Krasznai Bence utanpotlassport.hu 2020.10.13 09:00 Frissítve: 2020.10.13 09:10

Kosárlabda: fejlődéskövető-rendszert dolgozott ki a Soproni Darazsak

„Rengeteg adatot gyűjtünk össze, ezek alapján olyan információkat kapunk, amelyeket használva az edzőink munkáját segítjük jó irányban tartani. A trénert persze nem lehet elhagyni, csupán teljes képet adunk neki a tanítványairól, és ennek mentén ő egyenként kialakíthatja a fejlesztési tervét” − mesél a Soproni Darazsak Sportakadémia U17-es leánycsapatának vezetőedzője arról a rendszerről, amelynek segítségével még hatékonyabban dolgozhatnak a klubban.

A Soproni Darazsak Sportakadémia január óta infrastruktúrában, eszközökben, sportszakemberekben egyaránt fejlődött, emellett olyan fejlődéskövető-rendszert dolgozott ki, amelynek segítségével még hatékonyabban dolgozhatnak a kosaras lányokkal.

Czukorné Hollós Annáék nem tétlenkednek Forrás: sopronidarazsak.com

Czukorné Hollós Annáék nem tétlenkednek  •  Forrás: sopronidarazsak.com

„Cserny Rékával, illetve a szakmai stáb segítségével dolgoztuk ki a szisztémát − kezdi a soproniak U17-es csapatának vezetőedzője, Czirják Szilvia. − A klubvezetés jelezte, igény van a játékosaink tesztelésére, mérésére és vizsgálatára annak érdekében, hogy minél hatékonyabban fejleszthessük őket. A rendszer öt fő paraméteren alapszik, amelyet szerintünk folyamatosan ellenőrizni kell, és amely által komplex képet kapunk a lányokról. Rengeteg adatot gyűjtünk össze, ezek alapján olyan információkat  kapunk, amelyeket használva az edzőink munkáját segítjük jó irányban tartani. A trénert persze nem lehet elhagyni, csupán teljes képet adunk neki a tanítványairól, és ennek mentén ő egyenként kialakíthatja a fejlesztési tervét. A mestereken kívül az erőnléti edzők, a gyógytornászok és pszichológusok is ebből kiindulva szabhatják személyre a foglalkozásaikat.”

A fejlesztéseknek, változásoknak természetesen oka van: nyolc hónappal ezelőtt új fejezet kezdődött az akadémia életében, hiszen a nevelőműhely államilag elismertté vált. Ezzel együtt új rendszerben folytatódott a szakmai program.

„Nagy megtiszteltetésnek tartottuk, de valójában akkor még nem tudtuk, hogy ez mivel jár. Láttuk, hogy hatalmas lehetőség és biztosak lettünk abban, kemény munkával még magasabb szintre juthatunk. A felelősségünk egyértelműen nagyobb, és az a feladatunk, hogy jól végezzük a dolgunkat. Jelenleg nyolcvannyolc kosarassal huszonhárom szakember foglalkozik nap, mint nap. Felelünk azért, hogy egész Nyugat-Dunántúlon felkutassuk a tehetséges gyerekeket és integráljuk őket a programunkba” − foglalja össze az akadémia szakmai igazgatója, Czukorné Hollós Anna.

Ha meg kellene fogalmaznia a klub filozófiáját, azt hogyan tenné?

„A legmagasabb szintre szeretnénk eljuttatni azokat a reménységeinket, akiket felfedezünk. Célunk, hogy elérjék a bennük rejlő maximumot, és megéljék azokat a sikereket, amelyekre a tehetségük predesztinálja őket.”

További korosztályos hírek KOSÁRLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2020.10.25 16:41:16

Utánpótlássport K. B. utanpotlassport.hu

Az utánpótláskorú magyarok közül Özbas Szofi (63 kg) és Naji Dávid (60 kg) szerepelt legjobban a Budapesten rendezett olimpiai kvalifikációs dzsúdó Grand Slam-versenyen; előbbi a harmadik, utóbbi pedig az ötödik helyen zárt.

2020.09.10 09:09:16

Utánpótlássport Munkatársainktól utanpotlassport.hu

Akadnak olyan edzők idehaza, akik úgy nevelik a jövő bajnokait, hogy közben maguk sem hagyták még abba az élsportot. Van közöttük olyan, aki a tokiói játékokra készül, van, aki válogatott-kerettag, egy másik szakember pedig már csak a sportág szeretete miatt áll edzésbe rendszeresen.

2020.09.03 09:09:16

Utánpótlássport Munkatársainktól utanpotlassport.hu

Sokak voltak csalódottak az utánpótlás-világversenyek elhalasztása, törlése miatt. Összegyűjtöttük, három sikersportágunkban (kajak-kenu, úszás, vívás), kik lehettek volna az év nagy nyertesei.

2020.08.26 09:09:17

Utánpótlássport Munkatársainktól utanpotlassport.hu

Az utóbbi időben jól megfigyelhető tendencia, hogy a gyerekeket egyre fiatalabban igyekeznek „megkaparintani” az egyes sportágak. Összeállításunkban arra keressük a választ, hogy miképpen működik a népszerűsítés az egészen kicsik körében, és arra is, hogy a korai kezdés együtt jár-e nem kívánatos mellékhatásokkal.

2020.07.23 16:35:17

Utánpótlássport Bruckner Vince utanpotlassport.hu

„Ebben a csapatban a vizet hordani vagy az időkérést meghallgatni is hatalmas dolog” – mondja az FTC 17 éves kézilabdázója, a felnőttekkel készülő Ballai Borbála, aki azt is elárulja, kitől tanulta a legtöbbet a nagyok között.