Találatok a favela címkére

Találatok száma: 4

„Olimpiai örökséget emleget, de én csak vért látok”

2016-07-31 16:52:26

Rio változik, de mégis változatlan. Két évvel ezelőtt, amikor a labdarúgó-világbajnokság idején jártunk itt, a fő olimpiai zóna, a Barra da Tijuca még jóval kevesebb épülettel rendelkezett – a városrészben most folyamatos az építkezés, új építésű, őrzött lakóparkok nőnek ki a földből, az ötkarikás játékokra felhúzott létesítmények állnak, igaz, mellettük rengeteg sitt tanúskodik az időhiányról és a kapkodásról. A reptérről bevezető út melletti egymásra zsúfolt házacskák, a telegraffitizett falak, a katonai rendőrségi ellenőrzőpontok mögött dombokra felkúszó favelák viszont ugyanolyanok. Rio egy része vadul építkezik, szépül és készül az olimpiára – a másikat viszont kérdés, mennyiben érinti meg a világ legnagyobb sporteseménye. Ez a kettősség alighanem örök.

olimpia favela biztonság Rio de Janeiro Rio 2016 Marosi Gergely

Brazília: „Ha nem futballozom, gyilkossá váltam volna”

2016-04-25 20:45:44

Felipe Melo, az Internazionale 22-szeres brazil válogatott futballistája a Sky Italiának adott interjújában igen kemény képet festett gyerekkoráról és „karrierlehetőségeiről”. A Volta Redonda-i születésű játékos egy nagyon rossz hírű favelában nőtt fel, az erőszak árnyékában.

favela Serie A Inter Inter Felipe Melo Brazília

Brazília: forradalmi újítás - a játékosok termelik a világítást

2014-09-12 15:36:21

Egy Rio de Janeiró-i favelában felépítették a világ első olyan futballpályáját, amelyen a játékosok pályára lépésükkel termelik a világításhoz szükséges energiát.

favela Pelé Brazília

A favelának nem jár vb, rendezett hát egyet

2014-06-15 23:20:30

Salvador déli hotelnegyede fölött van Alto de Ondina favelája. Lakosainak esélye sincs nagyon arra, hogy eljussanak a világbajnokság meccseire, hát rendeztek maguknak egy favela-világbajnokságot. Fociünnep alulnézetből, amíg Cristiano Ronaldóék edzettek a stadionban.

foci vb 2014 favela-vb favela Salvador Marosi Gergely Brazília