden tornával előrébb tartanak; bízom benne, hogy beérik a kemény munka, és nem csak a vb-n, hanem a felnőttéveik során is számíthatunk rájuk.”

További korosztályos hírekÖKÖLVÍVÁSBANa sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik