Röplabda: az U19-es fiúk az Eb-társrendezőnél szomszédoltak

utanpotlassport.hu utanpotlassport.huutanpotlassport.hu utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2017.04.10. 11:36
Címkék
Négy barátságos mérkőzés játszott a magyar–szlovák közös rendezésű U19-es röplabda Európa-bajnokságra készülő fiú-juniorválogatott a társházigazda vendégeként. A mérkőzések kijelölték az utat a következő hetekre.

L. G. Tart a fiú-juniorválogatott közvetlen felkészülése a magyar-szlovák közös rendezésű U19-es röplabda Európa-bajnokságra. Tomanóczy Tibor együttese az elmúlt hetet a társházigazda szlovákok vendégeként, a Győr melletti másik helyszínen, Puhóban töltötte, ahol felkészülési mérkőzéseket is játszott.L. G. Tart a fiú-juniorválogatott közvetlen felkészülése a magyar-szlovák közös rendezésű U19-es röplabda Európa-bajnokságra. Tomanóczy Tibor együttese az elmúlt hetet a társházigazda szlovákok vendégeként, a Győr melletti másik helyszínen, Puhóban töltötte, ahol felkészülési mérkőzéseket is játszott.

U19-es röplabda-válogatott
U19-es röplabda-válogatott

A magyar és a szlovák válogatott tagjai  •  Forrás: Tomanóczy Tibor Facebook

Az első barátságos találkozó 3-1-es magyar sikerrel, a második 3-1-es szlovák győzelemmel zárult. Harmadszorra két pályán zajlott a négy szettig tartó játék, az egyiken 2-2-s döntetlennel zárult a mérkőzés, a másikon pedig a vendéglátók nyertek 3-1-re.

„Rendkívül hasznos volt a Szlovákiában töltött hét, ráadásul az ellenfél kétféle stílusban röplabdázott. Az egyik a labdabiztos játékra és a kivárásra épült, a másik pedig rendkívül agresszív és kemény volt. Utóbbira számíthatunk a csoportunkban is, így már tudjuk, merre kell tovább menni a következő hetekben” – értékel honlapunknak Tomanóczy Tibor szövetségi edző.

A csapat tagjai a hétvégét otthon tölthették, hétfőtől pedig újra együtt készülnek Dunaújvárosban.

„Móró Ákos és Leiner Péter bokasérülést szenvedett, de utóbbi a már a hét közepén, előbbi pedig, remélem, a hét végén újra bekapcsolódhat a munkába. Dunaújvárosban három felkészülési mérkőzést szeretnénk játszani, a Kaposvár, a Kazincbarcika és a Szolnok együttesét kértem fel, hogy minőségi ellenfelekkel szemben tudjunk készülni.”

Az U19-es Európa-bajnokságot április 22-30-án rendezik meg Győrött és a szlovákiai Puhóban. A magyar válogatott rendezőként automatikus résztvevője a tornának, és természetesen a győri csoportban szerepel. Mint ismert, a február eleji, győri sorsoláson erős csoportba került a magyar csapat. Tomanóczy Tibor együttese a címvédő lengyelek mellett az olaszokat, a bolgárokat, a belgákat és az oroszokat kapta ellenfélnek.

A másik csoportba a társházigazdák mellett a románok, a törökök, a finnek, a franciák és a csehek kerültek. A csoportok első két helyezettje folytathatja a győri elődöntőkben, míg a 3-4. helyezettek az 5-8. pozíciókért küzdhetnek tovább. A torna első hat helyezettje automatikus résztvevője lesz az augusztusi bahreini világbajnokságnak, valamint a júliusi győri Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválnak (EYOF) is. Utóbbira a hetedik helyezett is kvalifikál.A magyar csapat rendezőként biztosan ott lesz a győri megméretésen.

További korosztályos hírek RÖPLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik