Kosárlabda: közeleg a női U20-as Európa-bajnokság

utanpotlassport.hu utanpotlassport.huutanpotlassport.hu utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2018.06.30. 08:55
Címkék
„A célunk az, ami korábban nem sikerült: bejutni a legjobb négy közé. Ismerjük az ellenfeleket, tisztában vagyunk az erőviszonyokkal. Erőnlétben és taktikailag is fel tudjuk venni a versenyt az élmezőnnyel” - vélekedik Studer Ágnes, a női U20-as kosárlabda-válogatott irányítója egy héttel a soproni korosztályos Európa-bajnokság előtt.

Krasznai Bence –utanpotlassport.huJúlius 7-én rajtol Sopronban a női U20-as A divíziós Európa-bajnokság, amelyen a magyar válogatott is érdekelt. Nagy reményekkel készül az együttes, bár még soha nem jutottunka legjobb négy közé a korosztályos kontinensviadalokon.Krasznai Bence –utanpotlassport.huJúlius 7-én rajtol Sopronban a női U20-as A divíziós Európa-bajnokság, amelyen a magyar válogatott is érdekelt. Nagy reményekkel készül az együttes, bár még soha nem jutottunka legjobb négy közé a korosztályos kontinensviadalokon.

A válogatott irányítóját, a 19 esztendős Studer Ágnest kérdeztük a csapat esélyeiről:

Studer Ágnes minimum négy közé kerüléssel szeretné lezárni az utánpótlás éveit
Studer Ágnes minimum négy közé kerüléssel szeretné lezárni az utánpótlás éveit

Studer Ágnes minimum a legjobb négy közé kerüléssel szeretné lezárni az utánpótlás éveit

„A célunk az, ami korábban nem sikerült: bejutni a legjobb négy közé. Ismerjük az ellenfeleinket, tisztában vagyunk az erőviszonyokkal. Erőnlétben és taktikailag is fel tudjuk venni a versenyt az élmezőnnyel. A csoportban a legnehezebb ellenfelünk a lett gárda lesz, de vigyáznunk kell a horvátokkal és a lengyelekkel is. Senkit sem lehet leírni.”

− Mekkora motivációt jelent, hogy hazai pályán bizonyíthattok?

− Nagyon örülünk neki, hogy Magyarország rendezi a kontinensviadalt. Ez az utolsó évem az utánpótlás-válogatottban, így különösen éhes vagyok a sikerre. Rengeteg családtag, barát és ismerős jelezte, hogy ott lesz, szurkol. Óriási lökést ad az, amikor az egész aréna értünk szorít.

− Nemrégiben Spanyolországban jártatok egy négycsapatos felkészülési tornán, ahol csupán a házigazdától szenvedtetek vereséget, és második helyen végeztetek. Itthon fordulhat a kocka a spanyolok ellen?

− Egyértelműen. Ferrolban két kulcsember is hiányzott az alakulatból, de így is fel tudtuk venni a ritmust velük. Nagyon hasznos torna volt egyébként. Remek meccset játszottunk a szerb és a holland gárda ellen is. Mindhárom vetélytársunk kemény játékstílust képviselt, ehhez kell alkalmazkodnunk, mert ugyanez lesz a helyzet az Eb-n is. Sopronban megmutatjuk, hogy többre is képesek vagyunk!

− Spanyolországban Gereben Lívia és Mérész Beatrix hiányzott az érettségije miatt, de három másik kulcsjátékost is mellőzni kell. Mekkora hátrány jelent, hogy ők nincsenek veletek?

Juhász Dorka, Lelik Réka és Pusztai Petra is sérüléssel bajlódik. Olyan lányokról beszélünk, akik a védekezésben és a pontszerzésben egyaránt kiemelkedőek. Nélkülük mást kell játszanunk, át kellett alakítanunk a rendszerünket, a kemény és stabil védekezésre kell fókuszálnunk.

Egyéb korosztályos hírekKOSÁRLABDÁBANa sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik