Röpi: Szakmáry a Bundesliga-idény álomcsapatában!

MTI, K. T. I.MTI, K. T. I.
Vágólapra másolva!
2020.04.19. 17:37
null
A válogatott kiválósága a Bundesliga álomcsapatában is helyet kapott (Fotó: Dömötör Csaba)
Szakmáry Gréta, az SSC Palmberg Schwerin röplabdázója bekerült a német bajnokság álomcsapatába.

A Bundesliga Facebook-oldalán megjelent hírben emlékeztetnek rá: a 28 éves ütőjátékost a szezon során négyszer választották az adott mérkőzés legjobbjának, ezzel vívta ki az elismerést.

Az álomcsapatba a Schwerinből további egy röplabdázó került be, míg a többiek között ott van a tavaly nyáron visszavonult Sándor Renáta korábbi stuttgarti csapattársa, az amerikai Krystal Rivers, illetve az előző idényben még Békéscsabán játszó szerb center, Sofija Medics is.

Szakmáry két hete hosszabbított szerződés együttesével, melyben negyedik idényét kezdi majd meg ősszel. A magyar válogatott röplabdázó eddigi három szezonjában egy bajnoki és egy kupaarany mellett kétszer nyerte meg a Német Szuperkupát, míg a CEV-kupában két éve és idén is a legjobb négyig menetelt.

„Gréta az elmúlt években meghatározó egyénisége lett a csapatnak. Örülünk, hogy folytathatjuk a közös munkát, tudjuk, hogy több anyagilag is vonzó ajánlata volt, így még büszkébbek vagyunk arra, hogy velünk marad jövőre is” – mondta a csapat vezetőedzője, Félix Koslowski az új szerződés bejelentésekor.

A Schwerin a mostani, koronavírus-járvány miatt félbeszakadt bajnokságban egy fordulóval az alapszakasz zárása előtt vezette a tabellát, Szakmáry 16 mérkőzésen szerzett 231 pontjával együttese legeredményesebbje volt.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik