utanpotlassport.hu 2017.06.11 18:12 Frissítve: 2017.09.14 11:45

Túraautó: a 17 éves Tassi Attila a balesete után második lett Salzburgban

Tassi Attila (17) pénteki balesete után a második futamon a második helyen ért célba a TCR International Series salzburgi versenyhétvégéjén. Ficza Ferenc (20) balesetét követően nem indult, csapatával már a jövő heti, magyarországi futamra koncentrál.

L. G. A TCR International Series első salzburgi versenyének rajtrácsán csak az egyik magyar fiatalt láthattuk, a szombati szabadedzésen bukott Ficza Ferenc (20) autóját ugyanis nem lehetett rendbe hozni egy nap alatt. A Zengő Motorsport úgy döntött, mielőbb hazaszállítja az alaposan károsodott kocsit, és minden energiáját a jövő hét végi, Hungaroringen esedékes versenyre koncentrálja.

M1RA

A kettős győzelem után nagy volt az öröm a M1RA háza táján  •  Forrás: M1RA Facebook

Tassi Attila (17), aki pénteken szenvedett balesetet, a mezőny végéről indult az autócseréje miatt. A M1RA pilótája jó rajttal gyorsan a huszadikról a tizenharmadik helyre jött fel, és mire a nyolcadik körben bejött a safety car, már a pontszerző, tizedik helyen haladt. A biztonsági autóra bukás miatt volt szükség, a WTCC-bajnok Rob Huff pont ott dobta el a vasat, ahol korábban Tassi és Ficza is kicsúszott. A versenynek a tizenhatodik körben újabb baleset vetett véget idő előtt, a piros zászló lengetésekor Tassi Attila a kilencedik helyen haladt, így pontokkal gyarapodott.

A második, fordított rajtrácsos versenyen Tassi a hatodik helyről indulva pillanatok alatt felért a másodikra, amit sikeresen megvédett a verseny hátralévő részében, még az újabb biztonsági autós szakasz sem zavarta meg. A M1RA ráadásul kettős győzelmet ünnepelhetett, a futamot ugyanis Tassi csapattársa, Roberto Colciago nyerte meg. A szezonban másodszor fordult elő ez Michelisz Norbert csapatával, aki a helyszínen drukkolta végig a versenyt.

A csapatversenyben fölényesen vezet a M1RA 222 ponttal, egyéniben Tassi Attila 98 ponttal a negyedik helyen áll. A sorozat következő állomása egy hét múlva a Hungaroringen lesz.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2020.10.25 16:41:16

Utánpótlássport K. B. utanpotlassport.hu

Az utánpótláskorú magyarok közül Özbas Szofi (63 kg) és Naji Dávid (60 kg) szerepelt legjobban a Budapesten rendezett olimpiai kvalifikációs dzsúdó Grand Slam-versenyen; előbbi a harmadik, utóbbi pedig az ötödik helyen zárt.

2020.09.10 09:09:16

Utánpótlássport Munkatársainktól utanpotlassport.hu

Akadnak olyan edzők idehaza, akik úgy nevelik a jövő bajnokait, hogy közben maguk sem hagyták még abba az élsportot. Van közöttük olyan, aki a tokiói játékokra készül, van, aki válogatott-kerettag, egy másik szakember pedig már csak a sportág szeretete miatt áll edzésbe rendszeresen.

2020.09.03 09:09:16

Utánpótlássport Munkatársainktól utanpotlassport.hu

Sokak voltak csalódottak az utánpótlás-világversenyek elhalasztása, törlése miatt. Összegyűjtöttük, három sikersportágunkban (kajak-kenu, úszás, vívás), kik lehettek volna az év nagy nyertesei.

2020.08.26 09:09:17

Utánpótlássport Munkatársainktól utanpotlassport.hu

Az utóbbi időben jól megfigyelhető tendencia, hogy a gyerekeket egyre fiatalabban igyekeznek „megkaparintani” az egyes sportágak. Összeállításunkban arra keressük a választ, hogy miképpen működik a népszerűsítés az egészen kicsik körében, és arra is, hogy a korai kezdés együtt jár-e nem kívánatos mellékhatásokkal.

2020.07.23 16:35:17

Utánpótlássport Bruckner Vince utanpotlassport.hu

„Ebben a csapatban a vizet hordani vagy az időkérést meghallgatni is hatalmas dolog” – mondja az FTC 17 éves kézilabdázója, a felnőttekkel készülő Ballai Borbála, aki azt is elárulja, kitől tanulta a legtöbbet a nagyok között.