MISUR TAMÁSonline 2004.04.17 23:18 Frissítve: 2023.01.28 01:35

Most Kaká volt a megmentő

A Milan továbbra is rossz formában játszik, de ez nem tartja viszsza Carlo Ancelotti csapatát attól, hogy tovább meneteljen a most már egyre biztosabbnak tűnő bajnoki cím felé. A piros-feketék szombaton délután, a 30. forduló előrehozott találkozóján semmivel sem játszottak jobban, mint a vendéglátó Siena, mégis begyűjtötték a három pontot.

Andrij Sevcsenko szerzett vezetést a Milannak a Siena otthonában
Andrij Sevcsenko szerzett vezetést a Milannak a Siena otthonában
A szakadó esőben is telt ház előtt megrendezett összecsapáson az első gól a 26. percben született meg, amikor Sevcsenko vette be Fortin kapus hálóját, immár 21. találatát szerezve az idény során. Bő tíz perccel később az ukrán negatív főszereplővé vált: Chiesa szabadrúgását követően a sorfalban állva olyan magasra emelte a könyökét, hogy Collina játékvezető habozás nélkül a 11-es pontra mutatott, Chiesa pedig gólra váltotta a büntetőt.
A második félidőben a Milan igyekezett támadni, de Inzaghi és Tomasson sérülés miatt hiányzott, így Ancelotti csak a fiatal cserecsatárral, Borriellóval tudta frissíteni a támadósorát, amikor a 73. percben úgy érezte, hogy le kell hoznia Rui Costát. A tehetséges támadó hat perccel később fejjel irányította a Siena kapuja felé a labdát, amely valószínűleg akkor is bement volna, ha Kaká nem ér még bele, így viszont a brazil lett a hivatalos gólszerző. (Igaz, több forrás Borriellót nevezte meg gólszerzőként.) A meccs történetéhez tartozik, hogy a Milan ekkor már emberelőnyben játszott, ugyanis egy perccel Kaká találata előtt Vergassola piros lapot kapott.

"Nagyon fontos győzelmet arattunk, így már csak négy mérkőzés választ el minket a bajnoki címtől – jelentette ki széles mosollyal Andrij Sevcsenko, aki alighanem a gólkirályi címet is megszerzi majd. – Szerintem jól játszottunk, és megérdemelten nyertünk, bár az első félidőben a Siena nagyon kemény ellenfél volt. Ami a tizenegyest illeti, én megpróbáltam elmagyarázni Collinának, hogy csak magamat védtem, azért emeltem fel a karomat, de nem hitt nekem."

Tv: a Sport1 20.15-től élőben közvetíti a Modena–Roma összecsapást

Szavazás

Ki nyeri az olasz bajnokságot?

Írja be az itt látható számot!