UP-info utanpotlassport.hu 2022.09.29 20:57 Frissítve: 2022.09.29 21:13

Kajak-kenu: kezdésnek magyar arany a maratoni utánpótlás-vb-n

Egy arany- és egy ezüstérmet gyűjtöttek a magyar fiatalok a Portugáliában zajló maratoni utánpótlás kajak-kenu világbajnokság első napján; a csapatból K-1 19 kilométeren Horváth Kata ért fel a csúcsra.

Véget ért az első versenynap a portugáliai Ponte de Limában zajló maratoni kajak-kenu világbajnokságon. Az eseményen a felnőttek mellett az ifjúsági és az U23-as versenyzők is megméretik magukat, a fiatalok pedig nem maradtak adósak az érmekkel: egy arany- és egy ezüstérmet zsebeltek be.

A kajakos Horváth Kata aranyérmet szerzett az ifik között Forrás: Tiszaújvárosi KKSE (archív)

A kajakos Horváth Kata aranyérmet szerzett az ifik között  •  Forrás: Tiszaújvárosi KKSE (archív)

Délelőtt, magyar idő szerint 10 órás kezdéssel rögtön az első futamban érdekeltek voltunk: az ifi K-1 19 kilométeres távon Horváth Kata (Tiszaújvárosi KKSE, edző: Ughy Imre) és Szerafin Zsófia is elrajtolt. Előbbi az első helyen ért célba, utóbbi pedig kevesebb mint nyolc másodperccel követte őt, kettős magyar siker született.

A folytatásban sajnos dobogós helyet nem sikerült szerezni a magyarok utánpótláskorú indulóinak, pedig többször is volt rá esély: ifi C-1-ben Pluzsik Mihály negyedik, míg a tavalyi világbajnok Soltész Péter ötödik lett 19 kilométeren, az U23-asok között is induló Simon Sebestyén (C-1) pedig a felnőttek rövidkörén csúszott le kevéssel a harmadik helyről. Az ifjúságiak C-1-esei között 11,8 kilométeren Hegedűs Karolina és Szkárosi Laura ért célba egymás után, a nyolcadik-kilencedik helyen. A 18 éves Kolozsvári Brúnó (K-1) a felnőttek rövidkörén bizonyíthatott: a döntőbe beverekedte magát, abban végül a tizenkilencedik lett.

Az első napot követően a magyar küldöttség az éremtáblázat harmadik helyén áll, Spanyolország és Portugália mögött. Az említett eredmények mellett a felnőttek mezőnyében Kisbán Zsófia (C-1, kiskör) szerzett ezüstérmet.

Folytatás pénteken 10 órától; részletes eredmények ITT olvashatók.

További korosztályos hírek KAJAK-KENUBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2022.10.18 21:50:02

Utánpótlássport H. B. utanpotlassport.hu

Megszületett az első magyar aranyérem a kötöttfogású Takács István (87 kg) révén a spanyolországi Pontevedrában zajló U23-as birkózó-világbajnokságon. A nehézsúlyú Vitek Dárius bronzérmet szerzett, míg Szőke Alex (97 kg) bejutott a szerdai döntőbe.

2022.10.10 14:10:07

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Az eredetileg behívott négy utánpótláskorú kézilabdázóból sérülések miatt csak ketten maradtak keretben a magyar férfi felnőttválogatott e heti Eb-selejtezői előtt.

2022.09.16 13:00:02

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

A 2002-es vagy annál fiatalabb labdarúgók által alkotott magyar U21-es válogatott jövő ősszel kezdi meg a 2025-ös Európa-bajnokság selejtezősorozatát; a Gera Zoltán vezette fiatalok vasárnaptól edzésekkel és felkészülési mérkőzésekkel készülnek.

2022.08.16 20:31:03

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

A Belvon Attila vezette U17-es labdarúgó-válogatott az izlandiak elleni 4–2-es győzelemmel kezdte a Telki-kupát.

2022.07.26 22:34:01

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Parádésan szerepeltek a magyar fiatalok a szlovákiai Besztercebányán zajló EYOF második versenynapján: a távolugró Rózsahegyi Bori, a kalapácsvető Szabados Ármin és a sprinter Deák Zalán aranya mellett még hat ígéret állhatott fel a dobogóra.