BABJÁK BENCE
BABJÁK BENCE
2019.10.09 18:40

Strandlabdarúgás: eredményes első idényt zártunk

Nonprofit szervezet irányításával a válogatott éppen csak lemaradt a világbajnokságról, illetve az A-csoportos Eb-ről, Ughy Márk szövetségi edző együttese tizenegy mérkőzéséből kilencet megnyert.

 
 
A bizonytalanság után sikeres nyári szezont zárt a magyar strandlabdarúgás.
Ahogy korábban megírtuk, a Magyar Labdarúgó-szövetség januárban úgy döntött, a szakág kikerül a szövetség versenyrendszeréből, ezt követően hónapokig nem lehetett tudni, hogyan folytatódik a sportág magyarországi története, de végül májusban a szövetség a Magyar Strandlabdarúgás Menedzsment Nonprofit Kft.-nek (MSMN) adta át a működtetést. A szűkös idő ellenére az élvonalbeli magyar bajnokságot és a Talent Cup nevű nemzetközi utánpótlástornát is sikerült megrendezni, a magyar válogatott pedig a vb-selejtezőkön és a B-csoportos Európa-bajnokságon is indulhatott.
 
„Lehetőségeinkhez képest a legtöbbet hoztuk ki a nyári szezonból – mondta Herbály Péter, az MSMN ügyvezetője. – A visszajelzések alapján jó döntésnek bizonyult, hogy a bajnokságot a fővárosi Lupa Beachen rendeztük meg, de terveink szerint a következő évben több vidéki nagyvárosba is szeretnénk eljuttatni a sportágat. Idén két plusz egy hétvégés bajnokság kiírására volt lehetőség, de jövőre több hétvégével és több versenykiírással tervezünk. A mostani évhez hasonlóan kétezerhúszban is szeretnénk gálamérkőzést rendezni, amelyet most egy jótékonysági akcióval is egybekötöttünk. A résztvevők két labdát írtak alá, amelyekre ősszel lehet licitálni, a bevételt pedig az ózdi városi kórháznak, illetve a Foci a gyógyulásért szervezetnek ajánlunk fel.”
 
A válogatott a világbajnoki selejtezőn és a B-csoportos Európa-bajnokságon összesen tizenegy mérkőzést játszott, s bár a felkészülésre, valamint a közös gyakorlásra nem jutott idő, kilenc találkozót így is megnyert. Más kérdés azonban, hogy egy-egy vereség elegendőnek bizonyult, hogy a vb-ről és az A-csoportos Eb-ről is lemaradjon a több újoncot is avató együttes.
 
„A szakmai rész a szövetségi edzőhöz, Ughy Márkhoz tartozik, de a szememben elvárásokon felül teljesített a válogatott – folytatta Herbály Péter. – Az utolsó hét mérkőzésből hatot megnyertünk, az már a lebonyolítási rendszer eredménye, hogy ilyen mérleggel sem juthattunk fel az A-ligába, és nem kvalifikálhattuk magunkat a vb-re. Ugyanakkor sok tehetséges fiatalt építettünk be a csapatba, akik a következő években tovább fejlődhetnek. A B-csoportos Európa-bajnokságon elért győzelmekből a klubok is kivették részüket, a Bodon Péter FC-nek, valamint az Újhartyán csapatmenedzsmentjét jelentő Fabók családnak külön köszönettel tartozom.”
Bár a nyár véget ért, a strandfutballidény még nem, az őszi klubvilágbajnokságon az idei magyar bajnok Goldwin képviseli Magyarországot, játékvezetőként pedig Legeza László kapott meghívást.
 
„Szeptembertől már a következő évet tervezzük, megvizsgáljuk a rendelkezésre álló forrásokat, és átgondoljuk a versenyrendszerek lebonyolítását. Minél hamarabb szeretnénk kiírni a jövő évi bajnokságokat.”

2021.01.22 13:11:29

Minden más foci H. D.

Ramón Miérez duplázott, az NK Osijek gond nélkül nyert a Lokomotiva Zagreb otthonában.

2021.01.21 19:25:14

Minden más foci CSILLAG PÉTER

Ha létezik szerelem ember és város között... – exkluzív képgaléria a Maradona-királyság éveiről.