Labdarúgás: több NB I-es fiatal is klubot váltott a téli szünet alatt

N. D. utanpotlassport.huN. D. utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2022.01.28. 12:12
Címkék
A labdarúgó NB I fiataljai közül többen az eddig megszokottól eltérő színekben fognak szerepelni a tavaszi szezon kezdetével. Lássuk az eddigi legfontosabb, élvonalbeli utánpótláskorú játékosokat érintő klubváltásokat!

A január 15. és február 14. között tartó téli átigazolási szezonban eddig – többé kevésbé – minden NB I-es labdarúgócsapat aktív volt, a „megmozduló” játékosok között pedig fiatalokat is találunk. Többen már a tavaszi félév kezdete előtt klubot váltottak, a legtöbbjüket pedig nagy valószínűséggel már a hét végi, 18. fordulóban is figyelhetjük akció közben. Az utánpótláskorú játékosok transzferjeinek tekintetében a Zalaegerszeg gárdája jár az élen, amelynél az érkezők és a távozók esetében is fontos láncszemeket jegyezhetünk fel.

A Puskás Akadémia vezetőedzője, Hornyák Zsolt és Skribek Alen a Ferencváros elleni győzelem után Forrás: Puskás Akadémia
A Puskás Akadémia vezetőedzője, Hornyák Zsolt és Skribek Alen a Ferencváros elleni győzelem után Forrás: Puskás Akadémia

A Puskás Akadémia vezetőedzője, Hornyák Zsolt és Skribek Alen a Ferencváros elleni győzelem után  •  Forrás: Puskás Akadémia

A zalaiak színeiben nyár óta kölcsönben szereplő, 20 esztendős Skribek Alen az ősszel az egyik legtöbb percet kapó 2001-es labdarúgó volt, a bizalmat pedig két góllal és öt assziszttal hálálta meg; emellett az U21-es válogatottban is a legveszélyesebb támadók közé tartozott. A fiatalt a teljesítményének köszönhetően visszarendelte a Puskás Akadémia, amelynek színeit első alkalommal viselhette az NB I-ben a negyedik fordulóból elhalasztott, csütörtök este bepótolt Ferencváros elleni győztes rangadón (1–0).

A Zalaegerszeg azonban nemcsak eladott, vásárolt is fiatal játékost. A tabella ötödik helyén telelő klub leigazolta a másodosztályú bajnoki címért küzdő Haladás középhátvédjét, a 21 éves Mocsi Attilát, aki a szombathelyi egyesület mellett az U21-es válogatottnak is alapembere volt tavaly. Rajta kívül kölcsönbe érkezett a zalaiakhoz a Mol Fehérvártól a 2019-ben Puskás-díjat nyerő Zsóri Dániel (21) és a Puskás Akadémiában az élvonalban ősszel bemutatkozó Posztobányi Patrik (19) is.

A „legfiatalosabb” első osztályú klub, az MTK Budapest esetében egyedül távozókat jegyezhettünk fel: az olaszországi tapasztalattal is rendelkező Kosznovszky Márk (19) az NB II-es Tiszakécskéhez került kölcsönbe a több játéklehetőség reményében, míg az utóbbi hetek-hónapok egyik legtöbbet tárgyalt átigazolási ügyére is nemsokára pont kerülhet, ugyanis a mindössze 17 éves Vancsa Zalán sajtóinformációk alapján ma, azaz pénteken vesz részt orvosi vizsgálaton a Manchester Citynél, így rendkívül közel áll ahhoz, hogy a játékjoga az angol sztárklubot is működtető City Football Grouphoz kerüljön. A transzfer ellenére viszont a tavaszi félévben még biztosan az MTK Budapest színeiben fog játszani az ifjú támadó.

További korosztályos hírekLABDARÚGÁSBANa sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik