B. Z. utanpotlassport.hu 2021.10.17 09:00 Frissítve: 2021.10.17 09:10

Női vízi: Varga Tamás vb-bronzérmes csapattá formálta a juniorokat

Az U20-as vb-bronzérmet szerző női junior vízilabda-válogatott szövetségi edzője, Varga Tamás és csapatkapitánya, Peresztegi-Nagy Kinga értékelt a torna után.

Mint arról beszámoltunk, szombaton a magyar női junior vízilabda-válogatott 12–10-re győzte le az olaszokat az izraeli U20-as világbajnokság bronzmérkőzésén. Az együttes szövetségi edzője, Varga Tamás elégedetten értékelt Netanyában a harmadik hely megszerzése után.

Varga Tamás vb-bronzéremig vezette a női juniorválogatottat Forrás: MVLSZ/Kovács Anikó

Varga Tamás vb-bronzéremig vezette a női juniorválogatottat  •  Forrás: MVLSZ/Kovács Anikó

„Nagyon büszke vagyok a játékosokra, rengeteget tettek a bronzéremért, és meg is érdemelték, hogy a dobogóra álljanak. Boldog vagyok, hogy az első világbajnokságomon edzőként ilyen eredményt értünk el. Szeretném megköszönni a támogatást minden kollégámnak, valamint a szövetségnek. A klubokban nagyszerű felkészítő munkát végeztek a szakemberek, nekem már csak csapatot kellett formáljak a lányokból. Ha valakinek nem ment a játék, a többiek mindig segítették, és nagyon akartak. Sokra hivatott fiatalokból áll a csapat. Ezekből a lányokból én két-három játékost már jövőre is behívnék a felnőttválogatottba, a következő olimpiákon pedig többen is fontos szerepet kaphatnak.”

A válogatott csapatkapitánya, Peresztegi-Nagy Kinga az egész torna alatt igazi vezére volt a gárdának, és a legfontosabb pillanatokban is higgadt maradt. Az UVSE kiválósága éppen Netanyában töltötte be a 20. életévét, így duplán ünnepelhetett a világbajnokság után.

A csapatkapitány Peresztegi-Nagy Kinga igazi vezére volt a csapatnak Forrás: FINA

A csapatkapitány Peresztegi-Nagy Kinga igazi vezére volt a csapatnak  •  Forrás: FINA

„Az érem óriási szülinapi ajándék a számomra, nagyon boldog vagyok. A bronzmeccs kemény volt, hiszen az olaszok is nagyon akartak, de nálunk is mindenki beletette, amit tud, és a védekezésünk is összeállt. Csapatként tudtunk játszani, és minden meccsen más volt az, akinek jobban ment, így pluszt tudott adni a többieknek is. Végig küzdöttünk egymásért, és sosem adtuk fel. Ez kellett a bronzéremhez.”

A női juniorválogatott így folytatta a sort, miszerint az idei világversenyeken az összes pólós korosztály válogatottja a legjobb négyben végzett. A férfi és a női nemzeti együttes is bronzérmes lett a tokiói olimpián, a férfi juniorválogatott negyedik a vébén, az U17-es csapatok Eb-bronzérmet nyertek, az U15-ös korosztály képviselői pedig kontinensbajnoki címet szereztek.

A magyar U20-as vb-bronzérmes csapat:
Kapusok: Kakas Krisztina, Neszmély Boglárka
Mezőnyjátékosok: Aubéli Tekla, Baksa Vanda, Dömsödi Dalma, Kudella Panna, Peresztegi-Nagy Kinga, Petik Panna, Pőcze Panna, Szegedi Panna, Tátrai Szonja, Telek Dorottya, Valentin Kamilla
Szakmai stáb:
Biros Péter – szövetségi kapitány; Varga Tamás – szövetségi edző; Lukács Dénes – edző; Béres Gerely – kapusedző; Tóth Andrea – erőnléti edző; dr. Zamodics Márk – doktor; Szakmáry Attila – masszőr

További korosztályos hírek VÍZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2021.09.08 09:12:01

Utánpótlássport Bruckner Vince utanpotlassport.hu

Nehéz lenne belekötni az utánpótláskorú kézilabdás lányok nyári teljesítményébe: az U19-es és az U17-es Európa-bajnokságot is megnyerték. A sikerekről az MKSZ utánpótlás-fejlesztési igazgatóját, Zsiga Gyulát kérdeztük.

2021.07.16 21:39:57

Utánpótlássport B. V. utanpotlassport.hu

Az utolsó tizenöt percben leiskolázta a svédeket a magyar junior kézilabda-válogatott.

2021.06.30 08:33:13

Utánpótlássport B. Z. utanpotlassport.hu

Mészáros Eszter még 18 évesen megszerezte az első világkupa-aranyérmeit Eszéken: az olimpiára készülő sportlövő a légpuskások között egyéniben és Péni Istvánnal vegyes csapatban is nyert.

2021.06.23 18:44:14

Utánpótlássport B. Z. utanpotlassport.hu

Az MTK Budapest 18 éves karatékája, Ilankovic Aleksandra elégedetten és boldogan eleveníti fel, hogy nemrégiben nagyon közel járt az olimpiai kvótaszerzéshez Párizsban.

2021.06.20 19:33:19

Utánpótlássport B. V. utanpotlassport.hu

A mixváltó ötödik helyét leszámítva nem kerültek a közvetlen élmezőnybe a magyarok a kitzbüheli junior triatlon Eb-n.