Női kézi: a Vasas sikereihez az utánpótlás is hozzájárulna

B. V. utanpotlassport.huB. V. utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2021.06.11. 20:03
Címkék
Veretlenül nyerte meg az NB I/B Keleti csoportját a Vasas SC női kézilabdacsapata, a feljutásból az utánpótláskorú játékosok is kivették a részüket.

A következő szezonban három év után visszatér az első osztályba a magyar női kézilabda meghatározó egyesülete, a 15-szörös bajnok és egyszeres BEK-győztes Vasas SC. Penszki Gergely csapata magabiztosan 21 győzelemmel és egy döntetlennel nyerte meg az NB I/B Keleti csoportját.Penszki Gergely csapata magabiztosan 21 győzelemmel és egy döntetlennel nyerte meg az NB I/B Keleti csoportját.

A felnőttcsapat sikeressége természetesen az utánpótlásnak is új lendületet adhat, érthető, hogy a fiatal játékosok is örültek a „nagyok” sikerének.

A Vasas SC felnőttcsapata az NB I-ben is támaszkodna az utánpótlásra Forrás: Vasas SC
A Vasas SC felnőttcsapata az NB I-ben is támaszkodna az utánpótlásra Forrás: Vasas SC

A Vasas SC felnőttcsapata az NB I-ben is támaszkodna az utánpótlásra  •  Forrás: Vasas SC

„Az idén mindig utánunk edzettek a felnőttjátékosok, így a lányok figyelemmel követhették a munkájukat, beszélgethettek velük, tehát a motiváció eddig is adott volt – emlékezett vissza az Utánpótlássportnak a Vasas SC serdülőcsapatának trénere, Gálfalvi Áron. – És az lenne a célunk, hogy az utánpótlásból minél több játékost tudjunk feladni, mert a klubnak is az a leggazdaságosabb, ha a saját nevelésű játékosait tudja beépíteni.”

A másodosztályban rendre lehetőséget kaptak a klub ifjúsági- és időnként még serdülőkorú játékosai is, akik hasznos tapasztalatokkal gazdagodtak.

„Maximálisan elégedett vagyok, és nagy örömömre szolgált, hogy a húszfős keretből tizenhárman lehetőséget kaptak a felnőttek között – mondta az angyalföldiek ifjúsági csapatának vezetőedzője, Géber Zsolt. – Azt gondolom, hogy sokat fejlődtek az évad során, jól megállták a helyüket, és ez mindannyiuknak nagy előrelépést jelent.”

És alighanem a legígéretesebb fiatalok az NB I-ben is megkapják a lehetőséget, miután a vezetőedző, Penszki Gergely kedden az Inforádió Hetes című műsorban elmondta, az élvonalnak is alacsony átlagéletkorú kerettel vágnak neki.

További korosztályos híreinkKÉZILABDÁBANa sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik