Kézi: Merkovszki Pál és az amerikaiak meglepnék az osztrákokat a vb-n

Bruckner Vince utanpotlassport.huBruckner Vince utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2021.01.12. 08:47
Címkék
Az Egyesült Államok válogatottjában lesz magyar utánpótláskorú résztvevője a szerdán kezdődő egyiptomi férfi kézilabda-világbajnokságnak; a 20 éves kapust, Merkovszki Pált kérdeztük.

Még decemberben írtunk arról, hogy az NB I-es B.Braun Gyöngyös 20 éves, ifjúsági vb-ötödik helyezett magyar kapusa, Merkovszki Pál bekerült az amerikai válogatott felnőtt-világbajnokságra készülő keretébe.Merkovszki Pál bekerült az amerikai válogatott felnőtt-világbajnokságra készülő keretébe.

Jelenleg már Dániában készül az Egyesült Államok válogatottjával, amellyel szerdán utazik Egyiptomba, egy nappal később pedig már az osztrákok ellen lép pályára. A felkészülés természetesen már a hajrájához közelít, Merkovszki pedig jól érzi magát a világ minden tájáról verbuválódott együttesben.

Merkovszki Pál csütörtökön bemutatkozhat a világbajnokságon Forrás: Nemzeti Sport
Merkovszki Pál csütörtökön bemutatkozhat a világbajnokságon Forrás: Nemzeti Sport

Merkovszki Pál csütörtökön bemutatkozhat a világbajnokságon  •  Forrás: Nemzeti Sport

„Jó a hangulat, igazán színes társaságot alkotunk. Éppen a napokban számoltuk, hogy összesen tizenkilenc nyelvet beszélünk, tehát ezzel kapcsolatos problémáink nem lesznek. Dániában egy nagyon szép sportkomplexumban edzettünk, ahol mind szakmailag, mind egészségügyileg biztosított volt a felkészülésünk. A rajthoz közeledve azt érzem, hogy napról napra jobban működik a gépezet.”

A fiatal kapus elmondta, szerinte körülbelül NB I-es középmezőny aljának felel meg az amerikai válogatott tudásszintje, de hisz benne, hogy képesek lesznek meglepetésekre.

„Úgy látom, nagyon formafüggő csapatunk van, de egyéni extrákkal lehetnek jó eredményeink. A kapusposzt például nagyon erős, két BL-ben szereplő posztriválisom van, így először is szeretnék bekerülni a tizenhat mérkőzésre nevezett játékos közé. Az osztrákok ellen van a legjobb esélyünk a pontszerzésre, ahhoz, hogy sikerüljön, minden pozícióban extra teljesítményre lesz szükség és természetesen a csapategység is kulcsfontosságú.”

Ami a gízai E csoportban szereplő Egyesült Államok programját illeti, csütörtökön az osztrákokkal kezdenek, szombaton következnek a norvégok, hétfőn pedig a franciák.

További korosztályos hírekKÉZILABDÁBANa sportági aloldalunkon.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik