Plusz egy év kispad nélkül

Sz. G.Sz. G.
Vágólapra másolva!
2006.05.20. 02:40
Címkék
Újabb és valószínűleg utolsó stációjához érkezett a Gerendás György-ügy. De mielőtt rátérnénk, lássuk előbb az előzményeket.

A Brendon-Fenstherm-ZF-Eger edzője a TEVA-VasasPlaket elleni bajnoki elődöntő harmadik mérkőzése után ütötte arcon Méhes Jenőt, az angyalföldiek szakosztály-igazgatóját, akinek össze kellett varrni a száját. A fegyelmi bizottság első fokon 2006. december 31-ig tiltotta el a trénert, a Vasas ügyvezető elnöke, Markovits László azonban enyhének tartotta az ítéletet, és véleményét nyílt levélben is közreadta. Az egriek ügyvezető elnöke, Halmos R. Péter szintén nyílt levélben válaszolt. Többek között a hangulatkeltést kérte számon, és féltette az egri pólót, nehogy a szponzorok elvándorlása legyen a következménye az indulatok további gerjesztésének. A hevesi klub sem hagyta szó nélkül Gerendás cselekedetét, és jelentős pénzbüntetést szabott ki.

És akkor az új fejleményekről.

A szövetség nevében Jakab Zoltán főtitkár fellebbezett, és a szankció súlyosbítását kérte. Ezek után pénteken ült össze a fellebbviteli bizottság (élén az MVLSZ elnöke, Martin György, tagjai az MVLSZ elnökségének tagjai), amely a következő határozatot hozta: Gerendás Györgyöt 2007. december 31-ig tiltotta el az edzősködéstől a szövetség rendezvényein, de az ítéletet 2007. január 1-jétől felfüggeszti. A különbség tehát plusz egy év felfüggesztett eltiltás.

„Ahogy az első fokú ítélet, úgy a fellebbviteli bizottság döntése után sem fellebbezek – adta tudtul Gerendás György. – Tudomásul veszem a határozatot, ugyanakkor elég rettenetesen hangzik a kettőezer-hét december harmincegyedike. Egy dologra azért emlékeztetnék. Egy éve megígértem, hogy nem kapok piros lapot az idényben, amihez tartottam magam, és mindössze két sárga lappal „gazdagodtam”. Az egri vezetők kiálltak mellettem, és úgy is számítanak rám, hogy az egész őszt és a decembert is ki kell hagynom. Vagyis tartozom nekik annyival, hogy 2007 december végéig nem teszek rossz fát a tűzre. Ha az elmúlt idényben kibírtam piros lap nélkül, a következő szezonban is kibírom.”

Az Eger háza táján amúgy nem sok változás várható. Mint ismert, Märcz Tamás érkezik vezérnek, Czigány Károly távozik a klubtól, mint ahogy Seress Tibor is, aki Ausztráliában pólózik a későbbiekben. A többi lejáró szerződést meghosszabbították újabb két vagy három esztendőre.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik