KARÁDI ZOLTÁN
2022.08.18 13:31 Frissítve: 2022.08.18 15:02

Lábtenisz: feleségével indul a világbajnok szövetségi kapitány

A sportág krémje érkezik Kaposvárra az augusztus 19. és 20. között immár ötödik alkalommal megrendezendő Azúr-Császárrét Openre. A kétnapos lábteniszkupán hat ország legjobbjai vívnak majd nagy csatákat egymással.

Világsztárok is salakra lépnek a kaposvári nemzetközi tornán (Fotók: Muzslay Péter)

 

Pénteken és szombaton is hatalmas izgalmakra, nagy és látványos csatákra számítanak szervezők és a résztvevők is az V. Azúr-Császárrét Openen, melynek ezúttal is a Donneri Sportközpont ad majd otthont.

– Ez egy hiánypótló rendezvény, hiszen a világbajnokságon kívül nincs még egy ilyen rangos verseny – tudtuk meg Harsányi Ádámtól, a rendezvény főszervezőjétől. – A külföldi sportolók egyre inkább szeretnek Kaposváron versenyezni, ami a színvonalnak köszönhető. Idén is számos világ- és Európa-bajnok érkezik majd a Császárrét Openre. Úgy gondolom, sikerült egy remek nemzetközi tornát szervezni, de itt nem állunk meg, hiszen vannak még nagy terveim. Az egyik, hogy szeretnék Magyarországra hozni egy világbajnokságot.

– Nagy örömmel tölt el minket, hogy ettől az évtől kezdve névadó szponzorai lehetünk ennek a sikeres, nemzetközileg elismert lábteniszbajnokságnak – emelte ki Lakatos Zsombor, a névadó főszponzor képviselője. – Az eseményt az elmúlt években is támogattuk, ami jól mutatja az Azúr drogéria elkötelezettségét a sport, illetve Kaposvár városa iránt. Büszkék vagyunk a szervezőkre, hogy cégünk, illetve városunk nevét is Európa-, sőt világszerte ismertté teszik ezzel a tornával, melyet hosszú távon kívánunk támogatni.

Az Azúr-Császárrét Open erősebb, mint az országos bajnokság, hiszen a hazai klasszisok mellett kiváló cseh, ukrán, lengyel, román és szlovák versenyzők is pályára lépnek a somogyi megyeszékhelyen.

– Alapvetően minden verseny remekül beilleszthető a válogatott programjába, a Császárrét Open különösen, hiszen az eddigi években is remekül szolgálta a felkészülést – fogalmazott Pál Tamás, a magyar férfi, a női, illetve az U21-es lábtenisz-válogatott szövetségi kapitánya. – A verseny mindig egy elengedhetetlen része a felkészülésnek, mivel edzésen meg lehet tanulni a technikákat, de a hangulatot, azokat az érzéseket, amelyek felszabadulnak az emberben egy jó eredmény után, csak az ilyen tornákon lehet átélni. A nagyon erős mezőny miatt ez most különösen igaz lesz, a magyar csapat tagjainak jó teljesítményt kell nyújtaniuk ahhoz, hogy ott legyenek a végjátékban. Szerencsére a motivációjuk adott. Szövetségi kapitányként figyelemmel fogom kísérni a versenyzőket, próbálok majd az időkéréseknél, meccsek után segíteni nekik.

A világ-, Európa- és többszörös magyar bajnok Pál Tamás a szövetségi kapitányi feladatai mellett salakra is lép, méghozzá feleségével, a szintén többszörös magyar bajnok Pál-Kőrösi Evelinnel.

– Játékosként élvezetes pályára lépni egy ilyen jó szervezésű tornán, melyben keresve sem talál hibát az ember – tette hozzá Pál Tamás. – Sokadik alkalommal indulok majd el rajta a feleségemmel, ami szintén remek érzés, pláne úgy, hogy nem lógunk ki a mezőnyből. Ezúttal is próbálunk majd több kellemetlen percet okozni a legjobb párosoknak.

2022.10.02 22:05:38

Minden más foci nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY. Utóbbit tanárunk a bikinihez hasonlította, mely szerinte sok fontos részletet megmutathat, de lehet: a lényeget eltakarja...

2022.10.02 23:04:37

Minden más foci nemzetisport.hu

2022.10.02 10:47:47

Minden más foci nemzetisport.hu

A sepsiszentgyörgyiektől szenvedte el első vereségét az idényben az újonc, Varga Roland debütált.

2022.10.01 14:40:08

Minden más foci nemzetisport.hu

Fontos három pontot szerzett a Dunaszerdahely, amely tíz hónap után nyert újra bajnokit idegenben.

2022.10.01 14:23:43

Minden más foci nemzetisport.hu

Nem tudta most meglepni a zágrábi csapat az eszékieket, akik meg sem álltak négy gólig a Lokomotiva ellen.