Női kézi: elődöntős a magyar válogatott az U18-as vb-n

B. V. utanpotlassport.huB. V. utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2022.08.07. 22:02
Címkék
Remek erőkből álló egyiptomi csapatot győzött le a magyar válogatott az észak-macedóniai U18-as leány kézilabda-világbajnokságon, s készülhet a Dél-Korea elleni, hétfői elődöntőre.

Nagy riválisokon vezetett a magyar válogatott útja a negyeddöntőig a Szkopjéban zajló U18-as leány kézilabda-világbajnokságon, és Bohus Beáta együttesét dicséri, hogy mindvégig veretlen maradt, miközben találkozott a spanyolokkal, a franciákkal és a norvégokkal is.Bohus Beáta együttesét dicséri, hogy mindvégig veretlen maradt, miközben találkozott a spanyolokkal, a franciákkal és a norvégokkal is.

Csernyánszki Liliána is sokat tett a magyar sikerért a negyeddöntőben Forrás: IHF
Csernyánszki Liliána is sokat tett a magyar sikerért a negyeddöntőben Forrás: IHF

Csernyánszki Liliána is sokat tett a magyar sikerért a negyeddöntőben  •  Forrás: IHF

A legjobb nyolc között az említett triónál gyengébbnek vélt rivális, az egyiptomi csapat következett. Az afrikaiak a vasárnapi találkozóig egyszer kaptak ki a vb-n, a középdöntőben öt góllal a dánok ellen.

Már az első percekben kiderült, hogy az afrikaiak ellen sem lesz könnyű hatvan perce a magyar együttesnek: sőt tizenöt percnyi játék után is döntetlen volt az állás (7–7). A második negyedórában aztán parádésan védekezett a magyar csapat, s ez szűk félidei előnyt ért (12–10).

A folytatásban sokáig nem változott a különbség, de a vége előtt tíz perccel sikerült ellépni öt góllal (23–18). Akkor úgy tűnt eldőlhet a meccs, s bár feljött kettőre Egyiptom, nagyobb baj nem történt, a mieink 28–23-mal továbbjutottak

A hétfőn 20.30-kor kezdődő elődöntőben az eddig szintén százszázalékos és nagyon meggyőző Dél-Korea lesz az ellenfél.

U18-as leány kézilabda-világbajnokság, Szkopje (Észak-Macedónia)
Negyeddöntő
Magyarország–Egyiptom 28–23 (12–10)
Legjobb góllövők: Simon P. 8., Csernyánszki 5, Farkas J. 4

További korosztályos híreinkKÉZILABDÁBANa sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik