Nagy Dániel utanpotlassport.hu 2021.06.19 09:00 Frissítve: 2021.06.19 09:14

Labdarúgás: nagybetűs csapatként lett U14-es bajnok a DVSC

Vidéki együttes hódította el az U14-es labdarúgók első osztályú bajnoki címét, miután a DVSC-DLA korosztályos csapata kiegyensúlyozott teljesítményének és rendkívüli csapategységének köszönhetően a legtöbb pontot gyűjtötte a 2020/2021-es évadban.

Nincs könnyű dolga a vidéki akadémiáknak, mikor a budapesti gárdák hegemóniáját próbálják megtörni a korosztályos első osztályú bajnokságok esetében. Igaz ez az U14-esekre is, ahol a legutóbbi évadban a fővárosiak közül a Ferencváros és a Budapest Honvéd játékosai is jól szerepeltek, volt azonban egy vidéki klub, amelyet még ők sem leszorítani a tabella tetejéről: ez a Debreceni Labdarúgó Akadémia.

„Ha az eredményt vesszük, úgy indultunk neki az évnek, hogy az első három helyezett közé szeretnénk bekerülni. Azt tudtuk, hogy jó csapatunk van, kifejezetten ügyes gyerekek alkotják ezt a korosztályt, de nem a végső helyezés volt az elsődleges, hanem hogy a játékosok életkorukhoz képest megfelelően fejlődjenek, egyénileg és csapatszinten is” – meséli számunkra a szezon előtti várakozásokat az együttes vezetőedzője, Kolozsi Gergő.

Ünnepel a csapat Forrás: dvscdla.hu

Ünnepel a csapat  •  Forrás: dvscdla.hu

A top 3 összejött a csapatnak, sőt, meg sem álltak a bajnoki címig: magabiztos teljesítményüket jól mutatja, hogy a legtöbb rúgott (100) és a legkevesebb kapott (23) gól is az ő nevük mellett állt.

„Egyénileg nagyon ügyes képességű gyerekek, akiket jól válogattak össze, emellett taktikai szempontból is rendkívül fegyelmezett a társaság. A védelemben olyan játékosok szerepelnek, akik szerintem a korosztályuk előtt járnak, de ez a többi csapatrészről is elmondható. Jól ismerik egymást, ez sokat segít azon, hogy a pályán hogy működnek együtt. A sok említett dolgok összeadódott, ennek az eredménye a bajnoki cím.”

Érdekes statisztika, hogy a rengeteg lőtt gól ellenére nem volt olyan debreceni labdarúgó, aki 16 találatnál többet tett volna a közösbe (Balogh Dávid nyerte ilyen tekintetben a házi versenyt), a 9 gólos határt viszont heten is elérték.

Aranyéremig emelkedtek Forrás: dvscdla.hu

Aranyéremig (is) emelkedtek  •  Forrás: dvscdla.hu

„Ez is azt mutatja, hogy jól funkcionáltunk csapatként. Sok olyan játékos volt, akire lehetett gólszerzés tekintetében számítani. Egy ilyen országos bajnoki címet másképp nem is lehet megnyerni, a csapatszellem, a kiegyensúlyozottság a kulcs. A pontvesztéseink esetében sem estünk soha kétségbe, nem voltak tartós hullámvölgyeink; ez nem mondható el a többi klubról, akiknél előfordultak a sorozatos pontvesztések is” – magyarázza Kolozsi.

A DVSC kötelékében nem csak az U14-esek hozták el az aranyat, hiszen a felnőtteknek is sikerült bajnokként visszatérni az NB I-be. Ez mindenképpen plusz motivációt jelenthet a kisebbeknek is.

„A gyerekek elsődleges célja, hogy a felnőttcsapatba is eljussanak. Ezt nagyon jó hallani, örülünk neki, hogy nem csak a külföldi lehetőségeket emlegetik, amikor a jövőről van szó.”

További korosztályos hírek LABDARÚGÁSBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2021.07.16 21:39:57

Utánpótlássport B. V. utanpotlassport.hu

Az utolsó tizenöt percben leiskolázta a svédeket a magyar junior kézilabda-válogatott.

2021.06.30 08:33:13

Utánpótlássport B. Z. utanpotlassport.hu

Mészáros Eszter még 18 évesen megszerezte az első világkupa-aranyérmeit Eszéken: az olimpiára készülő sportlövő a légpuskások között egyéniben és Péni Istvánnal vegyes csapatban is nyert.

2021.06.23 18:44:14

Utánpótlássport B. Z. utanpotlassport.hu

Az MTK Budapest 18 éves karatékája, Ilankovic Aleksandra elégedetten és boldogan eleveníti fel, hogy nemrégiben nagyon közel járt az olimpiai kvótaszerzéshez Párizsban.

2021.06.20 19:33:19

Utánpótlássport B. V. utanpotlassport.hu

A mixváltó ötödik helyét leszámítva nem kerültek a közvetlen élmezőnybe a magyarok a kitzbüheli junior triatlon Eb-n.

2021.06.10 16:23:15

Utánpótlássport B. Z. utanpotlassport.hu

Új szabályok szerint, de a régi elhivatottsággal támogatja tovább a legígéretesebb sportolókat a Mol Alapítvány, amely az idén 77 fiatal között osztott ki 25 millió forintot.