Két ország „küzdhet” a Chelsea-csatárért

Vágólapra másolva!
2007.01.18. 10:21
Könnyen elképzelhető, hogy az izraeli labdarúgás legnagyobb ígéretének tartott, s már a Chelsea felnőtt csapatában is szerephez jutó Ben Sahar hamarosan a lengyel A-válogatott játékosa lesz, a varsói média ugyanis egyre nagyobb „nyomást” gyakorol a szövetség illetékeseire. A kettős állampolgárságú támadó már játszott az izraeli U21-es nemzeti együttesben, de most még lehetősége van arra, hogy a fehér-pirosakhoz „igazoljon”.
Ben Sahar már Jose Mourinhónál is lehetőséget kapott
Ben Sahar már Jose Mourinhónál is lehetőséget kapott
Ben Sahar már Jose Mourinhónál is lehetőséget kapott
Ben Sahar már Jose Mourinhónál is lehetőséget kapott
Ben Sahar először a Ligakupában a negyedosztályú Macclesfield ellen lépett pályára Jose Mourinho együttesében, majd a Wigan Athletic elleni bajnoki is szóhoz jutott. Érdekesség, hogy egyelőre még a tartalékcsapatban is „újoncnak” számít, de már többször feliratkozott a gólszerzők közé.

„Ő lehetne a lengyel Drogba. Nem lehet kizárni azt a lehetőséget, hogy Sahar hamarosan már a lengyel válogatottban jut szóhoz. Született csatár, gyors, erős és kiválóan kezeli a labdát. Kiválóan olvassa a játékot, rendkívül gólerős. Minden lengyel szót megért, bár beszédkézségén van mit javítani” – idézte a Przeglad Sportowy a világhírű menedzsert, a Chelsea-vel rendkívül közeli és jó kapcsolatot ápoló Pini Zahavit.
A varsói sportnapilap megszólaltatta a Haarec újságíróját, Uzi Dant, aki nem titkolta kiváló véleményét.

„Ő az izraeli labdarúgás legnagyobb tehetsége, évek óta nem láttunk hozzá hasonló reménységet” – szögezte le Dan, majd kitért a „varsói vonalra” is. – Édesanyja, aki nem mellesleg lengyel, nemrég azt mondta a televízióban, hogy Ben pályára léphet a lengyel válogatottban. Sahar lengyel állampolgárságot szerzett, mielőtt a Chelsea-hez igazolt. Az Európai Unió egyik országának útlevelével ugyanis nincs szüksége munkavállalási engedélyre. Ben hamarosan 18 éves lesz, akkor vissza kellene térnie Izraelbe, hogy letöltse három éves katonai szolgálatát. Lehet, hogy a lengyel válogatottság esetén ezt elkerüli”.

A fehér-piros együttesnél Leo Beenhakker szövetségi kapitány munkáját segítő Dariusz Dziekanowski ki is jelentette, figyelmüket nem kerülheti el Ben Sahar személye és tehetsége.

„Minden olyan futballista érdekel minket, aki hasznára lehetne a gárdának” – jelentette ki a korábbi kiváló futballista.

Az 1989. augusztus 10-én született Sahar tavalyelőtt 320 ezer fontért került a Hapoel Tel-Avivtól a Chelsea-hez. Az izraeli U21-es válogatottban góllal mutatkozott be a franciák ellen.

A lengyel válogatottban az utóbbi években egyetlen honosított futballista szerepelt, a nigériai születésű Emmanuel Olisadebe.

BEN SAHAR GÓLJA AZ IZRAELI U21-ES VÁLOGATOTTBAN

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik