Az örökifjú Alessandro Del Piero találatával győzött az Öreg Hölgy

Vágólapra másolva!
2007.10.21. 22:41
Az olasz elsőosztályú labdarúgó-bajnokság 10. fordulójának vasárnap esti záró mérkőzésén a hazai környezetben szereplő Juventus Alessandro Del Piero találatával legyőzte a Genoa együttesét, s ezzel a Fiorentinát és a Romát megelőzve feljött a címvédő Internazionale mögé a második helyre.
Az örökifjú Alessandro Del Piero találatával győzött az Öreg Hölgy
Reuters
Az örökifjú Alessandro Del Piero találatával győzött az Öreg Hölgy
Az örökifjú Alessandro Del Piero találatával győzött az Öreg Hölgy
Reuters
Az örökifjú Alessandro Del Piero találatával győzött az Öreg Hölgy

A Juventus és a Genoa nevének hallatán már csak a két klubcsapat múltbeli eredményeit böngészve közfelkiáltással mondhatnánk: nem vitás, fix egyes. Csakhogy a nagycsapat és a kiscsapat személyében a bajnokság negyedik és ötödik helyezettje csapott össze. A zebramezesek lassan lendültek játékba, így az első negyedóra különösebb esemény nélkül telt el.

Az első veszélyes Juve-akcióra a 18. percig kellett várni, ekkor egy beadás után Trezeguet kosarasokat és röplabdázókat meghazudtoló súlypontemelkedéssel pár emelettel a védők fölött, a felhők közül bólintott, középre tartó fejesét Rubinho portás azonban megfogta.

A félidő derekán a rendkívül agilis Del Piero iramadott meg a jobb szélen, majd középre ívelt, a berobbanó Nedved és Trezeguet mégis hiába várt a labdát, a vendégvédelem ha nehezen is, de végül felszabadított.

A folytatásban is az örökifjú Alex volt a kulcsfigura, a 30. percben miután bolondot csinált őrzőjéből rásuhintotta a bőrgolyót, amelyet a látogatók hálóőre vetődve paskolt ki. Del Piero a főszerepet véletlenül sem cserélte volna epizodista alakításra, szűk tíz perccel a szünet előtt természetesen az ő találatával került előnybe a házigazda.

Nedved kevergetett a balszélen, majd visszahúzta a labdát és jobbal kanyarított középre, az őrzőit lerázó 32 esztendős közönségkedvenc az ötösről laposan a kapu jobb oldalába helyezett. Del Pierót nem túlzás, egyáltalán nem tudták tartani, a 39. percben Sculli egy sárga színű, téglalap alakú kártyával lett gazdagabb brutális belépője után.

A szabálytalanság utáni szabadrúgást a sértett végezte el, a tizenhatos bal oldali sarkáról beadás helyett lövésre szánta el magát, életerős kísérletét Rubinho a léc alól tolta szögletre. A Juve egygólos előnnyel vonulhatott pihenőre, a játék képe alapján méltán reménykedett a zebrás gólokban gazdag folytatásban.

A térfélcsere után ugyanúgy az Öreg Hölgy akarata érvényesült, de a vendégek szórványos ellentámadásai nem voltak veszélytelenek, így egy kósza találat tönkretehette volna mindazt, amit Claudio Ranieri társulata addig felépített. A véghajrára volt is izgulnivalója a hazai közönségnek, több szöglet is borzolta Ginaluigi Buffon idegeit. Feleslegesen. Maradt az egy null. A Fiorentinát és a Romát megelőzve a Juve feljött a címvédő Internazionale mögé a második helyre.

SERIE A

8. FORDULÓ
Juventus - Genoa 1-0 (1-0)
Gól: Del Piero (36.)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik