MTI/K. B. 2022.05.20 10:36

Vizes vb: Kyle Chalmers mégis indul Budapesten

A férfi 100 méteres gyorsúszás riói olimpiai bajnoka, Kyle Chalmers korábbi terveivel ellentétben mégis részt kíván venni a magyarországi vizes világbajnokságon, amelyre 50 és 100 méter pillangón szerzett indulási jogot.

Kyle Chalmers részt vesz a budapesti vb-n (Fotó: AFP)

 

 

A tavaly Tokióban 100 gyorson ezüstérmes úszó az ausztrál bajnokságon csütörtökön megnyerte az 50-et, korábban pedig második lett 100-on, ám egészen péntekig mindenki biztosra vette, hogy nem utazik el a magyar fővárosba júniusban. Kijelentette ugyanis, hogy többször műtött vállát szeretné kímélni annak érdekében, hogy a július végén kezdődő birminghami Nemzetközösségi Játékokon jó állapotban tudjon úszni.

A 23 éves versenyző aztán a bajnokságon tapasztalt remek formája miatt péntekre meggondolta magát. Döntése komoly visszhangot váltott ki hazájában, mert így kiszorítja a vb-csapatból a 100 pillangón mögötte harmadik Cody Simpsont, aki popsztárból lett úszó, és hatalmas népszerűségnek örvend Ausztráliában.

„Az előrelépésem érdekében szükségem van a világbajnokságra. Ezért nem állíthatnak be engem bűnözőnek. Szerencsétlen dolog a számomra, hogy ezzel elveszem Cody helyét” – nyilatkozta Chalmers.

A vizes világbajnokságra június 18. és július 3. között kerül sor Magyarországon.

2022.01.14 23:39:05

Úszás KOVÁCS ERIKA

NS-VÉLEMÉNY. Immár újra van miért nekiveselkednie.

2021.11.30 00:01:39

Úszás MALONYAI PÉTER

ALAPVONAL. Nem azért érdemel emlékművet az uszodában, mert ő nyitotta leggyorsabban a szekrényeket, kabinokat, mindig volt nála, fésű, olaj, krém, még kétféle (fekete, barna) cipőfűző is, hátha szüksége lesz valamelyikre a vendégnek. Tiszte szerint természetesen nem volt más dolga, mint hogy nyisson és zárjon, ám ő többet tett.