B. V. utanpotlassport.hu 2021.06.11 20:03 Frissítve: 2021.06.12 10:14

Női kézi: a Vasas sikereihez az utánpótlás is hozzájárulna

Veretlenül nyerte meg az NB I/B Keleti csoportját a Vasas SC női kézilabdacsapata, a feljutásból az utánpótláskorú játékosok is kivették a részüket.

A következő szezonban három év után visszatér az első osztályba a magyar női kézilabda meghatározó egyesülete, a 15-szörös bajnok és egyszeres BEK-győztes Vasas SC. Penszki Gergely csapata magabiztosan 21 győzelemmel és egy döntetlennel nyerte meg az NB I/B Keleti csoportját.

A felnőttcsapat sikeressége természetesen az utánpótlásnak is új lendületet adhat, érthető, hogy a fiatal játékosok is örültek a „nagyok” sikerének.

A Vasas SC felnőttcsapata az NB  I-ben is támaszkodna az utánpótlásra Forrás: Vasas SC

A Vasas SC felnőttcsapata az NB I-ben is támaszkodna az utánpótlásra  •  Forrás: Vasas SC

„Az idén mindig utánunk edzettek a felnőttjátékosok, így a lányok figyelemmel követhették a munkájukat, beszélgethettek velük, tehát a motiváció eddig is adott volt – emlékezett vissza az Utánpótlássportnak a Vasas SC serdülőcsapatának trénere, Gálfalvi Áron. – És az lenne a célunk, hogy az utánpótlásból minél több játékost tudjunk feladni, mert a klubnak is az a leggazdaságosabb, ha a saját nevelésű játékosait tudja beépíteni.”

A másodosztályban rendre lehetőséget kaptak a klub ifjúsági- és időnként még serdülőkorú játékosai is, akik hasznos tapasztalatokkal gazdagodtak.

„Maximálisan elégedett vagyok, és nagy örömömre szolgált, hogy a húszfős keretből tizenhárman lehetőséget kaptak a felnőttek között – mondta az angyalföldiek ifjúsági csapatának vezetőedzője, Géber Zsolt. – Azt gondolom, hogy sokat fejlődtek az évad során, jól megállták a helyüket, és ez mindannyiuknak nagy előrelépést jelent.”

És alighanem a legígéretesebb fiatalok az NB I-ben is megkapják a lehetőséget, miután a vezetőedző, Penszki Gergely kedden az Inforádió Hetes című műsorban elmondta, az élvonalnak is alacsony átlagéletkorú kerettel vágnak neki.

További korosztályos híreink KÉZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2021.06.10 16:23:15

Utánpótlássport B. Z. utanpotlassport.hu

Új szabályok szerint, de a régi elhivatottsággal támogatja tovább a legígéretesebb sportolókat a Mol Alapítvány, amely az idén 77 fiatal között osztott ki 25 millió forintot.

2021.04.14 09:10:20

Utánpótlássport Nagy Dániel utanpotlassport.hu

Autós tréning? Kocsiedzés? A „car coaching” fogalmát többféleképpen is fordíthatjuk, mivel a magyar nyelvben – egyelőre – nincs rá kifejezés. A szavak mögött megbújó jelenség sem kap óriási figyelmet, pedig olyan problémakörről van szó, amely jelentősen befolyásolhatja a fiatal sportolók fejlődését.

2021.03.28 09:02:01

Utánpótlássport Fekete Tamás utanpotlassport.hu

A 2–1-es vereség ellenére Gera Zoltán, az U21-es magyar válogatott szövetségi edzője szerint a mieink bebizonyították, hogy képesek jól teljesíteni a korosztályos Európa-bajnokságon.

2021.03.27 13:20:14

Utánpótlássport B. Z. utanpotlassport.hu

A 17 éves Krstulovic Alex győzelmével ért véget az ifjúsági online Hello Sakk-kupa; a Persányi Barnabás elleni fináléjában alig több mint egy másodperc döntött a javára.

2021.03.21 16:25:20

Utánpótlássport Fekete Tamás utanpotlassport.hu

Első nemzetközi mérkőzéseit játszotta Tímár Krisztián iránymutatásával az őszi Eb-selejtezőkre készülő U18-as válogatott. A szövetségi edző szerint jól dolgoztak a fiatalok a románok ellen vívott összecsapásokon.