La Liga: Forlán mentett pontot az Atlético ellen

Vágólapra másolva!
2005.10.30. 23:45
Címkék
A spanyol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság tizedik fordulójában a záró összecsapáson is 1-1-s végeredmény született, így az Atlético Madrid és a Villarreal is egy-egy bajnoki ponttal lett gazdagabb.
A fordulóban a tíz mérkőzés közül hat végződött döntetlennel, azon belül is négy 1-1-gyel. Utóbbiak közé sorolhatjuk a Villarreal madridi vendégjátékát.

A mérkőzésen tulajdonképpen minden a hazai győzelem mellett szólt: gyors gól – Zahinos szerezte az ötödik percben -, egy korai kiállítás – a vendégektől Gonzalo kapott piros lapot, mert hátulról páros lábbal beleszállt ellenfelébe szerelés címszó alatt -, majd a Villarreal sérülés miatt egy olyan fontos helyen kényszerű váltást hajtott végre, mint a kapusposzt.

Riquelme és Forlán, a Villarreal madridi pontmentői
Riquelme és Forlán, a Villarreal madridi pontmentői
Mindez azonban érdekes módon a hazaiakra nemhogy nyugtató hatást fejtett volna ki, hanem éppen az ellenkezőt hozta. Mezőnyfölényben maradtak, gólhelyzeteket is kidolgoztak, de találatot már nem sikerült szerezniük. Nem volt bennük átütőerő, talán mert elhitték: itt ők csak nyerhetnek.
Bezzeg a sárga lapok gyűjtéséből alaposan kivették a részüket: ebből a színű kártyából hatot kaptak, Lucin a hajrában mindjárt kettőt is, így őt kiállította a játékvezető.

És amikor a madridi közönség már elkönyvelhette a kedvencek nyögvenyelős győzelmét és a három bajnoki pontot, egy dél-amerikai akció megfosztotta őket kettőtől.
Az argentin játékmester, Riquelme forgolódott, majd a tizenhatoson belülre felívelte a labdát. Az uruguayi gólzsák, a tavalyi Aranycipős Forlán gyönyörűen vált le védőjéről és védhetetlenül csúsztatott nyolc méterről a rövid felsőbe.
Újabb gól szerzésére már nem is maradt idő – csupán arra, hogy Forlán túlzott gólörömért besárguljon -, így a hazaiaknak meg kellett elégedniük az egy ponttal.

A Villarreal tizenhat ponttal a hatodik, az Atlético tizennéggyel a tizenegyedik a tabellán.
  • LA LIGA, TIZEDIK FORDULÓ:
  • Atlético-Villarreal 1-1 (1-0)
  • G.: Zahinos 5., ill. Forlán 90+2.

Szavazás

Melyik csapat nyeri a spanyol bajnokságot?

Írja be az itt látható számot!
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik