utanpotlassport.hu 2018.06.30 08:55 Frissítve: 2018.06.30 09:05

Kosárlabda: közeleg a női U20-as Európa-bajnokság

„A célunk az, ami korábban nem sikerült: bejutni a legjobb négy közé. Ismerjük az ellenfeleket, tisztában vagyunk az erőviszonyokkal. Erőnlétben és taktikailag is fel tudjuk venni a versenyt az élmezőnnyel” - vélekedik Studer Ágnes, a női U20-as kosárlabda-válogatott irányítója egy héttel a soproni korosztályos Európa-bajnokság előtt.

Krasznai Bence – utanpotlassport.hu Július 7-én rajtol Sopronban a női U20-as A divíziós Európa-bajnokság, amelyen a magyar válogatott is érdekelt. Nagy reményekkel készül az együttes, bár még soha nem jutottunk a legjobb négy közé a korosztályos kontinensviadalokon.

A válogatott irányítóját, a 19 esztendős Studer Ágnest kérdeztük a csapat esélyeiről:

Studer Ágnes minimum négy közé kerüléssel szeretné lezárni az utánpótlás éveit

Studer Ágnes minimum a legjobb négy közé kerüléssel szeretné lezárni az utánpótlás éveit

„A célunk az, ami korábban nem sikerült: bejutni a legjobb négy közé. Ismerjük az ellenfeleinket, tisztában vagyunk az erőviszonyokkal. Erőnlétben és taktikailag is fel tudjuk venni a versenyt az élmezőnnyel. A csoportban a legnehezebb ellenfelünk a lett gárda lesz, de  vigyáznunk kell a horvátokkal és a lengyelekkel is. Senkit sem lehet leírni.”

− Mekkora motivációt jelent, hogy hazai pályán bizonyíthattok?

− Nagyon örülünk neki, hogy Magyarország rendezi a kontinensviadalt. Ez az utolsó évem az utánpótlás-válogatottban, így különösen éhes vagyok a sikerre. Rengeteg családtag, barát és ismerős jelezte, hogy ott lesz, szurkol. Óriási lökést ad az, amikor az egész aréna értünk szorít.

− Nemrégiben Spanyolországban jártatok egy négycsapatos felkészülési tornán, ahol csupán a házigazdától szenvedtetek vereséget, és második helyen végeztetek. Itthon fordulhat a kocka a spanyolok ellen?

− Egyértelműen. Ferrolban két kulcsember is hiányzott az alakulatból, de így is fel tudtuk venni a ritmust velük. Nagyon hasznos torna volt egyébként. Remek meccset játszottunk a szerb és a holland gárda ellen is. Mindhárom vetélytársunk kemény játékstílust képviselt, ehhez kell alkalmazkodnunk, mert ugyanez lesz a helyzet az Eb-n is. Sopronban megmutatjuk, hogy többre is képesek vagyunk!

− Spanyolországban Gereben Lívia és Mérész Beatrix hiányzott az érettségije miatt, de három másik kulcsjátékost is mellőzni kell. Mekkora hátrány jelent, hogy ők nincsenek veletek?

Juhász Dorka, Lelik Réka és Pusztai Petra is sérüléssel bajlódik. Olyan lányokról beszélünk, akik a védekezésben és a pontszerzésben egyaránt kiemelkedőek. Nélkülük mást kell játszanunk, át kellett alakítanunk a rendszerünket, a kemény és stabil védekezésre kell fókuszálnunk.

Egyéb korosztályos hírek KOSÁRLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2020.10.25 16:41:16

Utánpótlássport K. B. utanpotlassport.hu

Az utánpótláskorú magyarok közül Özbas Szofi (63 kg) és Naji Dávid (60 kg) szerepelt legjobban a Budapesten rendezett olimpiai kvalifikációs dzsúdó Grand Slam-versenyen; előbbi a harmadik, utóbbi pedig az ötödik helyen zárt.

2020.09.10 09:09:16

Utánpótlássport Munkatársainktól utanpotlassport.hu

Akadnak olyan edzők idehaza, akik úgy nevelik a jövő bajnokait, hogy közben maguk sem hagyták még abba az élsportot. Van közöttük olyan, aki a tokiói játékokra készül, van, aki válogatott-kerettag, egy másik szakember pedig már csak a sportág szeretete miatt áll edzésbe rendszeresen.

2020.09.03 09:09:16

Utánpótlássport Munkatársainktól utanpotlassport.hu

Sokak voltak csalódottak az utánpótlás-világversenyek elhalasztása, törlése miatt. Összegyűjtöttük, három sikersportágunkban (kajak-kenu, úszás, vívás), kik lehettek volna az év nagy nyertesei.

2020.08.26 09:09:17

Utánpótlássport Munkatársainktól utanpotlassport.hu

Az utóbbi időben jól megfigyelhető tendencia, hogy a gyerekeket egyre fiatalabban igyekeznek „megkaparintani” az egyes sportágak. Összeállításunkban arra keressük a választ, hogy miképpen működik a népszerűsítés az egészen kicsik körében, és arra is, hogy a korai kezdés együtt jár-e nem kívánatos mellékhatásokkal.

2020.07.23 16:35:17

Utánpótlássport Bruckner Vince utanpotlassport.hu

„Ebben a csapatban a vizet hordani vagy az időkérést meghallgatni is hatalmas dolog” – mondja az FTC 17 éves kézilabdázója, a felnőttekkel készülő Ballai Borbála, aki azt is elárulja, kitől tanulta a legtöbbet a nagyok között.