Női vízi: Varga Tamás vb-bronzérmes csapattá formálta a juniorokat

B. Z. utanpotlassport.huB. Z. utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2021.10.17. 09:00
Címkék
Az U20-as vb-bronzérmet szerző női junior vízilabda-válogatott szövetségi edzője, Varga Tamás és csapatkapitánya, Peresztegi-Nagy Kinga értékelt a torna után.

Mint arról beszámoltunk, szombaton a magyar női junior vízilabda-válogatott 12–10-re győzte le az olaszokat az izraeli U20-as világbajnokság bronzmérkőzésén. Az együttes szövetségi edzője, Varga Tamáselégedetten értékelt Netanyában a harmadik hely megszerzése után. a magyar női junior vízilabda-válogatott 12–10-re győzte le az olaszokat az izraeli U20-as világbajnokság bronzmérkőzésén. Az együttes szövetségi edzője, Varga Tamáselégedetten értékelt Netanyában a harmadik hely megszerzése után.

Varga Tamás vb-bronzéremig vezette a női juniorválogatottat Forrás: MVLSZ/Kovács Anikó
Varga Tamás vb-bronzéremig vezette a női juniorválogatottat Forrás: MVLSZ/Kovács Anikó

Varga Tamás vb-bronzéremig vezette a női juniorválogatottat  •  Forrás: MVLSZ/Kovács Anikó

„Nagyon büszke vagyok a játékosokra, rengeteget tettek a bronzéremért, és meg is érdemelték, hogy a dobogóra álljanak. Boldog vagyok, hogy az első világbajnokságomon edzőként ilyen eredményt értünk el. Szeretném megköszönni a támogatást minden kollégámnak, valamint a szövetségnek. A klubokban nagyszerű felkészítő munkát végeztek a szakemberek, nekem már csak csapatot kellett formáljak a lányokból. Ha valakinek nem ment a játék, a többiek mindig segítették, és nagyon akartak. Sokra hivatott fiatalokból áll a csapat. Ezekből a lányokból én két-három játékost már jövőre is behívnék a felnőttválogatottba, a következő olimpiákon pedig többen is fontos szerepet kaphatnak.”

A válogatott csapatkapitánya, Peresztegi-Nagy Kinga az egész torna alatt igazi vezére volt a gárdának, és a legfontosabb pillanatokban is higgadt maradt. Az UVSE kiválósága éppen Netanyában töltötte be a 20. életévét, így duplán ünnepelhetett a világbajnokság után.

A csapatkapitány Peresztegi-Nagy Kinga igazi vezére volt a csapatnak Forrás: FINA
A csapatkapitány Peresztegi-Nagy Kinga igazi vezére volt a csapatnak Forrás: FINA

A csapatkapitány Peresztegi-Nagy Kinga igazi vezére volt a csapatnak  •  Forrás: FINA

„Az érem óriási szülinapi ajándék a számomra, nagyon boldog vagyok. A bronzmeccs kemény volt, hiszen az olaszok is nagyon akartak, de nálunk is mindenki beletette, amit tud, és a védekezésünk is összeállt. Csapatként tudtunk játszani, és minden meccsen más volt az, akinek jobban ment, így pluszt tudott adni a többieknek is. Végig küzdöttünk egymásért, és sosem adtuk fel. Ez kellett a bronzéremhez.”

A női juniorválogatott így folytatta a sort, miszerint az idei világversenyeken az összes pólós korosztály válogatottja a legjobb négyben végzett. A férfi és a női nemzeti együttes is bronzérmes lett a tokiói olimpián, a férfi juniorválogatott negyedik a vébén, az U17-es csapatok Eb-bronzérmet nyertek, az U15-ös korosztály képviselői pedig kontinensbajnoki címet szereztek.

A magyar U20-as vb-bronzérmes csapat:
Kapusok: KakasKrisztina,NeszmélyBoglárka
Mezőnyjátékosok: AubéliTekla, BaksaVanda, DömsödiDalma, KudellaPanna, Peresztegi-NagyKinga, PetikPanna, PőczePanna, SzegediPanna, TátraiSzonja, TelekDorottya, ValentinKamilla
Szakmai stáb:
BirosPéter – szövetségi kapitány;VargaTamás – szövetségi edző;LukácsDénes – edző;BéresGerely – kapusedző;TóthAndrea – erőnléti edző;dr. ZamodicsMárk – doktor;SzakmáryAttila – masszőr

További korosztályos hírekVÍZILABDÁBANa sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik