UP-info utanpotlassport.hu 2023.10.01 21:46 Frissítve: 2023.10.01 21:50

Asztalitenisz: három korosztályban avattak országos bajnokokat

Ifjúsági, serdülő és újonc országos csapatbajnokságot rendeztek az Ormai László Asztalitenisz Csarnokban. A legidősebbek között a KSI SE, a tizenöt év alattiak mezőnyében a Szombathelyi AK, míg legalacsonyabb korosztályban a BVSC-Zugló nyerte az aranyérmet.

Szeptember 29. és október 1. között tartották három korosztály országos csapatbajnokságát a budapesti Ormai László Sportcsarnokban.

Az ifjúságiak (U19) versenyén bejött a papírforma, azaz nyert az első kiemelt KSI SE. Igaz, a negyeddöntőben a Celldömölki VSE csapata meg tudta szorítani a fővárosi riválist, amely csak 3:2-re győzött. Az elődöntőben az Ambrus Asztalitenisz Akadémia együttesét 3:1-re verte a Cseri Ádám, Fodor Csaba Artúr, Vörös Balázs alkotta trió, a döntőben pedig simán, 3:0-ra intézte el a Szombathelyi AK versenyzőit.

A tizenöt év alattiak, azaz a serdülők viadalán sem történt meglepetés: az első helyen kiemelt Szombathelyi AK győzött, a második az Ambrus Asztalitenisz Akadémia csapata lett, a bronzérmek pedig a Dunakeszi VSE és a Pécsi Egyetemi AC játékosai nyakában landoltak.

A legfiatalabbak, az U13-as újoncokot versenyét a nagymúltú BVSC-Zugló nyerte a Szombathelyi AK előtt. A budapesti együttes mind a KSI SE elleni elődöntőben, mind a döntőben 3:2-re győzött.

IFJÚSÁGI, SERDÜLŐ ÉS ÚJONC FIÚ ORSZÁGOS CSAPATBAJNOKSÁG, ORMAI LÁSZLÓ SPORTCSARNOK
Ifjúsági:
1. KSI SE (Cseri Ádám, Fodor Csaba Artúr, Vörös Balázs), 2. Szombathelyi AK, 3. Ambrus Asztalitenisz Akadémia és Dunakeszi VSE.
Serdülő: 1. Szombathelyi AK (Gergely Márk, Poór Balázs, Szarka Gábor), 2. Ambrus Asztalitenisz Akadémia, 3. Dunakeszi VSE és Pécsi Egyetemi AC.
Újonc: 1. BVSC-Zugló (Bábik Zoltán, Stefán Bence, Zubor Péter), 2. Szombathelyi AK, 3. KSI SE és BVSC-Zugló II.

(Kiemelt képünkön: A Szombathelyi AK országos bajnok serdülőcsapata, barlól jobbra: Szarka Tibor, Poór Balázs, Gergely Márk Forrás: Szombathelyi Asztalitenisz Kör)

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2023.11.26 16:50:02

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

A vegyes váltó és a női egyéni után Gáll András révén férfi egyéniben is magyar győzelem született a lengyelországi Drzonkówban rendezett U24-es öttusa Európa-bajnokságon.

2023.09.26 17:00:07

Utánpótlássport B. Z. utanpotlassport.hu

A pisztolyos Jákó Miriam a rió katonai sportlövő-vb-n nyert aranyat, míg a puskás Rescsik Csaba a limai para-vb-n állított fel új juniorvilágcsúcsot.

2023.09.24 16:10:04

Utánpótlássport Munkatársunktól utanpotlassport.hu

A férfi junior kézilabda-válogatottat a nyáron világbajnoki ezüstéremhez segítő Sótonyi László részesült a második alkalommal kiírt Az év utánpótlásedzője díjban.

2023.09.15 23:20:02

Utánpótlássport B. Z. utanpotlassport.hu

Az U20-as női vízilabda-válogatott pazar játékkal győzte le a spanyolokat a coimbrai világbajnokság döntőjében, és először aranyérmes a korosztály vb-történetében!

2023.07.27 16:44:01

Utánpótlássport B. Z. utanpotlassport.hu

A 18 éves gerelyhajító, Herczeg György magát is alaposan meglepte a felnőtt országos csúccsal, amelyet igyekszik a helyén kezelni.