B. V. utanpotlassport.hu 2021.09.14 15:48 Frissítve: 2021.09.14 15:50

Kajak-kenu: kiemelkedett a csehországi ORV-n a magyar válogatott

Hatalmas fölénnyel, huszonöt elsőséggel nyerte meg a Racicében rendezett kajak-kenu Olimpiai Reménységek Versenyét a magyar válogatott.

Nem telt el sok idő a portugáliai U23-as és ifjúsági kajak-kenu világbajnokság óta, és máris újabb nemzetközi megméretés előtt álltak a magyar fiatalok. A péntektől vasárnapig tartó Olimpiai Reménységek Versenyén, amelynek ezúttal a csehországi Racice adott otthon a 2004 és 2006 között sportolók indulhattak.

A végeredményen pedig nem kell csodálkozni. A harmincöt résztvevő ország közül ismét kimagaslott a magyar csapat, amely 25 arany-, 27 ezüst- és 13 bronzérmet gyűjtött, miközben a második helyezett németek mindössze hét elsőséget könyvelhettek el.

Állandóan a magyar versenyzők álltak a dobogó tetején Racicében Forrás: MKKSZ

Állandóan a magyar versenyzők álltak a dobogó tetején Racicében  •  Forrás: MKKSZ

A keretben akadtak olyanok, akik néhány nappal korábban még Portugáliában a világbajnokságon szerepeltek, mégis elindultak az ORV-n is. Az egyik ilyen Panyik Zsombor volt, aki meg is nyerte a kajak egyes ezer métert U17-ben. A kajakosoknál még ki kell emelni Kertész Gréta nevét, aki szintén U17-ben négy arany- és egy ezüstéremmel zárt. A legfiatalabbaknál Tölgyesi Flóra két-két első és második helyet szerzett, míg Kollek Bálint U16-ban az egyes ötszáz és ezer méteren diadalmaskodott.

Kenuban a 15 éves Győre Panna egyes kétszáz és ötszáz méter mellett, Varga Nellivel a páros ötszázat is megnyerte, míg kétszázon második lett. Az U16-osok között Mitropoulos Iliász C2 1000 méteren Mészáros Milánnal nyert, egyes ötszázon második lett.

A nagyszerű szereplést követően az utánpótláskorú kajakosok szövetségi kapitánya, Makrai Csaba elégedetten értékelt a kajakkkenusport.hu-nak:

„Méltó módon képviselték a magyar színeket, büszke vagyok rájuk. Remek csapat jött össze, gyakorlatilag innen kerül ki a jövő utánpótlás világ-és Európa-bajnoki kerete is. Biztos vagyok benne, hogy a most itt versenyzők közül sokakról fogunk még hallani.”

Az ORV részletes eredményei elérhetőek ITT.

További korosztályos hírek KAJAK-KENUBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2021.09.08 09:12:01

Utánpótlássport Bruckner Vince utanpotlassport.hu

Nehéz lenne belekötni az utánpótláskorú kézilabdás lányok nyári teljesítményébe: az U19-es és az U17-es Európa-bajnokságot is megnyerték. A sikerekről az MKSZ utánpótlás-fejlesztési igazgatóját, Zsiga Gyulát kérdeztük.

2021.07.16 21:39:57

Utánpótlássport B. V. utanpotlassport.hu

Az utolsó tizenöt percben leiskolázta a svédeket a magyar junior kézilabda-válogatott.

2021.06.30 08:33:13

Utánpótlássport B. Z. utanpotlassport.hu

Mészáros Eszter még 18 évesen megszerezte az első világkupa-aranyérmeit Eszéken: az olimpiára készülő sportlövő a légpuskások között egyéniben és Péni Istvánnal vegyes csapatban is nyert.

2021.06.23 18:44:14

Utánpótlássport B. Z. utanpotlassport.hu

Az MTK Budapest 18 éves karatékája, Ilankovic Aleksandra elégedetten és boldogan eleveníti fel, hogy nemrégiben nagyon közel járt az olimpiai kvótaszerzéshez Párizsban.

2021.06.20 19:33:19

Utánpótlássport B. V. utanpotlassport.hu

A mixváltó ötödik helyét leszámítva nem kerültek a közvetlen élmezőnybe a magyarok a kitzbüheli junior triatlon Eb-n.