D. Á.
MTI
2023.03.16 16:05 Frissítve: 2023.03.16 17:32

Női ökölvívó-vb: Busa Gabriella és Lakotár Hanna is kiesett

Az első nap mindkét magyar érdekeltje, Busa Gabriella és Lakotár Hanna is kikapott és kiesett az Új-Delhiben zajló női ökölvívó-világbajnokságon.


Az 52 kilogrammban érdekelt Busa Gabriella kick-boxban többszörös amatőr és január óta már profi világbajnok is, az ökölvívásban pedig decemberben tette le a névjegyét, amikor magyar bajnokságot nyert.

A vb-n a sorsolásnál nem volt szerencséje, ugyanis a spanyolok kiváló versenyzőjét, María González Cácerest kapta ellenfélül a 32 között. A meccsen ki is jött a két sportoló közötti rutinbeli különbség, ugyanis a spanyol kiválóan védekezve hatástalanította magyar riválisa indításait. Busa egész meccsen nem találta ellenfele védekezésének ellenszerét, riválisa pedig keveset, de pontosan ütött, így egyhangú pontozással győzött.

Lakotár Hanna Busánál is komolyabb kihívás elé került, mivel az olimpia műsorán is szereplő 54 kilós súlycsoport egyik legjobbját, az indiai Preeti Dahiyát kapta ellenfélül.

A legjobb 32 közé jutásért kiírt meccs első két percében Lakotár bátran küzdött és jól tartotta magát, az első menet utolsó percére aztán a hazai öklöző nagyobb sebességre kapcsolt, rengeteget ütött, amivel a magyar sportoló láthatóan nagyon megszenvedett. A második szakaszban Preeti ott folytatta, ahol a pihenő előtt abbahagyta, folyamatosan ment előre és szinte megállás nélkül ütött. Lakotárra gyorsan számolt a mérkőzésvezető, majd a második perc végén ismét, a folytatásban pedig tíz másodperccel a második menet vége előtt leállította az egyoldalú küzdelmet.

A világbajnokság pénteki versenynapján nem lesz magyar, szombaton Hámori Luca (66 kg) a thaiföldi Janjaem Suwannapheng, Szeleczki Lilla (48 kg) pedig a marokkói Jaszmin Muttaki ellen lép ringbe.

(MTI)

2023.02.26 22:10:22

Ökölvívás nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Kremljovról gyorsan kiderült, hogy a vezetési módszerei finoman fogalmazva sem kompatibilisek a nagyvilágban elfogadottakkal, és a bunyó a NOB-nál továbbra is bűzös problémahalmaz maradt.

2023.01.14 22:31:35

Ökölvívás nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY. „Egyedül benned bízunk, Csaba, csinálj valamit!”

2022.09.17 11:46:53

Ökölvívás nemzetisport.hu

Négy szervezet vb-címe a tét a magyar idő szerint vasárnap hajnalban rendezett meccsen.

2022.04.21 21:40:37

Ökölvívás DEÁK ZSIGMOND

NS-VÉLEMÉNY. Muhammad Alihoz és „névrokonához”, Mike Tysonhoz hasonló kaliberű, hatású egyénisége a nehézsúlynak.