H. B. utanpotlassport.hu 2021.10.16 09:01 Frissítve: 2021.10.16 09:10

Kosárlabda: Paár Márk vezérletével menetel a Kaposvár U20-as csapata

A kaposváriak fiatal kiválósága, Paár Márk – a csapat legeredményesebb játékosaként – nyáron Challenger-tornagyőzelemhez segítette az U18-as kosárlabda-válogatottat, de itt nem állt meg, ugyanis vezérletével szárnyal a somogyiak U20-as csapata: öt mérkőzés után továbbra is százszázalékos mérleggel áll a tabella első helyén.

A Kaposvári Kosárlabda Klub U20-as férficsapata remek formában kezdte a bajnokságot. A Kecskeméti TE, a ZTE, az OSE Lions, a SZEDEÁK és az Atomerőmű SE legyőzésének köszönhetően Szőke Balázs együttese öt forduló után veretlenül vezeti a tabellát. A Delfinek alakalutának legjobbját, Paár Márkot kérdeztük a kiváló rajtról.

Paár Márk vezérletével öt meccs után a Kaposvár veretlenül vezeti az U20-as tabellát Forrás: delfinek.hu

Paár Márk vezérletével öt meccs után a Kaposvár veretlenül vezeti az U20-as tabellát  •  Forrás: delfinek.hu

„Számítottunk rá, hogy jó csapatunk lesz, de azt azért nem vártuk, hogy minden rögtön ilyen jól összeáll. Egyelőre magabiztosan hozzuk a győzelmeket, de még nagyon az elején járunk – mindenesetre abszolút biztató a kezdés. Erős kerettel vágtunk neki a szezonnak, éppen ezért a legjobb négybe kerülést, az országos döntőbe jutást tűztük ki célul” – nyilatkozta Paár az Utánpótlássportnak.

A somogyiak reménysége már a nyáron megalapozta remek teljesítményét, ugyanis a Pethő Ákos irányította U18-as válogatottal megnyerte a lévai Challenger-tornát, és az együttes legjobb pontszerzőjeként (12,0 pont) oroszlánrészt vállalt a szlovákiai aranyéremből.

„A nyári válogatott siker komoly lendületet adott nekem a klubszezonhoz. Nagyon örültem, hogy hosszú idő után végre nemzetközi szinten is kipróbálhattuk magunkat. Csapatszinten és egyénileg is sikerült a legtöbbet kihoznom a Challenger-tornából. Amikor augusztusban visszajöttem Kaposvárra, többen megjegyezték, hogy milyen sokat fejlődtem a nyáron mind fizikailag, mind játékban. Gyorsabban, erősebben tértem vissza a válogatottból, illetve a dobásomban is egyértelműen előreléptem.”

Márk öt mérkőzés után 24,6 pontot átlagol az U20-asok mezőnyében, amellyel vezeti a pontdobók listáját a bajnokságban.

Paár Márk nemcsak a klubjában, hanem a   válogatottban is vezérszerepet vállalt a sikerekben Forrás: FIBA

Paár Márk nemcsak a klubjában, hanem a
válogatottban is vezérszerepet vállalt a sikerekben  •  Forrás: FIBA

„Szeretnék a csapat vezéregyénisége lenni, és a lehető legtöbb területen – nemcsak pontokban, hanem lepattanóban, gólpasszban és védekezésben is – hozzájárulni a sikerhez.”

A fiatal bedobó a 2020-2021-es évadban már bemutatkozhatott a felnőttélvonalban is egy mérkőzésen, ám a jelenlegi idényben már háromszor is pályára léphetett a „nagyok” között, ezeken átlagosan négy játékpercet kapott.

„Szerencsére a felnőttek között is egyre több lehetőséget kapok, amivel úgy érzem, élni is tudok. Amikor tavaly bemutatkoztam, még mélyvíznek éreztem az első osztályt, viszont most már sokkal inkább készen állok a feladatra. A társak is elfogadtak, abszolút egyenrangú játékosként tekintenek rám. A vezetőedző, Nikola Lazics bízik bennem, és elmondta a bajnokság rajtja előtt, hogy idén már rendszeresen számít rám. Elsősorban a védekezésben kellett javulnom, hogy az NB I/A-csoportjában is felvegyem a ritmust, és úgy érzem, az előző szezon óta sikerült ebben is fejlődni.”

További korosztályos hírek KOSÁRLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2021.09.08 09:12:01

Utánpótlássport Bruckner Vince utanpotlassport.hu

Nehéz lenne belekötni az utánpótláskorú kézilabdás lányok nyári teljesítményébe: az U19-es és az U17-es Európa-bajnokságot is megnyerték. A sikerekről az MKSZ utánpótlás-fejlesztési igazgatóját, Zsiga Gyulát kérdeztük.

2021.07.16 21:39:57

Utánpótlássport B. V. utanpotlassport.hu

Az utolsó tizenöt percben leiskolázta a svédeket a magyar junior kézilabda-válogatott.

2021.06.30 08:33:13

Utánpótlássport B. Z. utanpotlassport.hu

Mészáros Eszter még 18 évesen megszerezte az első világkupa-aranyérmeit Eszéken: az olimpiára készülő sportlövő a légpuskások között egyéniben és Péni Istvánnal vegyes csapatban is nyert.

2021.06.23 18:44:14

Utánpótlássport B. Z. utanpotlassport.hu

Az MTK Budapest 18 éves karatékája, Ilankovic Aleksandra elégedetten és boldogan eleveníti fel, hogy nemrégiben nagyon közel járt az olimpiai kvótaszerzéshez Párizsban.

2021.06.20 19:33:19

Utánpótlássport B. V. utanpotlassport.hu

A mixváltó ötödik helyét leszámítva nem kerültek a közvetlen élmezőnybe a magyarok a kitzbüheli junior triatlon Eb-n.