N. D. utanpotlassport.hu 2022.05.17 18:13 Frissítve: 2022.05.22 17:32

Boksz: a legjobb hazai fiatalok az utánpótlás Magyar Kupán

Május 18. és 21. között rendezi meg a hazai szövetség a budapesti Laurencz László sportcsarnokban az utánpótlás Magyar-kupát, amelyre a legjobb hazai ökölvívókat várják, ráadásul nem csak a jól megszokott serdülő és junior, hanem az U12-es korosztályból is.

A fiatal hazai ökölvívók egyik legfontosabb megméretésére kerül sor május 18. és 21. között a budapesti Laurencz László sportcsarnokban. Az évente megrendezett utánpótlás Magyar-kupa sorsolását szerda délben tartják, aznap délután pedig az első összecsapásokkal el is startol az esemény. A szervező, azaz a Magyar Ökölvívó Szakszövetség a hazai fiatal bokszolók legjobbjait várja a tornára; a kimondott cél, hogy elősegítsék a tanulók testi fejlődését, a tehetségek kibontakozását és kiválasztását. Komoly téttel bír az esemény a indulóknak, hiszen a jó szerepléssel a válogatottba való bekerülést és a nemzetközi tornákon való indulás jogát is kiharcolhatják a ringben.

Az U12-esek, a serdülők és a juniorok is összemérik a tudásukat az utánpótlás Magyar-kupán Forrás: Magyar Ökölvívó Szakszövetség

Az U12-esek, a serdülők és a juniorok is összemérik a tudásukat az utánpótlás Magyar-kupán  •  Forrás: Magyar Ökölvívó Szakszövetség

A hazai szövetség tájékoztatása szerint 66 egyesület 311 versenyzője nevezett a versenyre: a lányok között 67-en, a fiúk mezőnyében 244-en méretik meg magukat. A legnépesebb korosztály a junioroké, amelyben összesen 143-an húznak kesztyűt.

A már jól megszokott korosztályok, tehát a serdülők (2008-asok és 2009-esek) és a juniorok (2006-osok és 2007-esek) mellett új kategória fog debütálni az utánpótlás Magyar-kupán, ugyanis bevezetésre kerül az U12-esek viadala is, akik korábban „csak” bemutatómeccseken mutathatták meg a tudásukat. Szabó Sándor, a szövetség utánpótlásért felelős elnökségi tagja az Utánpótlássport számára adott korábbi nyilatkozatában már beszélt az új korosztályról.

„Rendkívül fontos volt a sportág szempontjából, hogy legalább az U12-es korosztály megméretéseit be tudjuk vezetni, hiszen rengeteg olyan gyereket veszítettünk el, akik már több éve bokszoltak, és végül a tornák hiánya miatt egyéb küzdősportok mellett kötöttek ki, amelyekben akár évekkel korábban is harcolhatnak a küzdőtéren.”

További korosztályos hírek ÖKÖLVÍVÁSBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2022.06.25 14:20:02

Utánpótlássport B. V. utanpotlassport.hu

Hidvégi Hunor, Nemes Réka és a Lugosi Gergely, Uhrin Dávid páros szállította a három magyar aranyérmet a Belgrádban zajló utánpótlás Európa-bajnokságon. Ezen kívül még két ezüst jutott a mieinknek az ezres döntőkben, mindez pedig az éremtáblázat élére repítette a csapatot.

2022.02.20 20:12:03

Utánpótlássport B. Z. utanpotlassport.hu

Az U20-as atléták között Gálpál Zsombor és Keszthelyi Luca, az U18-as mezőnyben Trenka Ádám, valamint Kriszt Sarolta nyerte a fedett pályás összetett bajnokságot.

2022.02.06 09:02:02

Utánpótlássport B. V. utanpotlassport.hu

Csaknem két hónap után játszott újra a férfi NB I-ben a Nemzeti Kézilabda Akadémia, amely ezúttal több játékosát nélkülözve nem volt képes a bravúrra a Gyöngyös ellen.

2022.02.01 15:02:02

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

A 18 éves válogatott alpesi síelő, Trunk Tamás a több hazai élsportolóval is kapcsolatban álló The Path Sports Managementtel kötött együttműködési megállapodást.

2022.01.20 15:55:01

Utánpótlássport N. D. utanpotlassport.hu

Csütörtök délelőtt hirdették ki a pekingi téli olimpián részt vevő magyar rövid pályás gyorskorcsolya-válogatott keretét, amelybe a 19 éves Nógrádi Bence is bekerült.