UP-info utanpotlassport.hu 2021.09.18 20:30 Frissítve: 2021.09.18 21:00

Asztalitenisz: Szántosi Dávid triplázott a serdülő korosztályos ob-n

A szarvasiak 15 éves asztaliteniszezője, Szántosi Dávid remekelt a serdülők mezőnyében a szeptember 16. és 19. között a Bükfürdő-kupa keretében rendezett utánpótlás országos bajnokságon, ugyanis egyesben, fiúpárosban és vegyes párosban is diadalmaskodott; eközben a lányok viadalán Szosznyák Emma duplázott egyesben és leánypárosban.

Az asztaliteniszezők idei korosztályos országos bajnokságát a csütörtöktől vasárnapig zajló Bükfürdő-kupa keretében tartják. Szombaton lezárultak a serdülők küzdelmei, valamint elindultak az ifik versenyei a vegyes párossal.

Az U15-ösök viadalának a legjobbjának kétségkívül a Szarvasi Körös ASE fiatalja, Szántosi Dávid bizonyult, aki három arany éremmel zárta az eseményt. A 15 éves játékos előbb egyesben rendkívül magabiztosan – összesen csupán egyetlen szettet elveszítve – győzött, a döntőben Lei Balázst múlta felül három játszmában.

Szántosi Dávid egyesben, párosban és vegyes párosban sem talált legyőzőre a serdülők mezőnyében a büki ob-n Forrás: MOATSZ

Szántosi Dávid egyesben, párosban és vegyes párosban sem talált legyőzőre a serdülők mezőnyében a büki ob-n  •  Forrás: MOATSZ

Majd fiúpárosban is az övé lett a végső siker Lei Balázzsal párban, a fináléban 3:0-ra verték a Kizakisz Georgiosz-Wei Chen Yu egységet. Ezt követően jöhetett az újabb elsőség, ezúttal Molnár Kendra oldalán vegyes párosban, Kizakisz és Polónyi Nóra duója ellen 3:1-re nyertek a döntőben.

A lányok között is volt kiemelkedő teljesítmény, ugyanis Szosznyák Emma duplázott a Bükben. A Statisztika tehetsége egyesben Molnár Kendrát legyőzve (3:1) diadalmaskodott, majd párosban Tanács Nórával együtt álhatott fel a dobogó legfelső fokára.

A serdülő számok végeztével szombaton az ifik is megkezdték szereplésüket. A vegyes párosok mezőnyében Huzsvár Erik és Fejős Anna kettőse örülhetett a legvégén, a fináléban öt szettes csatában nyertek Ócsai Mátéval és Laskai Írisszel szemben.

Korábban az U11-esek között Szabó Lénárd és Szűcs Natália, míg az U13-as viadalon Gergely Márk és Barcsai Sophie nyakába került az aranyérem egyéniben.

Az U19-esek vasárnap az egyéni és páros versenyekkel folytatják.

A részletes eredmények ITT érhetők el.

További korosztályos hírek ASZTALITENISZ sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2021.09.08 09:12:01

Utánpótlássport Bruckner Vince utanpotlassport.hu

Nehéz lenne belekötni az utánpótláskorú kézilabdás lányok nyári teljesítményébe: az U19-es és az U17-es Európa-bajnokságot is megnyerték. A sikerekről az MKSZ utánpótlás-fejlesztési igazgatóját, Zsiga Gyulát kérdeztük.

2021.07.16 21:39:57

Utánpótlássport B. V. utanpotlassport.hu

Az utolsó tizenöt percben leiskolázta a svédeket a magyar junior kézilabda-válogatott.

2021.06.30 08:33:13

Utánpótlássport B. Z. utanpotlassport.hu

Mészáros Eszter még 18 évesen megszerezte az első világkupa-aranyérmeit Eszéken: az olimpiára készülő sportlövő a légpuskások között egyéniben és Péni Istvánnal vegyes csapatban is nyert.

2021.06.23 18:44:14

Utánpótlássport B. Z. utanpotlassport.hu

Az MTK Budapest 18 éves karatékája, Ilankovic Aleksandra elégedetten és boldogan eleveníti fel, hogy nemrégiben nagyon közel járt az olimpiai kvótaszerzéshez Párizsban.

2021.06.20 19:33:19

Utánpótlássport B. V. utanpotlassport.hu

A mixváltó ötödik helyét leszámítva nem kerültek a közvetlen élmezőnybe a magyarok a kitzbüheli junior triatlon Eb-n.