Lisztes Krisztián iránt már az osztrák élvonalból is érdeklődnek

Vágólapra másolva!
2007.08.16. 10:01
Könnyen lehet, hogy Horvátország helyett Ausztriában köt ki Lisztes Krisztián. A hosszú ideje sérült magyar futballistát ugyanis szívesen látná soraiban az élvonal újonca, a Linzer ASK.

Lisztes Krisztián kálváriája 2004. április 25-én, egy Bochum-Werder Bremen összecsapáson kezdődött. A brémai csapatban akkor alapembernek számító középpályás ugyanis térdszalag-szakadást szenvedett.

A 49-szeres válogatott futballista a következő szezonban már csak két bajnokin játszott (illetve a harmadosztályban szereplő tartalékcsapatban még egyet), majd lejáró szerződését nem hosszabbították meg.

Következett egy felejthető mönchengladbachi kitérő (öt bajnoki), de a magyar játékos lába nem javult, az előző szezont teljesen kihagyta.

Az elmúlt egy évben csapat nélkül lévő Lisztes már hosszabb ideje a Hajduk Split gárdájával gyakorol együtt, de a horvátok egyelőre még nem döntöttek arról, leigazolják-e.

Azonban lehet, hogy nem is Horvátországban, hanem Ausztriában folytatja pályafutását Lisztes, mivel Linzbe utazott, ahol az élvonal újoncával, a Linzer ASK-val tárgyal.

Karl Daxbacher legénysége jelenleg a hatodik helyen áll a bajnokságban, hat forduló alatt tíz pontot gyűjtve. A gárda ismertebb tagjai: a középhátvéd Michael Baur, aki a Tirol „aranycsapata” mellett futballozott a Hamburgban is, Christian Mayrleb, aki az angol élvonalban is megfordult (Sheffield Wednesday), valamint a horvát származású, de sokszoros osztrák válogatott Ivica Vastic. A „sógorok” nemzeti tizenegyében Matthias Dollinger és Jürgen Panis is megfordult, a bosnyák együttesben pedig Almedin Hota szerepelt.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik