Labdarúgás: Szoboszlaihoz hasonlítják Angliában Jánó Zétényt

UP-info utanpotlassport.huUP-info utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2022.09.30. 14:53
Címkék
Nagy megtiszteltetés érte a 17 éves Jánó Zétényt: az osztrák Lieferingben játszó labdarúgó bekerült a brit Guardian hatvanas listájára, amelyen szupertehetségeket listáznak. A lap Szoboszlai Dominikhoz hasonlítja a középpályást.

Jánó Zétény, a jelenleg az osztrák Lieferingben szereplőlabdarúgó60 fiatal közéverekedte be magát, amikor felkerült a brit Guardian toplistájára, amibe 2005-ös születésű szupertehetségeket gyűjtöttek össze. A 17 éves játékos többek mellett a Real Madrid, a Barcelona és a Bayern München fiataljai mellett szerepel.Jánó Zétény, a jelenleg az osztrák Lieferingben szereplőlabdarúgó60 fiatal közéverekedte be magát, amikor felkerült a brit Guardian toplistájára, amibe 2005-ös születésű szupertehetségeket gyűjtöttek össze. A 17 éves játékos többek mellett a Real Madrid, a Barcelona és a Bayern München fiataljai mellett szerepel.

Jánó Zétény díszes társaságba került Forrás: Jánó Zétény/Instagram
Jánó Zétény díszes társaságba került Forrás: Jánó Zétény/Instagram

Jánó Zétény díszes társaságba került  •  Forrás: Jánó Zétény/Instagram

„Az Ausztriában magyar szülők gyermekeként született Jánó korai futballéveit Sopronban töltötte, majdtizenhárom évesen a Red Bull Salzburg híres akadémiájára igazolt. Látása és technikája kiemelkedett, így 2022 elején a klub partnercsapatához, az osztrák másodosztályban szereplő Lieferinghez került. Ebben a szezonban hét mérkőzésen négy asszisztot adott, ezzel hívta fel magára a figyelmet. A legkiemelkedőbb teljesítményt a Vorwärts Steyr ellen nyújtotta, amikor késői csereként lépett pályára, és két pontos szöglettel járult hozzá a fordításhoz és a győzelemhez. Azzal, hogy a pontrúgások specialistája, és nagyszerű passzai vannak, nem túlzás a Salzburgnál berobbanó másik magyar csodagyerekhez, Szoboszlai Dominikhez hasonlítani”– idézi a Guardiant acsakfoci.hu.

A magyar-osztrák állampolgársággal rendelkező Jánó eddig Ausztria korosztályos válogatottjaiban szerepelt, az U18-as korosztályban is játszott már.A fiatal az előző szezon végén az ifi BL döntőjében is szerepet kapott.

További korosztályos hírekLABDARÚGÁSBANa sportági aloldalunkon.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik