Krasznai Bence utanpotlassport.hu 2021.01.12 16:50 Frissítve: 2021.01.12 16:55

Kosárlabda: Wentzel Nórának még vissza kell szoknia a pályára

Két és fél hónap kihagyás után, december 30-án térhetett vissza a pályára a PEAC-Pécs élvonalban szereplő kosárlabdacsapatának reménysége, a 20. születésnapját épp ma ünneplő Wentzel Nóra.

Közel három hónapja, október 14-én a Cegléd elleni női első osztályú kosárlabda-bajnoki mérkőzésen törte el úgy a kézközépcsontját a PEAC-Pécs többszörös utánpótlás Európa-bajnoki érmes játékosa, Wentzel Nóra, hogy azt műteni is kellett. Mint kiderült, több hónap rehabilitáció várt rá.

Wentzel Nóra (a labdával) a ZTE NKK ellen térhetett vissza az élvonalba Forrás: hunbasket

Wentzel Nóra (a labdával) a ZTE NKK ellen térhetett vissza az élvonalba  •  Forrás: hunbasket

„A második negyedben védekezés közben két ember közé szorult a kezem, arra már nem emlékszem, mi történt közben, csak az maradt meg, hogy borzalmasan fájt a szituáció. Az adrenalin viszont tovább hajtott, szóval a mérkőzés végéig a pályán voltam, végül sajnos ötvennyolc ötvenháromra kikaptunk. A lefújás után rögtön szóltam a szakmai stábnak, hogy valami nem oké; teljesen kihűlt a kezem, éreztem a bajt” − számolt be honlapunknak a történtekről az eset után a kosaras.

A 20. születésnapját épp ma ünneplő fiatal december 30-án, a ZTE NKK ellen térhetett vissza az élvonalba, amely ellen rögvest 10 pontig jutott. Azóta az Aluinvent DVTK-val és az UNI Győrrel szemben is játszott, előbbin 13, míg utóbbin 6 pontot szerzett.

„Egyelőre nem vagyok százszázalékos formában, vissza kell szoknom a pályára. Érdekes, mert a védekezésem hasonlóan jó, mint a sérülés előtt, a dobások ugyanakkor valamelyest gyengébben mennek. Azt hiszem, ez két és fél hónap kihagyás után természetes, türelmesnek kell lennem. Szenteste előtt három nappal edzhettem újra együtt a társaimmal, és az első tréning még nagyon nehezen ment. Ez is érthető, ha azt vesszük alapul, hogy azt megelőzően a gyógytornára helyeztük a hangsúlyt. Két hétig úgy rehabilitáltam, hogy más mozgatta az ujjamat, aztán jöttek a gumiszalagos erősítő feladatok, amelyek borzalmasan fájtak, de én mindvégig tűrtem. Talán ennek is köszönhető, hogy a tervezetthez képest két héttel korábban már újra kosarazhattam.”

A PEAC hat győzelemmel és hét vereséggel jelenleg az NB I/A nyolcadik helyén áll.

„Szörnyű érzés volt nézni őket úgy, hogy aközben nem segíthettem nekik. Ettől függetlenül sok meccset nyertek, és ennek nagyon örültem. Az elmúlt időszakban nem túl szerencsés a csapatunk, velem együtt három-négy meghatározó játékos dőlt hosszú időre; ezt figyelembe véve szerintem jól állunk, a lehető legtöbbet hoztuk ki a helyzetből. A liga egyébként hihetetlenül kiegyenlített; a Sopron Basket kiemelkedik, a ZTE pedig nyeretlen, de ezt a két klubot leszámítva bárki nyerhet bárki ellen. A célunk ettől függetlenül az, hogy bejussunk a legjobb négybe, de tudom, ez borzalmasan nehéz lesz.”

További korosztályos hírek KOSÁRLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2021.01.14 09:05:17

Utánpótlássport B. Z. utanpotlassport.hu

Sajátos kettősség jellemzi a hazai leánysakk-utánpótlást: miközben a legjobbak közül néhányan a korosztályos világelitben remekelnek, a magyar bajnokságokon alig akad résztvevő.

2021.01.08 09:17:13

Utánpótlássport Munkatársainktól utanpotlassport.hu

A vírus miatt példátlannak nevezhető 2020-as évet követően a sportélet szereplői is abban bíznak: 2021 más, ha úgy tetszik, újra a „régi” lesz. Összeállításunk második részében négy sportág (sportlövészet, torna, úszás, vívás) lehetséges utánpótláskorú magyar főszereplőit mutatjuk be.

2020.12.19 17:55:14

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Huszonnégy egyéni éremből kilenc utánpótláskorú vívóé lett a budapesti BOK-csarnokban jelenleg is zajló háromnapos felnőtt országos bajnokságon.

2020.12.06 17:35:17

Utánpótlássport Bruckner Vince utanpotlassport.hu

Nem csak a magyar válogatottban lesznek honfitársaink a januári felnőtt kézilabda-világbajnokságon: a Gyöngyös 20 éves kapusa, Merkovszki Pál az amerikai nemzeti együttesben szerepel. Megkérdeztük tőle, hogyan jutott a nem mindennapi lehetőséghez.

2020.12.05 10:12:18

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Német lapértesülés szerint Zinédine Zidane, a Real Madrid vezetőedzője felhívta Szoboszlai Dominikot (20), és közölte vele: igazoljon a spanyol fővárosba.