Indul az utazás: készen állsz egy felvillanyozó Bundesliga-túrára?

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2023.07.02. 22:43
Címkék
A sportrajongóknak kedvez a BMW egyik újdonsága, a Bundesliga autós alkalmazás, amely elsőként a bajor márka ügyfelei számára érhető el. Az applikáció az összefoglalók, meccselemzések és interjúk mellett élő tartalmakat is kínál. A fenntartható mobilitást preferáló futballrajongók emellett a márka folyamatosan bővülő zéró emissziójú modellpalettájának is örülhetnek. (x)

 

Ma már ugyanis tisztán elektromos autóval is könnyen abszolválható egy Magyarországról induló Bundesliga-meccsnézés. A BMW Group egyik újdonsága, a BMW i5 akár 582 km-es hatótávot kínál, mindez azt jelenti, hogy például a Budapest-München útvonalon már egy tisztán elektromos járművel sem szükséges többször megállni, mint azt egyébként is megtennénk egy nyújtózás vagy éppen kávézás erejéig.


 

A pihenőidő pedig akár játékkal is elüthető: az új modellben ünnepelte ugyanis világpremierjét az AirConsole játékplatform, amellyel autóversenyzős, sportolós, kvízes és zenés játékok növelik az utazás élményét. Mindehhez csak a BMW Curved Display kijelzőjére és a játékosok okostelefonjaira van szükség, utóbbiak kontrollerként használhatók.

A maximális utasbiztonság érdekében az alkalmazás kizárólag álló helyzetben használható, csakúgy mint a feljebb már említett, az új BMW 7-es sorozatban debütáló Bundesliga alkalmazás. A bajor prémiummárka a világ első autógyártó vállalataként kezdte meg az utastéri Bundesliga-élmény tesztelését, egy nemzetközi kísérlet részeként. Ennek köszönhetően a német labdarúgó-bajnokság első osztályának egyes közvetítései egy alkalmazáson keresztül lesznek elérhetők a márka bizonyos modelljeiben. Az újdonság „valódi stadionhangulatot” ígér, így hozva közelebb a futballt az autórajongókhoz.

 

A sport és a járműipar közötti együttműködésre számos példa hozható fel. Míg az előző opciók gyakorlati hasznát az autó tulajdonosai élvezik, addig több olyan kooperációt is találunk, amiből a sportolók profitálnak. Itt nem csak a különféle szponzorációk révén szerzett bevételekre kell gondolni – sokszor méterekben, másodpercekben, azaz teljesítményjavulásban is mérhető egy-egy ilyen gyümölcsöző partnerség. Ezt bizonyítja a német biatlonozók példája is, akik nemrég a BMW aerodinamikai finomhangolásokra szolgáló szélcsatornájában vehettek részt egy teszten, melyben különféle szélsebességeket és -irányokat szimuláltak számukra. Így változó, a versenyek során is tapasztalható körülmények között elemezhették testtartásukat, reakcióikat, valamint fegyvereik mozgását.

De visszatérve a Bundesliga-túrára: ma már a mobilitás azon korszakába léptünk, amikor kedvenc focicsapatunkat akár helyi károsanyag-kibocsátástól mentesen is követhetjük Európa-szerte. A BMW viszont azokra is gondolt, akik más hajtásláncot preferálnak: a BMW 5 Limousine ugyanis belsőégésű és plug-in hibrid változatban is elérhető. Indulhat az utazás?

https://www.bmw.hu/i5

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik