Asztalitenisz: 11 érem a győri világfesztivál záró napján

Munkatársunktól utanpotlassport.huMunkatársunktól utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2022.06.26. 18:15
Címkék
A győri ifjúsági asztalitenisz világfesztiválon az U13-as, az U15-ös, az U17-es és az U19-es korosztály egyes számainak elődöntőit és döntőit rendezték meg a zárónapon. A vasárnapi nyolc aranyéremből kettő-kettő jutott Japánnak, Ukrajnának és Üzbegisztánnak, egy-egy Tunéziának és Egyiptomnak; a mieink három ezüst- és nyolc bronzéremmel gazdagodtak. A nemzetek pontversenyét a magyarok fölényesen nyerték.

A szerda óta tartó versenyek utolsó napján már csak négy asztalon zajlott a játék a Győri Olimpiai Sportparkban vasárnap délelőtt, amikor az ifjúsági asztalitenisz világfesztivál egyeseinek elődöntőit rendezték meg négy korosztályban. A délben kezdődő döntőkre ez az asztalszám is megfeleződött, így minden szempár a finalisták mérkőzéseire szegeződött.A szerda óta tartó versenyek utolsó napján már csak négy asztalon zajlott a játék a Győri Olimpiai Sportparkban vasárnap délelőtt, amikor az ifjúsági asztalitenisz világfesztivál egyeseinek elődöntőit rendezték meg négy korosztályban. A délben kezdődő döntőkre ez az asztalszám is megfeleződött, így minden szempár a finalisták mérkőzéseire szegeződött.

Egyesben Kizakisz Georgiosz Nikolaosz végzett a legelőkelőbb helyen a magyar fiúk közül: az U15-ös korosztályban ezüstérmes lett Fotó: Mura László
Egyesben Kizakisz Georgiosz Nikolaosz végzett a legelőkelőbb helyen a magyar fiúk közül: az U15-ös korosztályban ezüstérmes lett Fotó: Mura László

Egyesben Kizakisz Georgiosz Nikolaosz végzett a legelőkelőbb helyen a magyar fiúk közül: az U15-ös korosztályban ezüstérmes lett  •  Fotó: Mura László

Az elődöntők után kiderült, hogy a magyar fiatalok három aranymeccsen lesznek érdekeltek, aztán hamarosan az is, hogy mindhárom döntősünknek be kell érnie az ezüstéremmel. A végjátékba egyetlen hazai fiújátékosként bekerültKizakisz Georgiosz Nikolaosznak– bár az első játszmában három szettlabdája is volt – túl nagy falatnak bizonyult a tunéziaiak legjobbja,Wassim Essid: az észak-afrikai 3:0-ra győzött a korosztályos válogatottban mellőzött szekszárdi reménység ellen. Nem sikerült feltennie az i-re a pontot az U17-es leánymezőnybenVolentics Annánaksem az ukránVeronika Matiuninávalszemben (1:3), ráadásul az U19-esek viadalának fináléjában szereplőBalogh Ágnesszintén az ukránok ígéretével szemben maradt alul (0:3).

A három ezüstön kívül született még nyolc magyar bronz is:Lindner Zétény, Erdélyi Blanka, Fazekas Lizett(mind U13),Szuhanyik Gréta Molnár Kendra(mindkettő U15),Hudák Dorina(U17 és U19), valamintVolenticsAnna(U19) jóvoltából.

A nemzetek pontversenyében a magyar fiatalok nagy fölénnyel végeztek az első helyen.

A Világfesztivál vasárnapi záróünnepségét – a szerdai megnyitóhoz hasonlóan – a győri Széchenyi téren tartották, aholDézsi Csaba Andráspolgármester,Fábián László, a Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára ésNátrán Roland, a Magyar Asztalitenisz Szövetség elnöke, a sportág nemzetközi szervezetének (ITTF) alelnöke mondott beszédet. A vasárnapi érmesek a színpad előtt állhattak fel a dobogóra, miután a városvezetőSzvitacs Alexaparalimpiai bronzérmes asztaliteniszező páros partnereként a négyszeres világbajnokJónyer Istvánés a kétszeres vb-aranyérmesKlampár Tiboralkotta kettős ellen váltott néhány labdamenetet. Fellépett a Bronsis együttes, a Győri Balettiskola, a Győri Nemzeti Színház stúdiója, valamint a népszerű énekes,Freddieis.

Döntők és végeredmények. Egyes számok. Fiúk. U13:Amr Yahia (Egyiptom)–Samuel Kuhl (Németország) 3:0 (6, 8, 10). 1. Amr Yahia, 2. Samuel Kuhl, 3. Parham Mohammad (Irán) és Linder Zétény.U15:Wassim Essid (Tunézia)–Kizakisz Georgiosz Nikolaosz 3:0 (11, 4, 9). 1. Wassim Essid, 2. Kizakisz Georgiosz Nikolaosz, 3. Juan Gonzalez (Ecuador) Samuel Kuhl (Németország).U17:Nakamura Kowa (Japán)–Hagihara Keishi (Japán) 3:1 (3, 11, -9, 10). 1. Nakamura Kowa, 2. Hagihara Keishi, 3. Sakai Yuhi (Japán) és Shokhrukh Iskandarov (Üzbegisztán).U19:Nakamura Kowa (Japán)– Yoshiyama Ryoichi (Japán) 3:2 (8, -7, 10, -10, 7). 1. Nakamura Kowa, 2. Yoshiyama Ryoichi, 3. Suzuki Hayate (Japán) és Shokhrukh Iskandarov (Üzbegisztán).Leányok.U13:Arujan Kamalova (Üzbegisztán)–Asel Erkebaeva (Üzbegisztán) 3:1 (6, 7,-8, 3). 1. Arujan Kamalova, 2. Asel Erkebaeva, 3. Erdélyi Blanka és Fazekas Lizett.U15:Asel Erkebaeva (Üzbegisztán)– Arujan Kamalova (Üzbegisztán) 3:2 (7, -5, 11, -3, 7). 1. Asel Erkebaeva, 2. Arujan Kamalova, 3. Szuhanyik Gréta és Molnár Kendra.U17:Veronika Matiunina (Ukrajna)–Volentics Anna 3:1 (2, 8, -5, 4). 1. Veronika Matiunina, 2. Volentics Anna, 3. Hudák Dorina és Sogdiana Ibodullaeva (Üzbegisztán).U19:Veronika Matiunina (Ukrajna)–Balogh Ágnes 3:0 (6, 8, 5). 1. Veronika Matiunina, 2. Balogh Ágnes, 3. Volentics Anna és Hudák Dorina.

További korosztályos hírekASZTALITENISZBENa sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik