Asztalitenisz: Szántosi Dávid triplázott a serdülő korosztályos ob-n

UP-info utanpotlassport.huUP-info utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2021.09.18. 20:30
Címkék
A szarvasiak 15 éves asztaliteniszezője, Szántosi Dávid remekelt a serdülők mezőnyében a szeptember 16. és 19. között a Bükfürdő-kupa keretében rendezett utánpótlás országos bajnokságon, ugyanis egyesben, fiúpárosban és vegyes párosban is diadalmaskodott; eközben a lányok viadalán Szosznyák Emma duplázott egyesben és leánypárosban.

Az asztaliteniszezők idei korosztályos országos bajnokságát a csütörtöktől vasárnapig zajló Bükfürdő-kupa keretében tartják.Szombatonlezárultak a serdülők küzdelmei, valamint elindultak az ifik versenyei a vegyes párossal.

Az U15-ösök viadalának a legjobbjának kétségkívül a Szarvasi Körös ASE fiatalja,Szántosi Dávidbizonyult, aki három arany éremmel zárta az eseményt. A 15 éves játékos előbb egyesben rendkívül magabiztosan – összesen csupán egyetlen szettet elveszítve– győzött, a döntőbenLei Balázstmúlta felül három játszmában.

Szántosi Dávid egyesben, párosban és vegyes párosban sem talált legyőzőre a serdülők mezőnyében a büki ob-n Forrás: MOATSZ
Szántosi Dávid egyesben, párosban és vegyes párosban sem talált legyőzőre a serdülők mezőnyében a büki ob-n Forrás: MOATSZ

Szántosi Dávid egyesben, párosban és vegyes párosban sem talált legyőzőre a serdülők mezőnyében a büki ob-n  •  Forrás: MOATSZ

Majd fiúpárosbanis az övé lett a végső siker Lei Balázzsal párban, a fináléban 3:0-ra verték a Kizakisz Georgiosz-Wei Chen Yu egységet.Ezt követően jöhetett az újabb elsőség, ezúttal Molnár Kendra oldalán vegyes párosban, Kizakisz és Polónyi Nóra duójaellen 3:1-re nyerteka döntőben.

A lányok között is volt kiemelkedő teljesítmény, ugyanisSzosznyák Emmaduplázott a Bükben. A Statisztika tehetsége egyesben Molnár Kendrát legyőzve (3:1) diadalmaskodott, majd párosbanTanács Nórávalegyütt álhatott fel a dobogó legfelső fokára.

Aserdülő számok végeztével szombaton az ifik is megkezdték szereplésüket. A vegyes párosok mezőnyébenHuzsvár ErikésFejős Annakettőse örülhetett a legvégén, a fináléban öt szettes csatában nyertek Ócsai Mátéval és Laskai Írisszel szemben.

Korábban az U11-esek közöttSzabó LénárdésSzűcs Natália, míg az U13-as viadalonGergely MárkésBarcsai Sophienyakába került az aranyérem egyéniben.

Az U19-esek vasárnap az egyéni és páros versenyekkel folytatják.

A részletes eredményekITTérhetők el.

További korosztályos hírekASZTALITENISZsportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik