KORMANIK ZSOLT
2005.01.23 20:17 Frissítve: 2023.02.04 17:03
online

Marseille: utazni élvezet!

Az NSO ajánlja:

A bajnokság állása, eredmények: Francia bajnoki tabella, fordulóról fordulóra
Az éllovas Lyon és a második helyezett Lille abban a tudatban lépett pályára tegnap késő este, hogy a mögöttük kisebb-nagyobb távolságban baktató öt vetélytárs győzött. A kvintett meglódulása elsősorban a Lille-t inspirálhatta, ugyanis a Monaco nemcsak beérte pontszámban, de a bajnokkal szembeni fiaskó esetére előzéssel is fenyegette. Minimális a lemaradása a repülő szőnyegre ülő (sorozatban harmadszor nyerő) Marseille-nek, valamint az Auxerre-nek is, amely méltó elégtételt vett a szerdai Ligakupa-vereségért.

Luyindula (középen) góljának köszönhetôen született meg az OM idénybeli tizenegyedik gyôzelme
Luyindula (középen) góljának köszönhetôen született meg az OM idénybeli tizenegyedik gyôzelme
"Nem áll érdekünkben a tabellát nézegetni, túl sok meccs van még hátra ahhoz, hogy máris terheket rakjunk a saját vállunkra. Tudjuk, ha tartjuk ezt a ritmust, akkor úgy érünk célba, ahogyan szeretnénk" - mondta Philippe Troussier vezetőedző a Marseille újabb sikeres portyáját követően (amióta ő az edző, a déliek egyszer sem kaptak ki idegenben: mérlegük három győzelem, egy döntetlen). A metzi találkozó egyetlen gólját Peguy Luyindula rúgta, miután egy szögletet követően egyedül felejtették. A győzelemben óriási szerepe volt Fabien Bartheznek, aki válogatott formában őrizte a kaput.

Kikapott a Lyon!

A francia élvonalbeli labdarúgó-bajnokság huszonkettedik fordulójában elszenvedte első idénybeli vereségét a Lyon gárdája. Mentségükre szóljon: idegenben léptek pályára és a „tettes” a tabella második helyén álló Lille volt. A találkozót Moussilou két gólja döntötte el. A Lille győzelmének és három újabb bajnoki pontjának köszönhetően három pontra megközelítette a tabellán még mindig élen álló Lyont.
Az OM-hez hasonlóan a Monaco is zsinórban harmadszor ünnepelhetett győzelmet, méghozzá meglehetősen egyértelműt - ha Charles Itandje csak átlagosan véd, a Lens bizonyosan nem ússza meg két kapott góllal. A két találat szokás szerint dél-amerikai gyártásban készült: előbb a hoszszú oldalon jó ütemben érkező Saviola talált be fejjel (a pöttöm argentin hat bajnoki góljának felét fejjel szerezte), majd a brazil Maicon lódult meg a jobb oldalon, és két csel után, amúgy "cafúsan" a jobb alsó sarokba suvasztotta a labdát. "Amíg három pontot takarítunk be, nincs okom nyilvánosan kritizálni a csapatomat" - reagált a gyengébb második félidőre Didier Deschamps edző. Kollégája, Joel Muller nincs irigylésre méltó helyzetben: csapata az idei három bajnokiján nem rúgott gólt, és a kispad már nem inog, hanem recseg-ropog alatta.

Tv: a Sport1 ma 20.30-kor tűzi műsorára a forduló összefoglalóját.