Marseille: utazni élvezet!

KORMANIK ZSOLTKORMANIK ZSOLT
Vágólapra másolva!
2005.01.23. 20:17
Címkék
Az NSO ajánlja:

A bajnokság állása, eredmények: Francia bajnoki tabella, fordulóról fordulóra
Az NSO ajánlja:

A bajnokság állása, eredmények: Francia bajnoki tabella, fordulóról fordulóra
Az éllovas Lyon és a második helyezett Lille abban a tudatban lépett pályára tegnap késő este, hogy a mögöttük kisebb-nagyobb távolságban baktató öt vetélytárs győzött. A kvintett meglódulása elsősorban a Lille-t inspirálhatta, ugyanis a Monaco nemcsak beérte pontszámban, de a bajnokkal szembeni fiaskó esetére előzéssel is fenyegette. Minimális a lemaradása a repülő szőnyegre ülő (sorozatban harmadszor nyerő) Marseille-nek, valamint az Auxerre-nek is, amely méltó elégtételt vett a szerdai Ligakupa-vereségért.

Luyindula (középen) góljának köszönhetôen született meg az OM idénybeli tizenegyedik gyôzelme
Luyindula (középen) góljának köszönhetôen született meg az OM idénybeli tizenegyedik gyôzelme
Luyindula (középen) góljának köszönhetôen született meg az OM idénybeli tizenegyedik gyôzelme
"Nem áll érdekünkben a tabellát nézegetni, túl sok meccs van még hátra ahhoz, hogy máris terheket rakjunk a saját vállunkra. Tudjuk, ha tartjuk ezt a ritmust, akkor úgy érünk célba, ahogyan szeretnénk" - mondta Philippe Troussier vezetőedző a Marseille újabb sikeres portyáját követően (amióta ő az edző, a déliek egyszer sem kaptak ki idegenben: mérlegük három győzelem, egy döntetlen). A metzi találkozó egyetlen gólját Peguy Luyindula rúgta, miután egy szögletet követően egyedül felejtették. A győzelemben óriási szerepe volt Fabien Bartheznek, aki válogatott formában őrizte a kaput.

Kikapott a Lyon!

A francia élvonalbeli labdarúgó-bajnokság huszonkettedik fordulójában elszenvedte első idénybeli vereségét a Lyon gárdája. Mentségükre szóljon: idegenben léptek pályára és a „tettes” a tabella második helyén álló Lille volt. A találkozót Moussilou két gólja döntötte el. A Lille győzelmének és három újabb bajnoki pontjának köszönhetően három pontra megközelítette a tabellán még mindig élen álló Lyont.
Az OM-hez hasonlóan a Monaco is zsinórban harmadszor ünnepelhetett győzelmet, méghozzá meglehetősen egyértelműt - ha Charles Itandje csak átlagosan véd, a Lens bizonyosan nem ússza meg két kapott góllal. A két találat szokás szerint dél-amerikai gyártásban készült: előbb a hoszszú oldalon jó ütemben érkező Saviola talált be fejjel (a pöttöm argentin hat bajnoki góljának felét fejjel szerezte), majd a brazil Maicon lódult meg a jobb oldalon, és két csel után, amúgy "cafúsan" a jobb alsó sarokba suvasztotta a labdát. "Amíg három pontot takarítunk be, nincs okom nyilvánosan kritizálni a csapatomat" - reagált a gyengébb második félidőre Didier Deschamps edző. Kollégája, Joel Muller nincs irigylésre méltó helyzetben: csapata az idei három bajnokiján nem rúgott gólt, és a kispad már nem inog, hanem recseg-ropog alatta.

Tv: a Sport1 ma 20.30-kor tűzi műsorára a forduló összefoglalóját. ---- A ---- A
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik