Patrick Vieira Olaszországban akarja befejezni pályafutását

Vágólapra másolva!
2007.05.22. 18:41
Patrick Vieira, az olasz Internazionale francia válogatott középpályása bevallotta, hogy jelenlegi klubjánál, a Serie A idei bajnokcsapatánál szeretné befejezni pályafutását. A korábban felröppent hírekkel ellentétben nem szándékozik visszatérni Franciaországba, és Spanyolországban, a La Ligában sem képzeli el a jövőjét. Visszavonulása után a francia és az afrikai futball kapcsolatait szretné erősíteni és ápolni, nem utolsó sorban pedig segíteni akar szülőföldje játékosainak.
Patrick Vieira még néhány évig maradna Milánóban
Patrick Vieira még néhány évig maradna Milánóban
Patrick Vieira még néhány évig maradna Milánóban
Patrick Vieira még néhány évig maradna Milánóban

A harmincegy esztendős, 101-szeres válogatott játékos 2006-ban került a megbüntetett és a második vonalba száműzött torinói Juventustól az Inter csapatába, és első idényében meg is nyerte a Scudettót.

Profi karrierjét 1993-ban az AS Cannes csapatánál kezdte, majd az 1995/96-os idényben két mérkőzés erejéig az AC Milan gárdáját erősítette.

Innen továbbállt Londonba, ahol 2005-ig 279 mérkőzésen öltötte magára az Arsenal mezét. Angliából Olaszországba, Torinóba igazolt, majd jelenlegi csapatához.

„Nagyszerű csapat tagja vagyok most és nem hiszem, hogy valaha is visszatérek játszani Franciaországba - reagált Vieira arra a hírre, miszerint hazájából a Paris Saint-Germain élénken érdeklődik iránta. - Azok a játékostársaim, akik külföldöm játszanak vagy játszottak, tudják, milyen nehéz hazatérni ennyi év után.”

A szenegáli születésű játékos megemlítette azt is, hogy mit gondol a Villarreal érdeklődéséről és arról, hogy a spanyol első osztályban futballozzon.

„Nem ismerem a spanyol La Ligát, és harmincegy évesen nehezen tudom elképzelni, hogy újra változtassak az életemen. Nem gondolkozom azon sem, hogy visszatérjek Angliába, ahol talán a legjobb éveimet töltöttem – bár szurkolóként még ellátogatok oda, mert imádom az ottani focit.”

Az 1998-ban világbajnokságot, és 2000-ben Európa-bajnokságot nyert futballista úgy érzi, még van néhány éve a pályán, ezután pedig mindazt, amit tanult, szülőföldjén, Afrikában hasznosítaná.

„Még nem érzem magam öregnek és nem akarok kiszállni a fociból - tette hozzá -, bár edzősködni sem akarok. Túl sok időt kellene a pályán töltetnem. Ha lehetne, inkább ápolni szeretném a kapcsolatokat a francia és az afrikai labdarúgás között.”

„Számomra elfogadhatatlan, hogy az afrikai játékosok nagy része még írni és olvasni sem tud. Célom az, hogy a futball segítségével vegyem rá a gyerekeket arra, hogy iskolába járjanak” – mondta végül Vieira.

A francia középpályás sérülése miatt kénytelen kihagyni a júniusi Európa-bajnoki selejtezőket.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik