Nemzetisport.hu 2011.04.16 10:44 Frissítve: 2013.09.29 01:08

Hivatalos DiBenedetto római hatalomátvétele

Péntek este Bostonban az érintettek aláírták a papírokat, így már hivatalosan is Thomas DiBenedetto az AS Roma labdarúgócsapatának új többségi tulajdonosa. Az olasz származású amerikai üzletember és az általa vezetett konzorcium a klub részvényeinek 67 százalékát vásárolta meg.

Thomas DiBenedettónak (jobbra) nagy tervei vannak a Romával (Fotó: Action Images)

 

A 70 millió eurós üzlet létrejöttét szentesítő bostoni aláírásokkal véget ért a Sensi-éra a „farkasoknál". Ezzel az adásvétellel a Roma lett az első klub a Serie A-ban, amely külföldi kézbe kerül.

DiBenedetto és konzorciuma mostantól a klub részvényeinek 67 százalékát birtokolja – valamint az ASR Real Estate and Brand Managementet, amely a csapat trigoriai edzőkomplexuma és a marketingjogok felett rendelkezik –, a maradék 33 százalékra várják a vevőket. A konzorciumon belül DiBenedetto 60 százalékos, az UniCredit Bank pedig 40 százalékos tulajdonjoggal rendelkezik.

„Nem számítottam ekkora érdeklődésre a szurkolók és a média részéről. Tudtam, hogy milyen fontos a labdarúgás Olaszországban, és hogy milyen elkötelezettek a rómaiak, ezért is fektettünk ennyit ebbe a projektbe" – nyilatkozta önmagának kissé ellentmondva az amerikai üzletember, aki a New England Sports Ventures nevű cégen keresztül a Boston Red Sox baseballcsapatában, illetve a Liverpool futballcsapatában is tulajdonjoggal rendelkezik.

„Jómagam sosem futballoztam, de mindig is jelen volt ennek a sportnak a szeretete a családunkban, az édesapámtól kezdve a gyermekeimig – folytatta DiBenedetto. – Nagyon fontosak voltak ezek a tárgyalások. Imádom Rómát, és valami nagy dolgot akarok véghezvinni ebben a városban. Büszke vagyok a gyökereimre."

DiBenedetto korábban közölt terveiről itt olvashatnak.

2021.06.04 23:35:02

Olasz labdarúgás BOBORY BALÁZS

ALAPVONAL. A 40 millió a Juventus kasszáját gazdagítja majd, már csak az a kérdés, hogy mire megy el ez a pénz. Pirlo állását nem mentette meg végül az évad viszonylag sikeres zárása, a vezetőket most kevésbé érdekelték az anyagiak, és hiszik, hogy nem csak a töltött káposzta jó felmelegítve.

2021.05.23 20:30:27

Olasz labdarúgás KRASZNAI BENCE, BACSKAI JÁNOS

A Serie A idénybeli utolsó fordulójának nagy vesztese a Napoli, amely hagyta kicsúszni a kezéből a BL-szereplést.

2021.05.19 20:48:41

Olasz labdarúgás BACSKAI JÁNOS

Nagyon nem ment most sem a döntőben az Atalantának, egykori játékosa, Kulusevski gólt lőtt, gólpasszt adott.

2021.05.15 17:39:21

Olasz labdarúgás BACSKAI JÁNOS

De a Derby d'Italia főszereplője egyértelműen a VAR volt, erről a mérkőzésről sokat beszélnek még a szurkolók.

2021.05.10 10:53:04

Olasz labdarúgás N. Zs.

A hír a portugál edzőhöz is eljutott, aki vette a lapot és írt a cukrászdának.