Fed-kupa: a címvédő és Oroszország a mieink döntőbeli ellenfele

B. L.B. L.
Vágólapra másolva!
2020.02.11. 19:05
null
Magyarország az A-csoportba került (Fotó: Koncz György)
A 39-szeres Grand Slam-torna-győztes Billie Jean King segítségével a Szépművészeti Múzeumban kisorsolták az áprilisi, budapesti Fed-kupa-döntő csoportbeosztását. Az április 14–19. között a Papp László Budapest Sportarénában rendezendő teniszviadalon a magyar válogatott ellenfele az A-csoportban a címvédő Franciaország és Oroszország lesz.

A franciák tavalyi sikerükkel háromszoros bajnoknak vallhatják magukat, az oroszok pedig négyszeres győztesek – igaz, 2008 óta várnak az újabb elsőségükre.

A párharcok két egyes és egy páros mérkőzésből állnak majd, a csoportokból az első helyezettek jutnak tovább, az elődöntőben az A1 a C1-gyel találkozik, a B1 pedig a D1-gyel. A két győztes április 19-én 10.30-kor csap össze a végső győzelemért.

„Mi már győztesek vagyunk, hisz házigazdái lehetünk a Fed-kupa-döntőnek, a világ egyik legszebb, ha nem a legszebb városában, a legszebb női csapattal. Remélem, hogy rendelkezésemre áll a legerősebb öt lány, egyikük sem küszködik majd sérüléssel. Biztos vagyok benne, hogy Babos Tímea is játszani fog. Kötelességemnek tartom ennek a kérdésnek a megoldását! A Fed-kupában párharconként két egyéni és egy páros mérkőzés vár a csapatokra, minden lányunknak a saját legjobbját kell hoznia ahhoz, hogy fel tudjuk venni a versenyt ilyen szuper csapatokkal. Egy csapat felkészítésére a teniszben mindig kevés az idő, várhatóan az esemény előtt egy héttel állnak majd rendelkezésre a csapattagok” – fogalmazott Juhász Gábor, a magyar csapat kapitánya.

A FED-KUPA CSOPORTBEOSZTÁSA
A-csoport: MAGYARORSZÁG, Franciaország, Oroszország
B-csoport: Ausztrália, Fehéroroszország, Belgium
C-csoport: Egyesült Államok, Spanyolország, Szlovákia
D-csoport: Csehország, Németország, Svájc

Billie Jean King is segédkezett a sorsoláson
Billie Jean King is segédkezett a sorsoláson





Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik