Bruckner Vince utanpotlassport.hu 2021.01.12 08:47 Frissítve: 2021.01.12 08:55

Kézi: Merkovszki Pál és az amerikaiak meglepnék az osztrákokat a vb-n

Az Egyesült Államok válogatottjában lesz magyar utánpótláskorú résztvevője a szerdán kezdődő egyiptomi férfi kézilabda-világbajnokságnak; a 20 éves kapust, Merkovszki Pált kérdeztük.

Még decemberben írtunk arról, hogy az NB I-es B.Braun Gyöngyös 20 éves, ifjúsági vb-ötödik helyezett magyar kapusa, Merkovszki Pál bekerült az amerikai válogatott felnőtt-világbajnokságra készülő keretébe.

Jelenleg már Dániában készül az Egyesült Államok válogatottjával, amellyel szerdán utazik Egyiptomba, egy nappal később pedig már az osztrákok ellen lép pályára. A felkészülés természetesen már a hajrájához közelít, Merkovszki pedig jól érzi magát a világ minden tájáról verbuválódott együttesben.

Merkovszki Pál csütörtökön bemutatkozhat a világbajnokságon Forrás: Nemzeti Sport

Merkovszki Pál csütörtökön bemutatkozhat a világbajnokságon  •  Forrás: Nemzeti Sport

„Jó a hangulat, igazán színes társaságot alkotunk. Éppen a napokban számoltuk, hogy összesen tizenkilenc nyelvet beszélünk, tehát ezzel kapcsolatos problémáink nem lesznek. Dániában egy nagyon szép sportkomplexumban edzettünk, ahol mind szakmailag, mind egészségügyileg biztosított volt a felkészülésünk. A rajthoz közeledve azt érzem, hogy napról napra jobban működik a gépezet.”

A fiatal kapus elmondta, szerinte körülbelül NB I-es középmezőny aljának felel meg az amerikai válogatott tudásszintje, de hisz benne, hogy képesek lesznek meglepetésekre.

„Úgy látom, nagyon formafüggő csapatunk van, de egyéni extrákkal lehetnek jó eredményeink. A kapusposzt például nagyon erős, két BL-ben szereplő posztriválisom van, így először is szeretnék bekerülni a tizenhat mérkőzésre nevezett játékos közé. Az osztrákok ellen van a legjobb esélyünk a pontszerzésre, ahhoz, hogy sikerüljön, minden pozícióban extra teljesítményre lesz szükség és természetesen a csapategység is kulcsfontosságú.”

Ami a gízai E csoportban szereplő Egyesült Államok programját illeti, csütörtökön az osztrákokkal kezdenek, szombaton következnek a norvégok, hétfőn pedig a franciák.

További korosztályos hírek KÉZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2021.01.14 09:05:17

Utánpótlássport B. Z. utanpotlassport.hu

Sajátos kettősség jellemzi a hazai leánysakk-utánpótlást: miközben a legjobbak közül néhányan a korosztályos világelitben remekelnek, a magyar bajnokságokon alig akad résztvevő.

2021.01.08 09:17:13

Utánpótlássport Munkatársainktól utanpotlassport.hu

A vírus miatt példátlannak nevezhető 2020-as évet követően a sportélet szereplői is abban bíznak: 2021 más, ha úgy tetszik, újra a „régi” lesz. Összeállításunk második részében négy sportág (sportlövészet, torna, úszás, vívás) lehetséges utánpótláskorú magyar főszereplőit mutatjuk be.

2020.12.19 17:55:14

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Huszonnégy egyéni éremből kilenc utánpótláskorú vívóé lett a budapesti BOK-csarnokban jelenleg is zajló háromnapos felnőtt országos bajnokságon.

2020.12.06 17:35:17

Utánpótlássport Bruckner Vince utanpotlassport.hu

Nem csak a magyar válogatottban lesznek honfitársaink a januári felnőtt kézilabda-világbajnokságon: a Gyöngyös 20 éves kapusa, Merkovszki Pál az amerikai nemzeti együttesben szerepel. Megkérdeztük tőle, hogyan jutott a nem mindennapi lehetőséghez.

2020.12.05 10:12:18

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Német lapértesülés szerint Zinédine Zidane, a Real Madrid vezetőedzője felhívta Szoboszlai Dominikot (20), és közölte vele: igazoljon a spanyol fővárosba.