Fekete Tamás utanpotlassport.hu 2020.12.02 11:28 Frissítve: 2020.12.02 11:44

Labdarúgás: Roberto Carlos magyar fia is jótékonykodik

A négy és fél éves kora óta Spanyolországban élő Cristofer Roberto da Silva Horváth családjában mára hagyománnyá vált az adományozás. A 14 éves fiú ezúttal a Jónak lenni jó! kampány keretein belül ajánlotta fel különleges futballcipőjét, valamint jómagát közös örömfocira egy kiválasztott autista gyermekkel.

A 14 éves Cristo boldog, ha örömet szerezhet másoknak Forrás: Horváth Alexandra

A 14 éves Cristo boldog, ha örömet szerezhet másoknak  •  Forrás: Horváth Alexandra

Az idén már kilencéves Jónak lenni jó! jótékonysági akció híre országszerte mindenhova, így az utánpótláskorú sportolókig is eljutott: például a mindössze 14 esztendős labdarúgó, Cristofer Roberto da Silva Horváth is beszállt az autista gyerekeket és családjukat segítő diagnosztikai és terápiás centrum létrehozását célul kitűző kezdeményezéshez. Az Utánpótlássport.hu nemrég terjedelmes portrét közölt a Real Madrid egyik fiókcsapatában, a San Fernandóban focizó és ezzel párhuzamosan vízilabdázó fiúról, aki (újságírói szavazás útján) azóta a világklasszis labdarúgók gyermekeinek álomcsapatába is bekerült.

A 14 éves Cristo többek között Philipp Lahm, Sergio Ramos és Arjen Robben fiával került egy csapatba

A 14 éves Cristo többek között Philipp Lahm, Sergio Ramos és Arjen Robben fiával került egy csapatba

„Itt Madridban a médiafigyelem teljesen máshogy működik, mint otthon. Amíg Magyarországon az első focicipője 4,5 millió forintért kelt el egy jótékonysági árverésen, addig a spanyol klubjában és iskolájában ugyanolyan gyerek, mint a többi. Amit eddig elért a labdarúgó-pályafutásában, azt kizárólag magának köszönheti” – mondta még októberben honlapunknak Cristo édesanyja, Horváth Alexandra.

Nos, december 20-ig a milliós csuka „párja” lel új gazdára a jótékonysági árverésen. Az Oroszi László által tervezett, irányítósávos focicipő számos látványos megmozdulásnak, gólnak, cselnek volt már korábban tevékeny részese, többek között ebben játszott Cristo, amikor mesterhármast szerzett a Real Madrid egyik kiválasztóján.

Noha édesapja, a 2002-ben világbajnokságot nyerő, a Real Madriddal háromszoros Bajnokok Ligája-győztes Roberto Carlos tanácsára fia nem közvetlenül a királyi gárdában tölti utánpótláséveit, Cristo nagy álma, hogy egyszer a klub játékosává váljon. Addig is úgy tűnik, mások álmát is szívesen megvalósítja: jövő nyáron – amennyiben a vírushelyzet ezt lehetővé teszi –, közös örömfocival szerez majd boldogságot egy kiválasztott autista gyermeknek. Emellett harmadik adományként a családnak, Víg Attila festőművész által készült Őszi erdő című alkotás is felajánlásra került.

A jótékonysági árverésre bocsájtott cipőt Cristo édesapja, Roberto Carlos is aláírta Fotó: Horváth Alexandra

A jótékonysági árverésre bocsájtott cipőt Cristo édesapja, Roberto Carlos is aláírta  •  Fotó: Horváth Alexandra

„Minden nyarát nálunk tölti Győrben és a dédinél Nemessándorházán, így az iskolai szünetben valósulhatna meg az autista kisfiúval való együttfocizás. Tudni kell Cristóról, hogy egy napot sem bír ki futball nélkül, ezért amikor itthon van, a Zalaegerszeg korosztályos csapatához jár edzésre – meséli Szvitek Erzsébet az unokájáról. – Fontos, hogy elsősorban magyarnak vallja magát, sportolóként is Magyarországot szeretné képviselni. A családunk életében tulajdonképpen már hagyománnyá vált az adományozás, Cristo ebben is szeretné követni az édesapját, aki aktív játékos-pályafutása alatt és most is szívügyének tekinti a jótékonykodást, mások megsegítését – többek között az UNICEF jótékonysági nagykövete (A szerk.). Külön öröm számunkra, hogy az adományokból befolyt összeg a Heim Pál Gyermekkórház autista gyermekek patronálására létrehozott alapítványához kerül, ahol annak idején Cristót is gyógyították, mégpedig sikeresen.”

Úgy tűnik, a sors most esélyt adott arra, hogy a 14 éves fiú ezt is meghálálhassa.

További korosztályos hírek LABDARÚGÁSBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2021.01.14 09:05:17

Utánpótlássport B. Z. utanpotlassport.hu

Sajátos kettősség jellemzi a hazai leánysakk-utánpótlást: miközben a legjobbak közül néhányan a korosztályos világelitben remekelnek, a magyar bajnokságokon alig akad résztvevő.

2021.01.08 09:17:13

Utánpótlássport Munkatársainktól utanpotlassport.hu

A vírus miatt példátlannak nevezhető 2020-as évet követően a sportélet szereplői is abban bíznak: 2021 más, ha úgy tetszik, újra a „régi” lesz. Összeállításunk második részében négy sportág (sportlövészet, torna, úszás, vívás) lehetséges utánpótláskorú magyar főszereplőit mutatjuk be.

2020.12.19 17:55:14

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Huszonnégy egyéni éremből kilenc utánpótláskorú vívóé lett a budapesti BOK-csarnokban jelenleg is zajló háromnapos felnőtt országos bajnokságon.

2020.12.06 17:35:17

Utánpótlássport Bruckner Vince utanpotlassport.hu

Nem csak a magyar válogatottban lesznek honfitársaink a januári felnőtt kézilabda-világbajnokságon: a Gyöngyös 20 éves kapusa, Merkovszki Pál az amerikai nemzeti együttesben szerepel. Megkérdeztük tőle, hogyan jutott a nem mindennapi lehetőséghez.

2020.12.05 10:12:18

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Német lapértesülés szerint Zinédine Zidane, a Real Madrid vezetőedzője felhívta Szoboszlai Dominikot (20), és közölte vele: igazoljon a spanyol fővárosba.