MISUR TAMÁSonline 2004.03.28 21:29 Frissítve: 2023.01.25 01:05

A Chievo lefékezte a Milant

Furcsa, a régi szép időkre emlékeztető fordulót rendeztek vasárnap a Serie A-ban: a 27. játéknap összes találkozója egy időben, délután háromkor kezdődött. Az éllovasok közül a Milan csak döntetlent játszott hazai pályán a Chievo ellen, ám Milánóban ennek a pontnak is örültek, hiszen a 79. percben még a vendégek vezettek 20-ra, és az egyenlítő gólt a 97. percben (!) szerezte a hazai gárda. Az üldözők közül csak a Juve tudott élni az éllovas kisebb botlásával, miután a "zebrák" 31-re megverték a Modenát, míg a Roma óriási meglepetésre hazai pályán kikapott a Bolognától, és ezzel gyakorlatilag elköszönt bajnoki álmaitól. A Lazio, Parma, Inter trió tagjai nyertek, az utolsó öt helyezett egyaránt kikapott, Roby Baggio pedig megszerezte pályafutása 201. és 202. A-ligás gólját.

Andrij Sevcsenko fejesének hála, a Milan legalább egy pontot megmentett a Chievo elleni összecsapáson
Andrij Sevcsenko fejesének hála, a Milan legalább egy pontot megmentett a Chievo elleni összecsapáson
A Milan gyakorlatilag legjobb összeállításában, igaz, Sevcsenkóval a kispadon kezdett a Chievo ellen, ám hamar kiderült, hogy az igazi futballt ezúttal a vendégek mutatják be. A rendkívül okosan játszó veronaiak a szünetre kétgólos előnnyel fordultak, és semmi sem utalt arra, hogy a második félidőben változik a helyzet. A fordulás után a Milan rohamozott, de Marchegiani kapuja sokáig nem forgott veszélyben. Aztán a 80. percben Pirlo telibe találta a bal felsőt, majd az elkeseredett hazai rohamok a 97. percben egyenlítést eredményeztek: Sevcsenko tíz méterről fejelt a hálóba. (Marchegiani sérülése miatt volt ilyen hosszú a ráadás, de Paparesta játékvezető egyértelműen jelezte, hogy meddig játsszák a meccset.)

A forduló eredményeit és a bajnokság állását Európai topligák című összeállításunk Olaszország rovatában olvashatják.
"A futballban előfordulnak ilyen meccsek, igaz, általában el szoktuk őket veszíteni. Most szerencsénk volt, de biztos vagyok benne, hogy ezt csak egy kisiklásnak kell tekintenünk, nem beszélnék krízisről – értékelt Carlo Ancelotti, a Milan mestere, míg kollégája, Luigi Del Neri a következőket mondta: – Tökéletes mérkőzést játszottunk, sajnos a hajrában két gólt ajándékoztunk az ellenfélnek, így kidobtunk két pontot az ablakon."