Kosár: remek játékkal elődöntős a leányválogatott az U19-es vb-n

H. B. utanpotlassport.huH. B. utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2021.08.13. 19:48
Címkék
Az U19-es leány kosárlabda-válogatott remek játékkal legyőzte az cseheket a debreceni korosztályos világbajnokság negyeddöntőjében, ezzel biztossá vált, hogy éremért játszhat a tornán.

Az olaszok nyolcaddöntőbeli legyőzése után pénteken a magyar U19-es leány kosárlabda-válogatott a csehek ellen lépett pályára a hazai rendezésű korosztályos világbajnokság negyeddöntőjében.

Cziczás Lászlóegyüttese ezúttal remekül kezdte a mérkőzést aHódos Imre Sportcsarnokban, a torna legjobb nyitó percét produkálták a lányok.Boros Júliaihletett formában játszott, két hárompontost is bedobott, és összesen 13 ponttal jelentkezett ebben a játékrészben. EmellettMadár Eszterkilenc ponttal járult hozzá a kiváló támadójátékhoz, így a mieink a 26-22-es előnnyel fordulhattak a második etapra.

Forrás: FIBA.Basketball
Forrás: FIBA.Basketball

Bejutott az elődöntőbe a magyar csapat az U19-es leány vb-n  •  Forrás: FIBA.Basketball

A pontgazdag első negyed után sokkal kiegyensúlyozottabb volt a játék a másodikban. Amagyarok stabil hat-nyolcpontos fórt építettek ki, viszont ekkor már jobban meg kellett dolgozni a csapatoknak minden pontért. IdőközbenDombai Rékais belejött a játékba, és duplájával a 15. percben már 38-28-as hazai előny állt az eredményjelzőn. Ezt követően ismét felszínre került a válogatott állandó gyenge pontja, az eladott labdák. A csehek éltek a hibákkal, ezzel gyorsan háromra zárkóztak fel. Azonban sikerült végül pozitívan befejezni a félidőt–a bokasérüléséből ezen a meccsen visszatérő–Gyöngyösi Jankarévén,a duplája után öt pont volt közte a nagyszünetben (40-35).

A harmadikfelvonás első felében a lányok–elsősorban Dombai és Boros vezérletével–kiválóan őrizték a félidei előnyt. A negyed utolsó perceiben a csehek többször feljöttek egy triplányi különbségre, viszont ekkor mindig akadt valaki, aki újra növelje az előnyt, ezekben a pillanatokbanKrasovec Liliis fontos kosarakkal vétette észre magát.

Boros Júlia 23 pontot dobott a csehek elleni negyeddöntőben Forrás: FIBA.Basketball
Boros Júlia 23 pontot dobott a csehek elleni negyeddöntőben Forrás: FIBA.Basketball

Boros Júlia 23 pontot dobott a csehek elleni negyeddöntőben  •  Forrás: FIBA.Basketball

A záró szakasznak 57-52-es állásnálvágtak neki a felek. Ugyan ezt a negyedet a csehek kezdték jobban, deekkor előléptek a húzóemberek, Dombai, Madár és Boros is betalált, illetveSitku Zsuzsannaisnagyon fontos hármast dobott be, és a gyors 10-2-es magyar futás után mármagabiztos előnnyel következhetett a végjáték, amelyben a Cziczás-alakulat már nem engedte ki a kezéből a győzelmet, a lányok 78-71-es sikerrel bejutottak a világ legjobb négy csapata közé.

A válogatott legjobb pontszerzőjekénta 23 pontig jutó Boros Júliavégzett,emellett Dombai Réka és Madár Eszter is 17-17-et jegyzett.

A magyarokszombaton az elődöntőben folytatják, az ellenfél a pénteken 20:30-kor kezdődő USA-Spanyolország párharc győztese lesz.

FIBA U19-ES LEÁNY-VILÁGBAJNOKSÁG, NEGYEDDÖNTŐ
Debrecen, Hódos Imre Rendezvénycsarnok
Magyarország–Csehország 78–71 (26–22, 14–13, 17–17, 21–19)
Magyarország: Kéita 2, Boros 23/12, Dombai 17/3, Madár 17, Krasovec 6.
Csere: Telegdy -, Miklós -, Rakita 2, Sitku 7/3, Holcz 2, Gyöngyösi 2. Edző: Cziczás László

További korosztályos hírekKOSÁRLABDÁBANa sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik