Fekete Tamás utanpotlassport.hu 2019.12.08 11:49 Frissítve: 2019.12.11 09:25

Röplabda: jövőre indul Békéscsabán az első magyar akadémia

Európa egyik legnagyobb röplabda utánpótlásprojektje zajlik Békéscsabán; a jövőre elkészülő, első magyarországi akadémiáról Baran Ádám, a BRSE elnöke honlapunknak elárulta: a városban és környékén annyian űzik a sportágat, hogy elengedhetetlenné vált a nemzetközi színvonalú létesítmény.

Zökkenőmentesen haladnak a munkálatok hazánk újdonsült röplabda-fellegvárában. Mint ismert, jövőre Békéscsabán nyitja meg kapuit Magyarország első röplabdaspecifikus akadémiája, amely a várakozások szerint európai összehasonlításban is párját ritkítja. Baran Ádám, a Békéscsabai Röplabda SE (BRSE) elnöke úgy véli, a városban mindenki tűkön ülve várja, hogy elkészüljön az impozáns létesítmény.

2020 májusában az országos utánpótlás döntővel avathatják fel az impozáns létesítményt Forrás: BRSE

2020 májusában az országos utánpótlásdöntővel avathatják fel hazánk első röplabda-akadémiáját   •  Forrás: BRSE

„Békéscsabán a legnépszerűbb sportág a röplabda, a helyieknek szívügye a BRSE, és azt érzem, mindannyian büszkék vagyunk arra, hogy a városunkban épülhet meg az első hazai röplabda-akadémia. Azt gondolom, letettünk már annyit az asztalra, hogy merjünk nagyot álmodni, hiszen az elmúlt évtizedben nem rendeztek nélkülünk utánpótlás országos döntőt, amellett a korosztályos válogatottakba is rendre mi delegáljuk a legtöbb játékost. Akadtak olyan generációk, amelyek a keretnek több mint a felét adták. A képzésünk szakmai minőségét méltán elismerik szerte az országban, hamarosan pedig a szükséges infrastruktúránk is meglesz ahhoz, hogy aki szeretne, nálunk érintsen először labdát. Beláttuk, hogy a létesítményfejlesztés elengedhetetlen, a városban és környékén ugyanis évről évre rengetegen választják ezt a sportágat, márpedig az igényekhez fel kell nőnünk. Az akadémiának köszönhetően közel négyszáz gyermek űzheti nálunk.”

További nagy ívű elképzeléseik vannak, hiszen szakemberek bevonásával már zajlik a Békéscsabai Röplabda Akadémia projekt II. ütemének tervezése, amelynek keretében sportkollégiumot is építenének.

„Már csak a földrajzi helyzetünkből adódóan is terveink között szerepel a határon túli fiatalok beiskolázása, amihez sportkollégium is szükségeltetik. Illetve úgy véljük, az akadémiával nemcsak a saját klubunk utánpótlásbázisát fogjuk növelni, hanem a jövő válogatottjának az alapjait is letesszük. Hosszú távú stratégiát fogalmaztunk meg, az általunk vizionált jövőképben erős, nemzetközi szinten is sikeres klub szerepel, amely nem létezhet jól működő utánpótlás nélkül. Hisszük, hogy a befektetett energia megtérül.”

További korosztályos hírek RÖPLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2021.03.28 09:02:01

Utánpótlássport Fekete Tamás utanpotlassport.hu

A 2–1-es vereség ellenére Gera Zoltán, az U21-es magyar válogatott szövetségi edzője szerint a mieink bebizonyították, hogy képesek jól teljesíteni a korosztályos Európa-bajnokságon.

2021.03.27 13:20:14

Utánpótlássport B. Z. utanpotlassport.hu

A 17 éves Krstulovic Alex győzelmével ért véget az ifjúsági online Hello Sakk-kupa; a Persányi Barnabás elleni fináléjában alig több mint egy másodperc döntött a javára.

2021.03.21 16:25:20

Utánpótlássport Fekete Tamás utanpotlassport.hu

Első nemzetközi mérkőzéseit játszotta Tímár Krisztián iránymutatásával az őszi Eb-selejtezőkre készülő U18-as válogatott. A szövetségi edző szerint jól dolgoztak a fiatalok a románok ellen vívott összecsapásokon.

2021.03.07 14:32:01

Utánpótlássport Jancsó Kornél utanpotlassport.hu

Csupán három hetet várt az újabb rekordokkal az utóbbi két esztendőben a legjobb magyar férfi súlyemelőnek megválasztott, alig 17 éves Fekécs Szilárd, aki ezúttal a szombathelyi Savaria Kupán remekelt, megint átírva az ifjúságiak 81 kilogrammos kategóriájának országos korosztályos csúcsait.

2021.03.02 11:00:15

Utánpótlássport B. Z. utanpotlassport.hu

A munka látszott, az alaphang megadva: az UTE 20 éves öttusázója, Gulyás Michelle nyerte a Peridot magyar nyílt fedett pályás versenyt.