UP-info utanpotlassport.hu 2022.09.30 14:53 Frissítve: 2022.09.30 15:00

Labdarúgás: Szoboszlaihoz hasonlítják Angliában Jánó Zétényt

Nagy megtiszteltetés érte a 17 éves Jánó Zétényt: az osztrák Lieferingben játszó labdarúgó bekerült a brit Guardian hatvanas listájára, amelyen szupertehetségeket listáznak. A lap Szoboszlai Dominikhoz hasonlítja a középpályást.

Jánó Zétény, a jelenleg az osztrák Lieferingben szereplő labdarúgó 60 fiatal közé verekedte be magát, amikor felkerült a brit Guardian toplistájára, amibe 2005-ös születésű szupertehetségeket gyűjtöttek össze. A 17 éves játékos többek mellett a Real Madrid, a Barcelona és a Bayern München fiataljai mellett szerepel.

Jánó Zétény díszes társaságba került Forrás: Jánó Zétény/Instagram

Jánó Zétény díszes társaságba került  •  Forrás: Jánó Zétény/Instagram

„Az Ausztriában magyar szülők gyermekeként született Jánó korai futballéveit Sopronban töltötte, majd tizenhárom évesen a Red Bull Salzburg híres akadémiájára igazolt. Látása és technikája kiemelkedett, így 2022 elején a klub partnercsapatához, az osztrák másodosztályban szereplő Lieferinghez került. Ebben a szezonban hét mérkőzésen négy asszisztot adott, ezzel hívta fel magára a figyelmet. A legkiemelkedőbb teljesítményt a Vorwärts Steyr ellen nyújtotta, amikor késői csereként lépett pályára, és két pontos szöglettel járult hozzá a fordításhoz és a győzelemhez. Azzal, hogy a pontrúgások specialistája, és nagyszerű passzai vannak, nem túlzás a Salzburgnál berobbanó másik magyar csodagyerekhez, Szoboszlai Dominikhez hasonlítani” – idézi a Guardiant a csakfoci.hu.

A magyar-osztrák állampolgársággal rendelkező Jánó eddig Ausztria korosztályos válogatottjaiban szerepelt, az U18-as korosztályban is játszott már. A fiatal az előző szezon végén az ifi BL döntőjében is szerepet kapott.

További korosztályos hírek LABDARÚGÁSBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2022.10.18 21:50:02

Utánpótlássport H. B. utanpotlassport.hu

Megszületett az első magyar aranyérem a kötöttfogású Takács István (87 kg) révén a spanyolországi Pontevedrában zajló U23-as birkózó-világbajnokságon. A nehézsúlyú Vitek Dárius bronzérmet szerzett, míg Szőke Alex (97 kg) bejutott a szerdai döntőbe.

2022.10.10 14:10:07

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Az eredetileg behívott négy utánpótláskorú kézilabdázóból sérülések miatt csak ketten maradtak keretben a magyar férfi felnőttválogatott e heti Eb-selejtezői előtt.

2022.09.16 13:00:02

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

A 2002-es vagy annál fiatalabb labdarúgók által alkotott magyar U21-es válogatott jövő ősszel kezdi meg a 2025-ös Európa-bajnokság selejtezősorozatát; a Gera Zoltán vezette fiatalok vasárnaptól edzésekkel és felkészülési mérkőzésekkel készülnek.

2022.08.16 20:31:03

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

A Belvon Attila vezette U17-es labdarúgó-válogatott az izlandiak elleni 4–2-es győzelemmel kezdte a Telki-kupát.

2022.07.26 22:34:01

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Parádésan szerepeltek a magyar fiatalok a szlovákiai Besztercebányán zajló EYOF második versenynapján: a távolugró Rózsahegyi Bori, a kalapácsvető Szabados Ármin és a sprinter Deák Zalán aranya mellett még hat ígéret állhatott fel a dobogóra.