Csíkszereda: a legjobb helyzetekből sem született gól, álom maradt az élvonal

Vágólapra másolva!
2024.05.27. 20:55
Pál Zoltán / FK Csíkszereda
Nem győzni jár a Dinamo Csíkszeredába: öt és fél év alatt immár harmadszor játszott döntetlent az FK ellen, ám most, az élvonalbeli tagságról döntő osztályozó első meccsén szerzett kétgólos előny miatt mégis ünnepelhetett Székelyföldön.

 

ROMÁN SUPERLIGA
OSZTÁLYOZÓ AZ ÉLVONALÉRT
VISSZAVÁGÓ
FK Csíkszereda–Dinamo 0–0 
Csíkszereda, Városi Stadion, 2500 néző. Vezette: Fesnic 
Csíkszereda: Gyenge – Nagy J. (Jelena, 78.), Kelemen, Csürös, Apró – Szondi (Gheralia, 78.), Veres (Pintér B., 43.) – Babati, Jebari (Francisco Anderson, 29. perc), Gál-Andrezly – Makrai. Vezetőedző: Ilyés Róbert
Dinamo: Golubovic – Moura, Patriche, Homawoo, Amzar (Grigore, 83.) – Bani, Gnahoré, G. Milanov (Costin, 75.), Pavicic (Daniel Iglesias, a szünetben) – Abdallah (Bordusanu, 88.), Politic (Gregorio, 88.). Vezetőedző: Zeljko Kopic 

A párharc győztese: a Dinamo, 2–0-s összesítéssel

Költői túlzásnak bizonyult a Csíkszeredába látogató tízezer Dinamo-szurkoló, végül mintegy ezer bukaresti ultra nézte végig a mérkőzést a stadion melletti parkolóban kialakított szurkolói zónában – bent pedig 150 vendégdrukker nézett farkasszemet a székely nézőkkel. A hangerőfölény így a hazai oldalon volt, és a közönség támogatásával az FK is méltóbb ellenfele volt a 18-szoros bajnoknak, mint egy héttel korábban. 

Az első félidő legszebb jelenetei utólag les miatt érvénytelenített helyzetek voltak, csíki részről Soufiane Jebari bombagólját vette el a Hargita lábánál először működő VAR, a másik oldalon Denis Politic lőtt hiába a lécre. Az FK sérülés miatt előbb Jebarit, majd Veres Szilárdot is elvesztette a középpályáról, de ami még jobban fájt a hazaiaknak, hogy Babati Benjámin a kapust megelőzve centiméterekkel a jobb sarok mellé sodorta a labdát.  

A szünet után a Dinamo támadói mintha pályán sem lettek volna, kizárólag az FK-nál volt a labda, és a bukaresti kapura mentek a lövések. Főleg távolról, de Anderson Ceará, Csürös Attila és Nagy János bombáit bravúrokkal védte Adnan Golubovic kapus, közelről pedig sem Babati, sem Makrai Gábor nem találta el jól a labdát.

A Dinamo kivédekezte a bennmaradását, a nagyot küzdő FK pedig még legalább egy évig marad a második vonalban.    

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik