Iszapbirkózás zuhogó esőben

BORSIK RICHÁRDBORSIK RICHÁRD
Vágólapra másolva!
2006.10.14. 02:29
Címkék
A világbajnoki cím védője, a törött karú francia Sebastien Loeb távollétében egyelőre egyedüli riválisa, a finn Marcus Grönholm Ford Focus WRC-je dagasztja a legjobban a sarat a rali-vb 13. futamán.
Az erőre kapó Subaru Imprezában ülő norvég Petter Solberg váratlanul jól tartja magát. A nyitó napon a vigasztalanul zuhogó eső és a köd miatt a szervezők kiiktatták az első, a második, sőt a negyedik szakaszt is. Az első három gyorsaságin Grönholm nem ismert pardont, villámgyorsan begyűjtött 37 másodperc előnyt Solberggel szemben. A nap utolsó szervizparkja után azonban fordult a kocka, a 2006-ot csapnivaló autóval végigszenvedő Solberg és a Subaru szárnyakat kapott. „Mister Hollywood” volt a legjobb a hetedik és a nyolcadik szakaszon is, majd ráadásként megnyerte az akdenizi szuperspeciált is. A nap végére Grönholm előnye 26.1 másodpercre olvadt. Ha Solberg szombaton így folytatja, és megelőzi a finnt, nagyobb szívességet tehet Loebnek, mint a kényszerpihenőjét töltő francia Citroën Xsara WRC-jébe beülő világbajnok skót Colin McRae, aki öregurasan autózott a dagonyában. A veterán klasszis másfél perccel Grönholm mögött egyelőre csak a hatodik. Jól ment azonban Grönholm honfi- és márkatársa, Mikko Hirvonen, aki még bőven egy percen belül van az éllovashoz képest. Szombaton a Török rali hét mért szakasszal folytatódik – de lehet, hogy az időjárásnak további gyorsaságik esnek áldozatául.TÖRÖK RALI, A VB 13. FUTAMA
Abszolút sorrend az első nap (6 gyorsasági) után: 1. Marcus Grönholm, Timo Räutiäinen (finn, Ford Focus WRC) 57:25.1 (átlag: 73.9 km/ó), 2. Solberg, Mills (norvég, Subaru Impreza WRC) 26.1 másodperc hátrány, 3. Hirvonen, Lehtinen (finn, Ford Focus WRC) 48.8 másodperc h.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik